Finale finalov PARKL lige

Dolgo smo ga čakali, 31. marca ob 20. uri se je zgodil! Čudovita, najnovejša pridobitev Kidričevega, dvorana gostiteljica zaključnega turnirja najboljše četverice, je dobila, kar je zaslužila – izjemen finalni obračun med ekipama, ki se dobro poznata.

Že lansko sezono smo med tema dvema ekipama spremljali izredno napet finale, tokrat sta Pragersko in VinagMCApro dodala še  več. Vsi smo prišli na svoj račun.

Do 20. ure se je dvorana lepo napolnila, po nekih ocenah je bilo navzočih vsaj 200 ljudi, spektakel se je lahko pričel. Uvodna napoved igralcev, uvodni aplavz, adrenalin je naraščal, srčni utrip pospešil!

Skok za žogo, Branko Novak lovi in začnimo… Takšen je bil vstop v finale 15. sezone PARKL lige. Pragerčani so že pred dvema letoma domov odnesli prvi prehodni pokal, tokrat so lovili že svojo 5. zaporedno naslov v tem tekmovanju. Vinag je bil odločen, da se ta njihova vladavina konča. Na eni strani mladina, svežina mešana z izkušenostjo dveh ali treh posameznikov, na drugi rutina, izkušnje, mirne roke in trezna glava.

Pragersko začelo v svojem stilu, takojšnjo prevzemanje pobude, nasprotnika onemogočiti iz prve minute. Pa ni šlo vse tako enostavno. Prvi so zapretili igralci Vinaga, povedli z prednostjo parih točk , hitra minuta odmora Pragerskega je postavila vse na svoje mesto. Odlična obramba nad Novakom je spodbudila ostale igralce, k polnjenju nasprotnikovega koša , prednjačila sta skozi celotno srečanje izjemna Kozar in Ravnihar. Borbenost in svežino so izkoriščali igralci Vinaga. Vrečko in Ternjak sta bila izreden boj pod košema na obeh straneh, moral je vskočiti tudi Auer, kateremu met z razdalje ni in ni stekel. Za to so imeli Vinagovci drugega aduta. Stojkovič je rešetal mrežo od zunaj, tu in tam še izkušeni Novak , šlo je tudi kakšen meter izza črte 6.75.

Tekma se je vmes razvnela, napadi in z njimi koši so si venomer sledili, počitka pravega ni bilo. Gledalci smo spremljali veliko gibanja v napadu, žoga je krožila kot ura tika taka, v obrambi so bili slišni jasni vzkliki, pomagaj, vtekava. Jasno je bilo kakšen je vložek te tekme. Kozar in Ravnihar sta naredila izjemno delo v tej tekmi. Organizacija enega in drugega je bila vrhunska, izsiljevala sta osebne napake, prodirala, iskala prosta mesta za ostale. Z žogo je hitro vedel kaj storiti tudi Prelog s kar 11imi točkami . Ob polčasu 38:31 za Pragersko .

Nič odločenega, fajt do zadnje sekunde rednega dela. Vmes se je dal zaslediti sum podaljška!

Takoj po odmoru so stopili na plin Stojkovič & co., trojka tu trojka tam, koš in še osebna . Vinag je ujel Pragersko, pika na i je bila trojka Vrečka tam z 8ih metrov , to jih je poneslo, tribune so že pospremile vsako dobro potezo z velikim aplavzom. Vstop v zadnjo četrtino ob dveh točkah prednosti izivalcev.

Začela se je igra živcev, obe ekipi sta izpolnile bonus, kdo ima mirnejšo roko izza črte prostih metov. Hladni kot špricer igralci s Pragerskega, ki so imeli do tistega trenutka za seboj že nešteto takšnih in podobnih tekem. Podobna natančnost pa na drugi strani ni krasila ne Vrečka, ne Stojkoviča, tudi ob dodatnih metih po tehničnih napakah Pragerčanov so dokaj slabo izvajali proste mete, verjamem da jih je to stalo zmagoslavja po rednem delu, ki se je končal izredno dramatično .

5,5 sekunde do koša, veliko prerivanja pod košem, celo 2 , mogoče 3je meti proti košu, vsi neuspešni, sodnika sta dejala, da je bilo vse čisto. PODALJŠEK !

V dodatnih 5 minutah je nekaj igralcev moralo na klop zaradi 5 osebnih napak. Med drugim izjemni Stojkovič s 23 točkami, pri Pragerskem težave celo s krči Ravnikarja, dokaz več, za kakšne psiho fizične napore je šlo. V igro pri Vinagu je moral nekoliko neogret Keršič, katerega so Pragerčani v obrambi stisnili tudi s podvajanjem. Še vsakič je spretno našel pot in izsiljeval 3, 4 osebne napake storjene nad njim. Za vsako je izvajal proste mete, vendar ni bil vedno natančen .

Že je kakšna ekipa naredila prednost 5ih točk, že se je v kratkem času nasprotna vrnila in izničila zaostanek. Do zadnjega se ni vedelo, kdo bo pobral vso slavo te tekme .Ko je bilo najbolj potrebno sta še enkrat na sceno stopila Kozar ter Ravnikar, zadevala iz prodora, proste mete, napake nad njima so se vrstile, eden drugega sta našla celo pod košem.

Nekoliko več sreče in izkušnje so odločile, da so po podaljšku velikega finala 15. sezone PARKL lige ponovno, že 5. zapovrstjo slavili igralci KK PRAGERSKEGA . Vse čestitke vnovičnim prvakom, hkrati pa so si bučen aplavz zaslužili tudi igralci KK VINAG MCApro, brez katerih tega dih jemajočega finala ne bi bilo!

KK Pragersko – Vinag MCA pro, 92 : 90 (17:14, 21:17, 16:25, 26:24, 12:10)

KK Pragersko: Jeršič, Ravnihar 29, Kozar 22, Šalamun 2, Leskovar 6, Prelog 11, Drame 4, Borkovič 2, Bunta 2, Godec 8, Novak Bojan 6;

Vinag MCApro: Keršič 3, Šeško, Stojković 23, Planinšec 2, Vrečko 27, Toplak , Novak Branko 8, Auer 12, Lovše 3, Petrovič 6, Ternjak 6, Kočevar ;

HVALA obema ekipa za to izjemno predstavo, verjamemo da so gledalci odšli iz dvorane zadovoljni.

V imenu organizatorjev turnirja ŠD Kidričevo se iskreno zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki so prišli pogledat turnir in vsem sponzorjem, donatorjem za izkazano podporo. Brez njih organizacija ne bi uspela .

Vidimo se v naslednji sezoni .

Športen pozdrav ,

Gregor S

Napetost do zadnjih sekund podaljška

Končalo bi se lahko tudi drugače…

 

3 odzivov

 1. Sanje pravi:

  Čakamo še na posnetek tretje, četrte četrtine in podaljška.

  • bostjan pravi:

   Tudi jaz… Imam še nekaj minut 3. in kako minuto 4. četrtine. Potem pa se je od napetosti poslovila baterija.. (krivi pa so GG in Starše, ker so igrali tako zanimivo tekmo in sem moral posnet še zaključek njihove)
   Snemali so tudi organizatorji, še bolj profesionalno s kamero in ne fotoaparatom kot jaz, ter s stojalom :) Upam, da dobimo zaključek tudi s te kamere…

 1. 3. 4. 2012

  […] Gregor o finalu final, preberi tukaj […]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja