Adecco – TED Cirkovce, 88 – 95

Tekma 12. kola – 1. liga;

Fram, 3.3.2012; Sodnika: Gselman, Grošelj

KK Adecco – TED SD Cirkovce 88 : 95 (36 : 45) (20:20, 16:25, 25:24, 27:26)

KK Adecco: Stavbar 8, Zemljič, Šketa 6, Topolinjak, Battisti 2, Vedlin 4, Krašovec, Antonič, Glinik 47, Šerbinek 9, Kolac 12, Stanisavljevič;

ŠD Cirkovce: Ocepek 36, Kneževič 23, Brglez, Frangež, Radič 14, Dobrajc 16, Dobnik 6, Unuk;

Po taki tekmi si človek mora vzeti 48 ur časa, ki je na voljo, da lahko napiše poročilo, ki je žal »obvezno«. Ne mislim sarkastično in na začetku povem, da so gostje zasluženo zmagali. Bili so boljši ravno toliko, kolikor kaže rezultat in na koncu šteje prav to. Že pred samo tekmo je bilo slutiti, da bo za ekipo Adecco težek dan. Prav nenadoma, v zadnjem trenutku, smo ostali brez dveh visokih centrov in najboljšega strelca ekipe. Seveda je to slab izgovor za slabo obrambo na igrišču. Motor ekipe Cirkovc Iztok Ocepek je kot neka super lokomotiva vlekel svoj voz-ekipo in z neko enostavno košarko držal priključek ekipe Cirkovc v prvi četrtini.

Po izenačene rezultatu ekip (20:20), je Ocepek v drugi četrtini dal še v višjo prestavo in ekipa Adecca zanj ni našla prave rešitve. Ko je bilo potrebno, je asistiral in Dobrajc ter Radič sta v ekipi gostov sledila tempu. Gostje so polčas dobili z rezultatom 36:45. Kaj pa Adecco? Izreden strelski večer je napovedal Glinik in nekako držal strelski dvoboj, a razlika med obema protagonistoma je predvsem v tem, da je igralec gostov razigral tudi svoje soigralce, pri domačih zal temu ni bilo tako. Drug polčas smo spremljali izenačeno igro. Nekaj naletov Adecca in nekajkrat približevanje na minus tri. Sledila je kakšna napaka v podaji ali zgrešen odprt met in ekipa Cirkovc je to znala kaznovati. V drugem polčasu je igralec Kneževič pri gostih z uspešnim izvajanjem prostih metov hladnokrvno kaznoval poskuse domačih, ki so z taktičnimi osebnimi napakami želeli spreobrniti rezultat. Napeta tekma, bi lahko rekli, do konca.

Sodnika Gselman in Grošelj nista »bistveno« vplivala na potek tekme in sta oddelala na ravni lige. Gostje so na koncu zasluženo slavili in domače postavili v boj »na vse ali nič« v naslednji tekmi. Glinik pri domačih je končal tekmo z 47 točkami, kar je sezonski rekord za igralca, a žal z grenkim priokusom poraza. Košarka je ekipni šport in pri porazih se je pač nemogoče zadovoljiti z individualnim presežkom, kadar cilj ni dosežen. Torej, popolna mobilizacija drug teden in odločilna tekma z ekipo Rač. A vam je to znano od nekje? Tokrat..za obstanek. Vabljeni v Fram in prav je, da napišem v imenu obeh ekip. Verjetno kolega Lukman ne bo imel nič proti.

Pripravil D. Battisti

4 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Če bo dal “kolega Lukman” za kako tekočo zadevo…pridejo še kaki gledalci onkraj Ptuja pogledat ta “derbi začelja” 😀
  Če pa Lukman ne…ne vem…Battisti? 😉

 2. Battisti pravi:

  Ja..če zmagamo ja, če ne da Lukman :)

 3. bostjan pravi:

  Glinik, 47 točk… , to sem ob prvem hitrem branju tega poročila čisto spregledal….
  Odlično ogrevanje pred tekmo sezone v soboto. Upam, da bomo za zaključek videli eno odlično tekmo obeh ekip, ki bo vsaj malo spomnila na lanski zaključek.

 4. LiMuBai pravi:

  Lukman pa zdaj tiho neke 😀
  Očitno računajo na čisto zmago…

  Ne vem Battisti…slabo ti kaže že na začetku 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja