Adecco – GG Felnar, 69 – 80

Tekma 10. kola – 1. liga;

Fram; 11.2. 2012

KK Adecco : Good Guys Felnar 69 : 80 (18 :14; 13 : 15; 18 :32; 20 :19 )

KK Adecco: Zemljič 5, Weiksler, Topolinjak, Šketa, Miklavčič 8, Kaučič 10, Antonič, Glinik 13, Šerbinek 8, Kolac 25, Vedlin, Battisti

GG Felnar: Rojko 14, Ilijevec, Jagarinec 3, Majal 18, Arnuš 2, Pihler 8, Ladič, Gojčič 3, Drevenšek 26, Bojnec 6

Poročilo bom začel v stilu pesmi Zorana Predina »Zarjavele trobente«. »Nostalgičen, neki večer..Adecco in Good Guys, na igrišču sta plesala…itd, itd. Zakaj zarjavele trobente? Ker naša ekipa išče formo, se trudi in praviloma v 3. četrtini zmanjka dodatnega WD 40 na naši rji. Malo hudomušno na naš račun, a k temu je seveda pripomogla odlična in predvsem homogena ekipa Good Guysev.

Ekipa Adecco je začela dobro, taktično, trdo v obrambi. Gostje so sledili in razvila se je dobra, moška igra, pod obema obročema veliko zapiranja, borbe in kontakta. Prednost domačih po 1.četrtini (18:14) je bila zaslužena. Bilo je nekaj več rotacije v igri Adecca, a boleča poraza v preteklih kolih sta pustila nekaj posledic na igralcih domačih. Manjkal je tisti kanček samozavesti v zaključkih, dovolj tistega malega, kar bi nam lahko prineslo nekaj dodatnih točk prednosti in morda mirnejšo nadaljevanje. Tako se je polčas končal z rezultatom 31 : 29 v korist Adecca. In spet je sledila famozna 3.četritna. Pihanje v zarjavele trobente in potek okoliščin na igrišču je lahko opisati, saj to prehaja v navado.. Slaba igra Adecca v obrambi, odlična Rojko in Drevenšek pri gostih in rezultat 18 : 32 za goste v tretji četrtini. Manjka samozavesti in manjka tudi malo sreče pri igralcih domačih. Čakamo, iščemo, delamo na tem, da odigramo tisto našo, res dobro, pravo, odlično tekmo. Visoko prednost so gostje rutinirano držali v svojih rokah. Majal pri gostih je tudi dal v višjo prestavo in to je to. Adecco je sicer zadnjo četrtino dobil, a je bilo prepozno za karkoli več. Pri domačih se je po nekaj tekmah v formo vrnil Kolac in dosegel 25 točk. Za kaj več, je bilo na strani Adecca premalo razpoloženih igralcev. Čestitke gostom na fer in moški igri. Kot ekipa so izredno homogeni in kompaktni in znajo predvsem dobro izkoristiti dolgoletne izkušnje igranja v 1. Ligi PARKL. Ekipa Adecca te izkušnje še nabira in dela na vzponu forme. In, kot že povedano, najboljša tekma mora tudi enkrat priti. Morda že v naslednjem krogu.? Samo sojenje dveh eminentnih sodnikov ne bom ocenjeval. Naš poraz ni krivda sojenja, slaba volja ob 50 : 50 odločitvah pa žal vsekakor.

Več sreče vsem akterjem tekme, vsakemu na svojem področju….prihodnjič.

Pripravil : D. Battisti;

4 odzivov

 1. LiMuBai pravi:

  Če gledate vašo prvo tekmo z njimi:
  78 : 61 (28:17, 9:18, 21:11, 20:15)
  pol je nek rezultatski napredek. Pa tu ste dobili tretjo četrtino 😀
  Povrečno dajo Good Guysi nekje 68,25točk na tekmo. In ko pridejo GG čez mejo 80točk, potem veš, da so bili ali strelsko razpoloženi ali pa je bila slaba obramba. To pa sami objektivno veste, kaj je bilo bolj. Cilj za drugo leto – GG ne dovoliti, da pridejo če mejo 60točk 😉

  P.S.
  ligaparkl – še vedno čakamo na modul za zadnje komentarje :D. Jaz bom imel nek ne vem še kaki veto naslednjič nek na seji ;=)

 2. LiMuBai pravi:

  Aja, drugo ste dobili.
  Mama mia, wat a mistejka tu mejka!

 3. Battisti pravi:

  Stan..hvala za komentar. Ko bi le povedal nekaj, cesar se sami ne zavedamo :).. Upajmo, da bomo imeli se drugo leto moznost igranja z GG. Meni osebno so ful kul ekipa.

 4. LiMuBai pravi:

  V kateri minuti si vstopil v igro? 😀 😀 😀

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja