KPŠ – NKBM, 84 – 72

Tekma 12. kola – 2. liga;

Športna dvorana Gimnazija, 3. 5. 2012, (Juhart, Pirtovšek)

Klub ptujskih študentov – Nova KBM 84 : 72 (24:16,25:15,10:28,25:13)

KPŠ: Đalapa 6, Ferme P. 12, Hrga 8, Ferme M. 16, Novak M. 2, Kotnik 18, Šomen 2, Novak I. 20;

NKBM: Mavčec 13, Kavčič 7, Rogina 8, Pečnik 6, Marguč 13, Smaka 25;

Neporaženi NKBM si je že zagotovil prvo mesto in napredovanje v 1. ligo, v zadnjih dveh krogih pa se bo pomeril še z dvema nasprotnikoma iz repa lestivce, kjer bi na papirju brez težav moral zabeležiti še dve zmagi.

Domačine čaka v predzadnjem krogu še ekipa iz Dornave, kjer si ne smemo privoščiti spodrsljaja kot proti Ptujski gori in nato v zadnjem krogu še odločilna tekma z ekipo Starše Čiro, ki bo, če bodo ti nadaljevali svoj niz zmag, odločala o drugem mestu in dodatni tekmi za 1. ligo.

Tekma je tako predstavljala eno izmed zadnjih možnosti zadati poraz ekipi NKBM in je kot taka bila bolj prestižnega pomena. Boljše smo začeli domačini, ki smo z dobro obrambo in kolektivno igro v napadu prvo četrtino končali z 8 točkami prednosti. Tudi v drugi četrtini gostje niso našli svoje igre, domačini pa smo dobro odigrali proti conski obrambi, kjer sta Kotnik in Iztok Novak s trojakmi razblinila upe, da bi se nasprotnik vrnil v igro. Polčas se je končal s prednostjo 18 točk domače ekipe. V tretji četrtini so gostje pokazali igro, ki jim je zagotovila nastop v 1. ligi, domačini pa smo zaradi visoke prednosti nekoliko zgubili zagon, kar je botrovalo nekaj nepotrebnim napakam. Z dobrimi vtekanji Mavčeca pod koš, dvem trojakma Rogine in vsestransko igro Smake, so gostje uspeli izenačiti, četrtina pa se je zaključila z rezultatom 59:59. Tekma se je tako ponovno začela v zadnji četrtini. Domači smo spet nekako našli svoj ritem v obrambi, predvsem pri zaustavljanju vtekanj pod koš, probleme pa je še vedno povzročal Smaka s svojimi dobrimi prodori proti košu, a je pri tem imel premalo pomoči od ostalih soigralcev. Domači smo spet lepo zaigrali v napadu, kjer je žoga dobro krožila, tako da smo prihajali do odprtih metov in polaganj. V zaključne minute smo tako prišli s 5 točkami prednosti. Gostje so na koncu poskusili še z obrambo čez celo igrišče, a so zaradi obremenitve z osebnimi napakami morali igrati nekoliko manj agresivno, kot bi si to želeli. Domači smo bili natančni pri izvajanju prostih metov v končnici, kar je prineslo končni rezultat 84:72. Gostom čestitamo za borbeno, športno in lepo tekmo in jim želimo veliko uspeha v 1. ligi.

Marko Ferme

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja