12. krog – uvod v zaključek rednega dela

Po tednu počitnic so na vrsti še zadnji trije tedni letošnje sezone. Dve ekipi, Pragersko in Starše, sta si praktično že zagotovili nastop na zaključnem turnirju, lepe možnosti ima tudi Vinag, ki bo že v 12. krogu v tekmi s neposrednimi konkurenti Good Guysi lahko potrdil svoj nastop na zaključku v Kidričevem.

Tja želijo tudi Kidričani, ki bodo poskušali vzeti točki na gostovanju v Račah, morda se s tem ne bodo strinjali domačini saj nujno potrebujejo zmago, da bi ostali v stiku z Adeccom za rešilno 6. mesto.  Adecco v 13. krogu pričakuje Cirkovce z eno samo željo, zmaga in ob neuspehu Rač velik, morda odločilen korak do zanesljivega obstanka.

Po drugi strani pa 7. mesto še ne pomeni izpada, morda za koga celo nagradno podaljšanje sezone v zaključek marca… Čeprav je vseeno ležerno spremljanje zaključka sezone s kako pijačo v roki veliko lepše in stane manj živcev, kot nepredvidljive tekme z “lačnimi” drugoligaši.

V 2. ligi je zmagovalec poznan. NKBM je pokazala največ in zanesljivo ter zasluženo kraljuje na lestvici. Boj za drugo mesto pa je zato toliko bolj zanimiv. Tri ekipe: KPŠ, Majšperk in Čiro Starše so letos že zasedale 2. mesto na lestvici.  Hkrati pa so vse ekipe v sezoni že naredile kak kiks… KPŠ je na gostovanju v Majšperku popravil kiks iz prve domače  tekme ter iz gostovanja proti Ptujski Gori. Visoka zmaga KPŠ-ja pomeni, da bodo imeli v zaključku najboljše možnosti za dodatno tekmo na zajljučnem turnirju. Glede na rezultat in prikazano na igrišču je v 11. krogu iz boja za 2. mesto izpadel Majšperk.  Edini resnejši kandidat, ki bi z odlično odigranim še lahko zavihtel na 2. mesto je ekipa Čiro Starše, ki bo do konca še gostila ptujčane.  Tik za omenjenimi je spet vse boljši Črešnjevec, ki lahko obžaluje kakšno zapravljeno priložnost v 1. delu

Derbi 12.kroga v 2. ligi bo zagotovo,  KPŠ – NKBM v soboto ob 17:30 v dvorani Gimnazije Ptuj.

Razpored 12. kroga

1.liga

KK Rače – ŠD Kidričevo;  sreda, 29.2. ob 20:15 – Fram

KK Pragersko – KK Starše; četrtek, 1.3. ob 19:50 – Pragersko

Vinag MCApro – GG Felnar; sobota, 3.3. ob 14:00 – Fram

KK Adecco – TED ŠD Cirkovce; sobota, 3.3. ob 16:00 – Fram

 

2.liga

Črešnjevec – ŠD Ptujska Gora; ponedeljek, 27.2. ob 20:20 – Črešnjevec

KMO Dornava – ŠD Majšperk; torek, 28.2. ob 19:10 – Dornava

KK Starše Čiro – Pragersko veterani, petek, 2.3. ob 20:15 –  Starše

KPŠ – NKBM; sobota, 3.3. ob 17:30 – Ptuj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja