En,dva ŽEE KAA KAA!

vs

25. 11. 2023 ob 17:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
ŽKK MB1617251977
KK Ruše1719171770

Statistika

Poročilo

En,dva ŽEE KAA KAA!

Pozdrav iz »druge«

Prva domača tekma sezone, prva domača tekma ekipe ŽKK. Nadaljevanje 77 letne tradicije je bil projekt dela čez poletje. Projekt isto mislečih, ki smo imeli zgodovino v tem tradicionalnem klubu v Mariboru. Veliko nas je, zares veliko. Obveza do tradicije in ljubezen do oranžne žoge (no danes so že vseh barv) je tisto, kar nam je dalo drive pri urejanju papirjev, do spoštovanja košarkarske zgodovine in do načrtov za prihodnost. KK Adecco je po lanski sezoni doživel 13 let in čas je bil za spremembe. Res lepi uspehi so nas naredili za najuspešnejšo ekipo lige Parkl v zgodovini lige. Ne moreš vedno brez sprememb. Tukaj so vprašanja motivacije, igralskega kadra in njihove motivacije, razvoja samega in najpomembnejše, pogleda v prihodnost. Tisti večer lanskega polfinala in na zadnjem F4, je to izginilo iz vseh nas. Nismo znali več, ali pa hoteli več. Logično, od vrha navzdol in obratno. Treba je poiskati nov motiv. Novi prostori, nova telovadnica za trening, novi obrazi, nov (star) coach, nova motivacija starega jedra in ob vsem tem še, edina stara stvar. Domača naša »druga« ob sobotah.

In prišla je ta sobota. Prva domača. Nova ekipa z nekaj jedri stare. V prvem krogu smo se dokaj solidno odrezali proti »šumarjem«. Štart proti tretji ekipi lanskega prvenstva je bil zadovoljiv in prvi pravi preizkus te ekipe. V drugem krogu prva domača, kot rečeno in srebrna medalja lanske sezone, ekipa iz Ruš. Strahoma smo pričakovali tekmo, a vendar, pa ne zamerite mi, dokaj samozavestno. Vemo, da imamo veliko rezerve in da bomo iz tekme v tekmo boljši, a plan je bil zdržati proti gostom, ki letos ne krijejo svojih velikih ambicij. In prav je tako in tekmovalno se to mora spoštovati.

Sestavljamo se. V zadnjem obdobju smo imeli kar nekaj smole. Bilo je nekaj dogodkov, ki so vnesli nemir v ekipo plus, še vedno nam ni bil dostavljena nova oprema. In se flikamo. Prišel je končno tudi Jure. Naš motivator in stroj. Počasi. V miru. Brez obveznosti. Včeraj smo postali ekipa v garderobi. Toda, morali smo seveda na igrišče. Na »drugi« so popravili glasbeno ozvočenje in lahko smo pristavili »ploščo« 😊.

Met, žoga in gremo. Prva četrtina nervoza »all over«. Met ŽKKjevcev je bil katastrofa. Nekako smo imeli svoje šanse, rotacijo, voljo, a odlični gostje so prvi del odigrali suvereno in predvsem samozavestno. Pri nas ni bilo prav razpoloženih. Nadaljevali smo v nekem egalu in sredi 2/4 celo povedli. Pa ne za malo.  7 točk. Halooo?! 😊 Odlična igra Leona pri Rušah, borba celotne ekipe na skoku, prvem, drugem, tretji napad…mislim, znoriš no. Še veliko moremo delati in o tem je govoril coach ob polčasu pri zelo nizkem rezultatu obeh ekip in egalu. To pomeni lahko dvoje, a ne? Ali slab šut, ali pa smo oboji igrali brutalno obrambo. ŽKKjevci smo čakali razpoloženega igralca. Čas rabimo, saj bo. Ampak čas je relativen in nikakor se nismo odlepili ne eni, ne drugi. Za nemalo število gledalcev, pa lahko mirno rečem, da vsaj 50, je bila tekma odlična za videt. Bilo je vsega. Tenzij, dobrih akcij, slabih akcij, turnoverjev na obeh straneh, blokad, iskirc..skratka derbi.  Line up ŽKKjevcev je štel 12 igralcev. Na terenu je bilo do trenutka zadnje četrtine že 10 različnih. Jureta smo šparali, saj nismo še tako daleč. Ampak važno je, da smo tu nekje. Treba je povedati, da tudi težav s kondicijo ni več. Dobra stvar, samo sprostitev ob metih še, pa nekaj manj športne treme in več uigranosti in mislim, da bomo trd oreh za vsakogar. Tekmo je prelomil igralec, ki je med tekmo vrgel air ball tako iz prostega meta, kot iz trojke. Nismo še tega doživeli in Beni, koda je »hladilnik«. Dalje ni treba razlagat. Rajter T. se je kot »rookie« vpisal na seznam prejemnikov tehnične napake in ja, koda »hladilnik« tudi za njega. Je pa pubec odigral odlično tekmo. Aja, prelomil tekmo pa to…o tem sem pisal. Beni je v egal končnici najprej opravil s trico in kasneje še 2 točki. Eden, ki mu je uspelo doseči golmanski izid v točkah, je živčno prekomentiral vse skupaj, a naš odgovor je vedno, »zaupaj procesu«. Nato še Tjaž polaganje in to je bilo to. Zelo lahko bi tekma šla tudi v drugo smer, a našo srečo in borbo, ni. Druga zmaga in izreden skalp. Hvala Rušam za izredno tekmo in noro prepotrebno izkušnjo tako uigravanja za naprej, kot napeto končnico. O delilcih pravice ne bom pisal, saj nista ujela najboljšega dne. Tekma je bila naporna, težka, polna tenzij, a končala se je s z stiskom rok in veseljem domače ekipe.

Drug teden nas čaka »gimnazijski derbi« proti »skandinavcem«. Pripravili se bomo in vemo zdaj kako. Bo pa zanimivo kot vedno.

ŽKK je nazaj, mi smo nazaj. Pa tudi Adecco je še z nami, če je slučajno kdo firbčn. Lahko pa nas pokljukate na FBju in Insti in pogledate kakšno o otrocih v naši šoli itd. Tudi oni bodo hodili na tekme in verjamemo, da bo košarka »preživela«. Pa ne zdaj zaradi nas, ampak tudi zaradi nas in tudi zaradi lige PARKL.

Srečanje smo nadaljevali v prostorih našega kluba nedaleč stran. Kak pa je to fajn napisat!!!:). Prostorih kluba!! Čuki, samo gretje je bilo premočno. Samo povem, no. Slavljenec Uršej, vse NAJ in hvala za pogostitev in FSE za tvoj 68 ti. Tak pravijo, kaj pa je res, pa veš ti 😊 Ostani zdrav in faca.

Pozdrav iz druge od ŽKKjevcev in spremljajte nas. Fajn bo.

Battisti

4 odzivov

 1. Tomaž pravi:

  Pozdravljeni.

  Moje mnenje je, da bi morala liga pokazati malo več profesionalizma in resnosti, glede na starost, saj je nedopustno, da ima ŽKK Maribor še vedno logo od Adecca ter izredno staro skupinsko sliko ekipe. Tukaj se vidi nivo organizacije lige ter nespoštovanje ekip lige.

  Pa še vprašanje za vodstvo oz. tiste, ki vedo odgovor … od kdaj se je liga ponovno preimenovala v Ptujsko ligo, iz Podravske lige? Glede na to, da sem naredil kar nekaj reklamnega materiala, kjer smo imeli naziv Podravska liga, me malo preseneča sprememba naziva. A sem kaj zamudil?

 2. Tomaž pravi:

  Ob malo bolj podrobnem pregledu spletne strani lige je moje mnenje, da je boljše spletno stran ukiniti v takšni obliki kot je sedaj ter narediti nekaj čisto preprostega, samo informativnega, ali pa zagrist v to kislo jabolko ter na novo postaviti spletno stran na nivo, ki si jo ta liga zasluži.

 3. Stanislav pravi:

  Spoštovani g.Tomaž,
  za takšne stvari je odgovoren predstavnik ekipe, da javi in posreduje nove podatke in slike. Nespoštovanje bi bilo, če bi sam dodajal, kar se meni zdi primerno, mar ne? Prvo pometi pred svojim pragom, hvala.

  Sem uredil naziv, sploh ne vem, zakaj se je preimenovalo. Hvala za opozorilo.

  V veliko veselje bi mi bilo, če bi bilo možno nagraditi spletno stran. Ampak lej ga zlomka, kje je težava? Prvo so finance, naslednje, da morajo vsi stari podatki ostati prav tako na novi strani.
  Poznaš koga, ki bi to naredil (beri za djabe)?

  Pošlji mi mail od tega nadebudneža. Saj še ga imaš, mar ne?

  Do takrat pa sem lahko samo globoko hvaležen g.Fermetu, da je ogromno naredil na spletni strani in ja, vse za djabe!! Hvala Marko!

 4. Tomaž pravi:

  Te pa uradno … Spoštovani g. Stanislav …

  ŽKK Maribor ima še vedno logo od Adecca na predstavitveni strani ekipe – naloga lige, da zamenja logo, ki ga že ima (je imela) v svoji bazi slik, kar je razvidno pri slikah igralcev. Se strinjam, da mora vsak klub poskrbeti za vsebino predstavitve ekipe, vendar tiste slike, ki so že v bazi podatkov, se pa morajo zamenjati s strani lige – logo, ipd. In vse to je bilo še po starem, po že dveh odigranih krogih. Če ne bi opozoril, bi verjetno trajalo kar nekaj časa, morda celo leto.

  Kar pa se tiče ostalega, ni moje mesto, da učim koga marketing in kako izvesti projekt posodobitve spletne strani. Spet, stvar lige in vodstva, koliko so dovzetni za to in želijo promocijo lige. Kot si sam ugotovil, so minili časi zanesenjakov, ki so pomagali ali delali na spletni strani ter še kje drugje. To lahko prevzamejo mlajši, morda za to, ker bi si to želeli, da so del lige (če bi bila spletna stran bolj obiskana in videli priložnost v tem, ipd.), ali pa se to naroči in plača – preko sponzorjev. Sedaj izgleda, da je spletna stran sama sebi namen. Morda pa moji komentarji, pa še koga drugega, ponovno naplete mrežo debat o ligi, igrah, sodnikih, lepih in manj lepih trenutkih. Morda celo pride do preobrata in se kaj naredi iz te lige, da ne bo samo ptujska, podravska, … (ja, včasih smo sanjali …), vaška.

  p.s.: nimam nobene pripombe na delo M.F., moje pripombe letijo izključno na ligo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja