Adecco pričakovano v finale! KK Adecco – KK NKBM, 83 – 67

23.3.2013

Maribor; dvorana II. Gimnazije

POLFINALE LIGE PARKL sezona 2012/2013

KK Adecco Maribor : KK NKBM 83 : 67 (25:18,24:6;21:26,13:17)

KK Adecco Maribor: Ocepek 2, Brolih 6, Vrečko 21, Miklavčič 2, Stojković 15, Šerbinek, Kolac, Kolenič 10, Ternjak 6, Želj 21, Pantelić, Vedlin

KK NKBM: Marguč 6, Šijanec 19, Repina 3, Smaka 37, Kaučič, Madžarac, Kodrič, Rajnar 2

KK Adecco je prvič v svoji zgodovini prišel do finala lige PARKL. Moram odkrito delit z vami…občutek je fenomenalen. Sicer pa je pot do sem bila resnično trda in predvsem EKIPNA. Glede na to, da je avtor tega članka v zadnjih treh tednih itak že preklel basket 100x, pa je občutek toliko boljši, saj je bil polfinalni dan organiziran skoraj brez napak. In še ena zmaga za ekipo Adecco. Vso organizacijo in vse zadeve, povezane z FINAL 4 dogodkom, je ekipa Adecco opravila sama. Pomoč smo imeli v audio tehniki in pomožnih sodnikih. Amaterji smo organizirali zadevo v skladu z našimi zmožnostmi in zato morda vprašanja o tem, ali ni to preveč malce motijo našo ekipo. Mnenja smo, da se z delom in predvsem z VOLJO, da narediti točno toliko in več. Za vse ostalo lahko plačujemo profesionalce in ostale, kar pa res ni smisel vsega. Amaterska košarka, ki je boljša in kvalitetnejša od večine 3.ligašev, je enostavno zaslužila ta dogodek. In važno je, da je fešta.

Zdaj pa h tekmi. Dan je trajal večno in koncentracija zvečer je bila absolutno v zadnji rezervi. Zato malce zamude s tem poročilom. Adecco je začel pričakovano. V peterki morda malce presenetljivo Miki the magician v navezi z ŽV, a kmalu je vse skupaj dobro rezultiralo. Želj dve trojki in polaganje v prvem napadu in rahla nervoza je bila odpravljena. Peterka NKBM je precej odvisna od igre ključnih igralcev, ki žal nimajo prave zamenjave. Zato smo iskali priložnosti v pritisku nad organizatorjem igre Margučem, snajperom Smako in vsestranskim Šijancem. Repina the joker pa je bil v naših mislih in v slučaju, da prične z kako serijo, je bil recept pripravljen tudi za to. NKBM je igrala pogumno. Hard, moško, tak kot je treba. Vrečko je prišel tud hitro v »špil« in dejansko v skokih nekaj časa sam pariral celotni ekipi NKBM. Statistiko pripišem na koncu. Če je bila prva četrtina »kolk tolk« izenačena, je v drugi četrtini ekipa Adecco povedla že za 25 točk in sicer pri rezultatu 39:22. Takrat smo vedeli, da moramo tekmo pripeljati rutinirano do konca in da se ne zaštrikamo v kakšne lastne eksperimente. Trener nič ni prepuščal slučaju in točno tako je bilo. Posnetek je še vedno dostopen na live stream kanalu, tukaj pa nekaj statistike:

Priloga: Polfinale-Adecco-Nkbm-stats (pdf)

KK Adecco:

Žan Vrečko – 21 točk, 8/8 za dve točki, 0/2 za tri točke, 5/7 za točko, 4 skoki v napadu, 8 skokov v obrambi, 1 blokada, indeks 26

Robi Stojković – 15 točk, 6/8 za dve točki, 1/3 za tri točke, 1 skok v napadu, 6 skokov v obrambi, 4 asistence, indeks 20

Matjaž Želj – 21 točk, 4/5 za dve točki, 4/6 za tri točke, 1/3 za točko, 3 skoki v obrambi, indeks 18

Jure Brolih – 8 točk, 3/5 za dve točki, 0/1 za tri točke, 1 skok v napadu, 2 skoka v obrambi, 2 asistenci, indeks 8

Aljoša Kolenič – 10 točk, 3/5 za dve točki, 1/2 za tri točke, 1/ za točko, 3 skoki v obrambi, indeks 7

Skupna ocena..29/41 met za dve točki ali 70,7 %, 6/21 za tri točke in 7/12 prosti met. 7 skokov v napadu in 24 v obrambi. Ekipa Adecco še z veliko rezerve očitno.

KK NKBM:

Rok Smaka –  37 točk, 11/16 za dve točki, 3/8 za tri točke, 6/6 met za točko, 3 skoki v napadu, 5 skokov v obrambi, 0 asistenc, indeks 37

Jernej Šijanec – 19 točk, 8/19 za dve točki, 1/1 za tri točke, 0 za točko, 1 skok v napadu, 1 skok v obrambi, indeks 10

Mitja Marguč – 6 točk, 3/9 za dve točki, 0/5 za tri točke, 0 za točko, 5 skokov v obrambi, 3 asistence, indeks 1

Skupna ocena..24/56 met za dve točki ali 42,9 %, 4/15 met za tri točke, 7/12 met za točko, 12 skokov v napadu in 21 skokov v obrambi.

Da ne bomo preveč pisarili..še povabilo na finalni dan. Dogajalo se bo še več. Odločitev v trojkah, kjer Rok Smaka čaka nasprotnika v finalu, veliko več programa, nor after party! Le bonov za pivo ne bo na akreditacijah…bomo pa kako drugače presenetili J

Se vidimo!

Over and out!

Battisti

Foto: Oliver Kolenič (celotna fotogalerija)

21 odzivov

 1. santahatesharlemshake pravi:

  Pri 70% metu za dve tocki se napise da ima se veliko rezerve?

 2. boris š pravi:

  Čestitke tudi z moje strani,zasluženo ste v finalu saj ste vso sezono dominirali.Mi se bomo potrudili po svojih najboljših močeh,da bo finale to kar si vsi želimo:gledljivo,napeto in borbeno do konca z obeh strani. Vsem želim obilo dobrega basketa pa seveda brez poškodb.
  Organizacija vrhunska,vsaka čast!!!

 3. nejco pravi:

  ta 70% met je izkupicek igre pod kosem, kajti razen zelja nas niso od dalec nekaj filali. Verjetno je tu mislil, da je rezerva, ker ocepek pa robi nista od dalec zadevala kot ponavadi. V finalu pa bota morala, ker je tu sibka tocka pragerskega, ce niso kompletni na pozicijah 1,2,3.

 4. santahatesharlemshake pravi:

  Bravo Nejco, vrjetno tudi za tri tocke pricakujejo vsaj 60% šut 😛

 5. Battisti pravi:

  Preberita kompletno statistiko in morda se vama utrne..kaj sem mislil :)

 6. Seba pravi:

  Še enkrat bi pohvalil organizacijo 1.dela Final 4!!!!
  Mam pa še idejo, da ne rečem prošnjo: bi se dalo organizirati “gasilsko fotografiranje” teh 4 ekip, ki so prišle v F4?!

 7. santahatesharlemshake pravi:

  Damir ne pustit da špekuliramo, hitro povej kaj si mislil 😉

 8. Seba pravi:

  Sedaj ko sem fotke pogledal (majster Kolenič), sem videl, da sem več kot samo potreben frizera! ;-(

 9. Battisti pravi:

  Ha ha ..bomo poskrbeli, ali pa poskušali za skupinsko slikanje :)..Santa on steroids… :)..saj ves brat :). Boris, hvala za cetitke..tudi mi bomo poskusali dati vse, kar smo se naucili, dati v finalu. PA bo, kar bo. Ostala pa nam bo vsem ena res nora sezona, polna tekmovalnosti, sprememb in res..dobre lige.

 10. zoki pravi:

  Prvi del 1-4 razigravanja je bil ,da ne rečem fenomenalen,smatram pa ,da bo zaključek neponovljiv.O ekipi NKBM same pohvale,vendar mi je žal dečkov,da nimajo več igralcev,ki bi lahko vsaj začasno zamenjal katerega igralca.Na final four-u, smo lahko videli na delu veliko igralcev ,ki bi lahko igrali v 2.ligi ali pa še višje.Za organizatorje pa same pohvale,vsako leto je napredek.Rekel bi samo, da si želim ,da zmaga košarka,pa naj zmaga kdo pač bo…..Sam sem v tej ligi deležen že od samega začetka in smatram ,da se je ta PARKL fenomenalno razvil v smislu košarke in kar spada zraven,tu mislim predvsem na zapisnikarske mize,kajti včasih smo imeli velike probleme s mizami.

 11. bostjan pravi:

  Ob vseh čestitkah, ki jih Adecco zasluži za predstavo na parketu in za organizacijo pa so vsaj v kategoriji najboljše muzike ob predstavitvi ekip zmagali pri NKBM… Welcome to the jungle :))

 12. GNRsanta pravi:

  Bostjan, ne ne teh zaslug pa ne damo adeccu, ne glede na to kako super so organizirali vse ostalo :-)

 13. GNRsanta pravi:

  Zoki, hvala.za pohvale…sej na papirju imamo igralce samo jih je nemogoce v dvorano spravit :-)

 14. WaterShek pravi:

  Ker vidim da en del leti predvsem na mene, ki sem podelil mnenje da je mogoče malo preveč, bom malo pokomentiral, če smem in upam da ne bo kakih zamer nastalo.
  Še enkrat, vsa čast organizatorjem, da so se spravili naredit tak dogodek, ki mislim da ga bo težko prekosit. Vse pohvale! Kar sem hotel takrat preko twitter-ja povedat je to, da se vseeno ‘gremo’ amatersko košarko v PARKL ligi, kar je tudi v opisu imena. Za mene, je ta zaključek (oz. prvi del) bil zelo blizu, če ne vsaj enakovreden zaključku lige Telemach. Ne jemljite to kot grajo, prej kot pohvalo, da vam je res uspelo organizirat nekaj fenomenalnega. Sicer sem tega že navajen iz strani Adecco-ta, glede na to da opažam da imate tudi kompletno opremo vsi igralci od dresov, trenerk, torb, in ne vem če nisem videl celo zimskih jaken? :)
  Še enkrat, brez kakršnihkoli zamer, opažam da ste super ekipa, se trudite, dajete maksimum v organizaciji in vsem, vseeno pa ne pozabit, to je amaterska liga. Po kakovosti res da parirajo skoraj vse ekipe 3. slovenski če ne tudi 2. ampak ekipa Adecco je trenutno v organizaciji tako daleč pred ostalimi v PARKL ligi, da ni primerjav. Mislim da celo nekatere ekipe iz lige Telemach nimajo tak organizirano vsega. :)

  Še enkrat, kapa dol za vse kar ste naredili in še boste! Z izjavo malo preveč za amatersko ligo pa je blo mišljeno samo to, da še kaj takega ni bilo in da se bomo očitno morali vsi na to navadit, saj se bodo vsi naslednji organizatorji zgledovali po tem, kako bi prekosili ta Final4. Kar pa mislim, da je nemogoče! 😉

 15. Seba pravi:

  Vse je mogoče!!! –> Ko bom reaktiviral perniške veterane bo strah in trepet! Buaahhh!
  Komu mar, da smo Amaterji! V glavnem, da se mamo fajn! In jaz sem se imel v soboto super fajn! –> Profesionalno fajn! V amaterstvu je pač tako, da vsak dela to kar najbolje zna: eni dobro igrajo, drugi dobro organizirajo, spet tretji v eter spuščajo dvome aka. “Zakaj pa to in ono?”. Mi pri Raiffaizen odgovarjamo: “Zakaj pa ne?!!” —> “Kjer so trije ali več v mojem imenu, sem jaz med njimi!” Da dešifriram ata Pope-a: S tem ko več posameznikov enako misli in udejanja je zmožna priklicati tisto nekaj več, tisto piko na i, tisti izredni doprinos. In Adecco jih im 32+ posameznikov, ki enako mislijo….Želim si, da nas s tem virusom okužijo, okužijo prav VSE nas, ter da ta virus ponesemo v vsako poro našega družbeno-socialnega življeneja….Mater sem dober. Ja jaz bi moral biti filozof ne pa…
  No, imam pa le eno pripombo glede organizacije, in ta bi bila naslednja: s totim Internetom ste mi naredili glavobol. Sedaj sem primoran, da do te sobote najdem frizerja, ki me bo skušal poštimati!!! Ternjak, mi priporočaš koga?! ;-))

 16. Seba pravi:

  Jebemti!! Še vedno sem manj napisal kot WaterShek

 17. nejco pravi:

  hehehe Seba ti si pravi. Mene so tudi zajebali s tem internetom zdaj sem videl, da bom mogo shujsat!!:)) ha si mislis kaka bi bla nasa ekipa s tabo z novo frizuro in jaz z desetimi kilami manj??? Ce ne druga, reci pa prinesemo strojcek pred tekmo pa te hitro uredimo:)

 18. santafilozof pravi:

  Seba ene 4krat sem se izgubil ko se bral tvojo filozofiranje :-) glede frizerja se pa obrni na adecco oni imajo poleg dveh trenerjev, navijaske skupine, maserja tudi vizažistko :-) vrjamem da bosta po pogovoru nasla frizuro katera ustreza tako tvoji igri kot tvojemu karakterju!! (sliko dobis na ekipni email )

 19. Battisti pravi:

  Hvala za pohvale. Sicer pa se na TV vidi vec kil, kot v resnici. Menda 10 plus. Nejco..ni panike :). Seba..pa kaj te zdaj fali frizuri? Kultno bo samo, ce se kak afro look naredis iz tega. Nasega Olija bi fuknilo od srece, ko bi iskal material za dobro fotko. Trudimo se..mi, ekipa se trudimo..in se so rezerve. Je pa res, da ko nekaj delas z veseljem..only sky is the limit. Watershek..ma nihce nic ni zameril. Saj vsako mnenje steje. Je pa seveda fajn, ko nekaj dobro izpade in v mojih oceh se pol ne tako, kot sem si zamislil. Malo mi je cajta sfalilo za nekatere fore. Pa ne mislimo zdaj mi nekih PARKl standardov picit. Pred dvema letoma recimo v Starsah mi je bil oberkultn oni pir pod štengami in čevapi. Pa lani v Kidričevem ona lampa, čevapi in pir. Pa kaj te rabiš več. Tukaj smo izkoristili možnosti, ki jih imamo in …važno je, da zmaga košarka in da se majo oni zavistneži kaj z amenit in špekulirat, kaj vse denar naredi. Hja..smešno je, a denarja tukaj je zelooo malo. So pa mreženja, povezave, pregovarjanja, prepričevanje in to, da v nekaj verjameš. Ko bo after party, bi se ob ugodnem razpletu za mene..v ligi mislim..znalo zgodit, da odložim vso pozitivno breme tega prvenstva, se vsedem dol..in samo gledam. en se bo pa najdo, pa pir noso :)

 20. Battisti pravi:

  ORG. broji sitno :)

 21. Little piksi #9 pravi:

  Seba,glede na to da bodo tokrat med nagradami tudi boni za moska strizenja(pri priznanem frizerju),ti priporocam da kupis kaksno srecko in bo problem hitro resen 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja