7. kolo, zadnje v prvi polovici sezone

Pred nami so tekme 7. kola, po katerih bo za nami že polovica sezone. Vrh tabele suvereno drži ekipa Adecca. V 6. kolu so po pričakovanjih opravili delo v Framu proti KK Rače. Stik z Adeccom morda za marsikoga presenetljivo ohranja Čiro Starše. Laska sezona je bila dobra šola za mlade igralce, ki pod dobrim vodstvom že zelo resno kandidirajo za najvišja mesta na zaključnem turnirju.

Kidričevo je prejšnji konec tedna le polovično izkoristilo dvojni program na domačm igrišču. Ekipa Čirota je bila prevelik zalogaj, so pa domači z zmago nad ekipo Rač ostali v igri za mesto, ki še vodi na zaključni turnir. Trenutno kaže prav na boj z ekipo MCAPRO Rams, ki si po odličnem štartu v sezono v nadaljevanju pridelala že 3 poraze. Eden med njimi je bil tudi z ekipo Kidričevega in dvoboj teh dveh nasprotnikov v drugem delu bo še kako pomembna tekma.

6. kolo je bilo končno spet »veselo« Vesele oblačke. Domača zmaga nad Ptujčani sicer ne prinaša nobenega napredka na lestvici. Drugi del sezone bodo Oblački potrebovali nekaj boljše predstave, začnejo pa lahko že v 7. kolu, a se podajajo na zahtevno gostovanje v Lenart. Po ne najbolj resnem nastopu Lenarta v pokalnem tekmovanju ( s petimi igralci tudi v PARKL-u ne izgledaš kot resna ekipa) je prejšnji teden ekipa zaradi vnaprej odigrne tekme (in zmage proti MCAPRO Rams) počivala in se pripravljala na najbrž zanimiv obračun z ekipo Oblačkov.

V preostalih tekmah bo Adecco v soboto gostil Kidričevo. Spomnimo, lani v začetku sezone je Kidričevo zmagalo na 2.Gim. Bilo bi veliko presenečenje, če bi jih to uspelo še enkrat.
Že dan prej se bosta v Drašu pomerili ekipi MCAPRO Rams in Rače. O tem, kdo je favorit ni potrebno izgubljati besed, položaj na lestvici pa je postal resen tudi za domače, zato lahko pričakujemo v prihodnjih tednih odločnejši pristop in nabiranje točk v paru.
Tekma med KK Ptuj in Čiro Starše v tem trenutku še nima potrjenega datuma, a bo najverjetneje odigrana v tem tednu. Obetamo si lahko zanimivo tekmo dveh mlajših, lažjih in hitrejših ekip. Po lestvici sodeč je Čiro v prednosti in favorit, a Ptujčani imajo najbrž svoje želje in načrte kako presenetiti.

Drugoligaški teden je minil v prvi zmagi Ptujske Gore, ki je bila še edina ekipa v PARKL-u brez zmage. Za 2 točki so bili boljši od Cirkovčanov. To je bilo tudi presenečenje kola, če upoštevamo napovedi v PEAKtipu. Pravilno sta zmago napovedala le 2 napovedovalca. Zelo tesno je bilo tudi v obračunu Črešnjevca in Pragerskega. Na koncu zmaga gostov za 3 točke. To je še ena v vrsti tesnih končnic, ki jih je svojo korist obrnila izkušena ekipa Pragerskega.

Zanimiv poln program se je odvijal tudi v severni skupini 2. lige. Tudi za napovedovalce v #PEAKtip ne najbolj lahek. Pokalna zmaga je očitno dala Oldstarsom nov zagon in v tekmi 6. kola, so prišli do prve ligaške zmage. V Staršah so bili boljši od domače ekipe, za namenček pa so jo premagali tudi z višjo razliko, kot so izgubili na prvi medsebojni tekmi. Malo presenečenje je tudi zmaga Palome na gostovanju v Juršincih pri Baru Kaučič. Paloma je tako na najboljši način odgovorila na dva zaporedna poraza v začetku leta (pokalni in ligaški) in spet zaseda vodilno pozicijo na lestvici severa.

6. kolo prinaša tekmo med Palomo in Staršami. Ekipi sta zaostalo tekmo 2. kola igrali pred kratkim in Paloma bo hitro dobila priložnost, da se oddolži za visok poraz v Staršah. V južni skupini že v ponedeljek čaka obračun med Črešnjevcem in Cirkovcami. Zmaga gostom zanesljivo prinaša nadaljevanje v zgornjem domu 2.lige, poraz bi malo zakompliciral stvari. Na težko gostovanje v Rogaško odhaja Ptujska Gora, vse drugo kot nova zmaga Rogaške (edine neporažene ekipe v sezoni v PARKL-u) bi bilo presenečenje.

DANDATUMKRAJURADOMAČINGOST
PON19.1.2015OŠ Črešnjevec20:20KK ČrešnjevecTE ŠD Cirkovce
ČET22.1.2015OŠ Rogaška20:30KK Rogaška RekreativciŠD Ptujska Gora
PET23.1.2015Lenart18:00KK Ajdas LenartVeseli Oblački
PET23.1.2015Draš Center MB21:20MCAPRO RamsKK Rače
SOB24.1.2015OŠ Sladki Vrh18:00KK PalomaKK Starše
SOB24.1.20152.Gim MB18:00KK Adecco MBŠD Kidričevo

PARKL se po marsičem razlikuje od drugih košarkarskih lig. Med drugim tudi po tem, da so stave dovoljene tudi za igralce. Tudi, če le ti stavijo na svojo tekmo, celo proti svoji ekipi. Pravzaprav vas vabimo, da se čimprej vpišete in sodelujete v nagradni igri. Najboljši na koncu prejme košarkarske copate sponzorja. Nagrade pa bodo podeljene tudi za najboljše po posameznih mesecih in delih tekmovanja zato tudi, če začnete danes, ko ima »veteran« že 40 točk, se splača. Če vas zanima kako kaže igralcem si poglejte lestvico #PEAKtip.

Pisec teh vrstic vseeno predlaga etični kodeks napvedovanja. Če igralec ali funkcionar ekipe, ki je aktivno vpletena na tekmi zadane točen rezultat posamezne tekme, je ena »gajba« zelenega, rdečega ali kateregakoli že… dober “odkupek” za soigralce in morebiti še pogostitev nasprotne ekipe :)

4 odzivov

 1. veteran pravi:

  Moralno sporno je napovedat rezultat proti svoji ekipi. Zamisli si, da pride igralec , ki je eden ključnih in pred tekmo reče , da je napovedal, da bodo izgubili za 12 točk. Kako naj reagirajo soigralci? Naj mu pomagajo, da dobi 5 točk, ali se potrudijo, da ne dobi nič. Ker če dobi 5 toč časti gajbo, če ne zadene je ni.

 2. Battisti pravi:

  Hah Veteran. Sam sem se enako spraševal. Zato malo poškilim v napovedi “svojih” in spet se imamo kaj za “menit”. :). Sam dajem v stavah zmeraj v ospredje športno mnenje, kot kalkulacijo :). Oblački in Kidričevo so me stali dosti, ampak še kr verjamem v njih :). Mi pa stave popestrijo kako minuto dneva včasih, kar pa je sicer tudi namen. Strinjam se s predlaganim “dobrim odkupkom” . Veteran, tebe pa pač lovimo. 1x boš že padel iz “ritma” :) :) Staviš? :)

 3. bostjan pravi:

  Pri nastavitvah točkovanja sem bil ravno zaradi napovedovanja na lastne tekme malo previden in za točen zadetek dal samo 5 točk. Vsi vemo, da verjetnost zadeti točen rezultat precej majhna in bi bilo zato lahko to vredno več točk.
  Saj celotno napovedovanje je bilo mišljeno malo za zabavo, malo nas je “zajebal” sponzor, ki ji da kar lepo nagrado :)
  Upam, da bodo tudi mesečne nagrade za februar in dalje zanimive, da se priključi še kaj novih napovedovalcev.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja