Adecco – Rače, 89 – 72

Tekma 13. kola – 1. liga;

Fram; 10.3.2012;

KK Adecco – KK Rače 89 : 72 (52:35) (18:13, 34:22, 18:12, 19:25)

KK Adecco: Stavbar 2, Zemljič 14, Weiksler 2, Plos 9, Battisti, Miklavčič 9, Kaučič 16, Antonič 2, Glinik 18, Šerbinek 4, Kolac 13, Stanisavljevič

KK Rače: Jarc, Felbar, Majal, Lukman 3, Gradišnik 6, Vogrin, Meglič 16, Bauman 25, Dvoršak2, Štumberger 20

Pisati poročilo o tekmi, v kateri je KK Adecco zmagal in si s tem zagotovil nastop med prvoligaši v PARKL-u tudi drugo leto, je pravo olajšanje. Sem moral na začetku to napisat J. Smo specifična ekipa, ki se očitno dobro počuti samo takrat, kadar smo pod pritiskom, kadar se zavedamo, da je nekaj pomembno in kadar smo postavljeni ob nek zid z malo maneverskega prostora. Že ves teden je nekako potekal mirno, v pripravi na tekmo. In na zagrevanju in z sodniškim metom smo vsi vedeli, po kaj smo prišli. Seveda je bila tekma pomembna tudi za nasprotnike, ki so imeli enako razmišljanje in tako se je sama tekma začela ne samo pol ure prej, kot sprva predvideno, ampak tudi malce nervozno.

Za Adecco bi rekel, res samo »malce«, saj smo hitro ujeli svoj ritem, ki smo si ga zamislili pred tekmo. Nekaj zgrešenih metov na obeh straneh in malo več rotacije pri igralcih Adecca, je značilnost prve četrtine. V prvi četrtini se je pri Adeccu med strelce vpisalo 6 članov ekipe in slutiti je bilo, da bo večer potekal po načrtu. V drugi četrtini visok rezultat (34:22), kar da jasno vedeti, da sta obe ekipi odprli svoje rafalne arsenale. Ekipa Adecco je dobila še sedmega strelca in s tremi doseženimi trojkami v četrtini in dobro igro obeh centrov, prišla do visoke prednosti ob polčasu. (52:35).

Tretja četrtina je dala že dokaj jasen odgovor, da zelo borbeni gosti nimajo pravega odgovora na igro Adecca. Ponovno sedem različnih igralcev, vpisanih med strelce pri Adeccu in zelo agresivna obramba na zunanjih igralcih Rač. Visoka prednost pred zadnjo četrtino in še dalje enak ritem, rotacije pri Adeccu in resen pristop je z 14 doseženimi točkami pri gostih zmotil le Bauman. Ob koncu tekme so na parket stopili vsi igralci Adecca, razen kapetana in ta dan trenerja ekipe (in istočasno avtorja tega teksta), ki vam na tem mestu lahko zaupa, da je bil ob končni sireni in zaključku tekme človek, ki je v dvorani v Framu bil najbrž najbolj srečen.

Tekma je bila odigrana v zelo fer, športnem duhu. Z igralci Rač nas že od lani veže en poseben »bonding« in naše tekme so vedno nekaj več, kot le klasična tekma v ligi PARKL. Gostom iskreno želim, da mobilizirajo vse moči in skozi kvalifikacije ostanejo prvoligaši. Sodnika nista bila opazna in sta oddelala korektno. Za zadnje javljanje s strani Adecca v letošnji sezoni pa je treba povedati, da pa nas v druženju obeh ekip po tekmi, ne premaga nobena naveza ali ekipa iz katerekoli lige. Hvala vsem, ki ste v letošnji sezoni obiskali domače tekme ekipe Adecco.

Pripravil : D. Battisti

6 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Sem pričakoval daljše poročilo…se je govorilo o treh straneh 😀
  Joke
  Super je bilo, tekma zanimiva, zaključek tudi =)

 2. Battisti pravi:

  Mislis, da bi Bostjan objavil tri strani teksta porocila? :)

 3. LiMuBai pravi:

  Poklical bi ga, pa mu diktiral poročilo…pol pa naj tipka 😀 😀

 4. bostjan pravi:

  Najprej odgovor na vprašanje… ja tako dobra poročila bi objavil tudi na večih straneh 😉
  Čestitke za zmago… hvala za poročila, ki so med najboljšimi. Hvala tudi za vse fotografije.
  So pa poročila v zadnjih krogih prav fajn, vsi se nekaj zahvaljujejo za pozornost… Počasi bo treba ob kakem čustevenem zaključku potočiti še kako solzo :)
  Grem zdaj jaz probat, če znam še napisat poročilo o tekmi. Je bilo že rečeno, da je lažje pisati ob dobrih tekmah in zmagah, tole moje delo bo težko, zelo težko 😉 “Majšperk – Čiro”

 5. LiMuBai pravi:

  Lahko pa Battistija najamemo, da hodi tekme gledat, tvitat pa poročila pisat 😀

  Saj ma cajt 😉 D:

 6. Glinik pravi:

  Da še jaz pripomnim kakšno malenkost glede tekme. Če bi vedel, da bom dobil po tekmi takšno vrhunsko kaplico, bi … :) Hvala Lukman in Majal!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja