GG Felnar v boju za 3.mesto boljši od Starš

Kidričevo, 31.3.2012:

Sodnika: Pirtovšek, Fajt;

KK Starše – Good Guys Felnar 85 : 88* (18:12, 13:19, 22:25, 21:18, 11:14*)

* – po podaljšku

KK Starše: Trifkovič P. 10, Trifkovič V. 5, Ploj 24, Vodušek 2, Šabotič 18, Besedič 18, Vinko, Pesek, Omer 8;

GG Felnar: Rojko 26, Ilijevec 7, Jagarinec 4, Majal 14, Pihler Ladič 8, Arnuš, Gojčič 8, Drevenšek 14, Bojnec 7;

Tekma, ki odloča samo o 3. mestu ponavadi ne prinese takih zaključkov kot ga je včerajšnja med KK Starše – GG Felnar. Začetek tekme še ni obetal kaj takega. Vse skupaj pa se je razvilo v dramatično končnico s podaljškom, kjer je kanček več sreče bil na strani Good Guysov…

Za končno 3. mesto sta se pomerila poraženca prejšnje sobote, Good Guys Felnar in KK Starše. Čeprav sta ekipi na ogrevanje krenili obe v nekoliko okrnjenih postavah, pa je sam začetek tekme stekel v pravem, zagrizenem tekmovalnem naboju . Moška tekma, z veliko kontakta, igre mož na moža je napovedovala močno, izenačeno tekmo do samega zaključka.

Povsem tako je tudi bilo. Pri GG je končno začel zadevati Rojko, še posebno v trenutkih, ko je bilo to najbolj potrebno, Trifkovič Peter je s kakšno trojko spomnil na svoje stare strelske čase, pod košem je prodiral Šabotič, na drugi strani mu ni ostal dolžan Drevenšek. Nobena izmed ekip si ni priigrala večje prednosti. Staršani so do polčasa igrali brez prvega igralca Ploja, ki je prevzel vajeti igre v drugem delu srečanja, do takrat so igrali na rutino, zadeval je Besedič, tudi iz razdalje 6.75.

Po vstopu Ploja so Staršani gradili igro prav po njegovih notah, če ni zadel sam, je lepo zaposlil svoje soigralce in v slabih 20 minutah igre ob kar nekaj neštetih asistencah dosegel še 24 točk! Že prej omenjeni Rojko je v zaključkih akcij zadel kakšno pomembno trojko. Majal mu je to omogočal s skoki v obrambi .

Ni šlo drugače, podaljšek se je moral zgoditi. Napetost je naraščala, osebne napake so se vrstile, in kar nekaj igralcev zaradi 5 osebnih napak ni dočakalo konca tekme. V zadnjih minutah se je zdelo, da bodo prav osebne pokopale Guyse. Pa niso, na sceno je pri GG stopil Ladič, zadel trojko, pa še eno in še prodor za dve, ter tako vseh svojih 8 točk dosegel v podaljšku.

Res izjemno zanimiva tekma, izenačena do samega zaključka, šele po dodatnih 5ih minutah srečanja, zaslužena zmaga dobrih dečkov, ki so tako osvojili 3. mesto v razvrstitvi PARKL lige za sezono 2011/2012.

Čestitke še enkrat igralcem GG Felnar na osvojeni zmagi, čestitke pa tudi Staršanom, za zelo zelo dobro predstavo .

Preostalo nam je samo še finale, Finale z veliko začetnico!

Napisal: Gregor S

Podaljšek tekme za 3. mesto

 

3 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Čestitke GoodGuysom.
  Priznam, ko sta šla ven Majal in Drevenšek, in na to podaljški…bi dal “all in” na Starše.
  Rojko, vsaka čast! Soigralci bodo znali povedati, ampak imam filing, da je to celo sezono bil več kot odličen in me prav zanima, če je to bila njegova najbolj uspešna sezona v ligi Parkl? (tudi tretji strelec lige – čestitke).
  In nepričakovan adut iz klopi Ladič. Kanček sreče, dve trici not (v podaljšku) + Rojko…in je bilo dovolj.
  Fortuna je namenila večjo pozornost “dobrim dečkom”.
  Tudi lepa tekma – pohvala obema ekipama.

 2. bostjan pravi:

  Fortuna spremlja hrabre. Good Guysi so jo letos zaslužili in se je dodobra naužili :) Upam, da bodo po tem zaključku dobro premislili glede njihovega “slovesa”. So pač pomemben člen parkl-a.
  Ta napeta tekma za 3. mesto in podaljšek pa je kriva , da moja baterija na fotkotu ni zdržala tudi do konca finala. Dva podaljška nista bila predvidena, zdaj pa lahko le upamo, da bomo dobili posnetek uradne organizatorjeve kamere v zadnjih minutah velikega finala…

 3. 3fko pravi:

  Čestitke Good Guysom.
  Posebej še (rezervni) postavi GG v podaljšku, ki so pokazali da tudi izkušnje nekaj pomenijo. Dečki kapo dol.
  Za lepo tekmo se lahko zahvalimo tudi sodnikoma, ki sta dobro opravila svoje delo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja