Ptujska Gora – Majšperk, 60 – 79

Majšperk, 18.1.2013;

Sodnika: Pirtovšek N. Kokot;

Gledalcev: 35

ŠD Ptujska Gora – ŠD Majšperk 60 : 79 (12:23, 16:25, 15:14, 17:17)

ŠD Ptujska Gora: Frangež, Vinkler B. 5, Černenšek, Avguštin R. 19, Mlakar 5, Vedlin 2, Vinkler S. 7, Avguštin P. Strižič 8, Skerbiš 6, Pšajd 8;

ŠD Majšperk: Vuk 2, Korez, Jazbec 10, Ovčar 7, Zupanič 2, Čelan 6, Predikaka 21, Smolej 6, Galun 25;

Tekmo je zaznamoval začetek resnično odlično pripravljene in izjemno motivirane ekipe Majšperka in ekipe Ptujske gore, ki je morda malo zaspala po štirih zaporednih zmagah. Majšperčani so prišli odlično pripravljeni na našo obrambo  in odlično začeli tekmo, v prvi četrtini je prednjačil izjemni Galun z 11 točkami sledila, sta mu pa Jazbec in Ovčar z vsak po petimi. V drugi četrtini smo domačini spremenili taktiko v obrambi a nam ta ni pomagala saj smo tudi drugo četrtino visoko izgubili. V prvem polčasu je pri Gorčanih, ki smo prvič nastopili v novih dresih, igral le Avguštin R., ki je 18 od svojih 19 točk dal v prvi polovici tekme.

V drugem polčasu je sledila izenačena igra obeh ekip, domačini nismo imeli niti enkrat možnosti, da bi preobrnili tekmo. Majšperk jo je predvsem z izjemnim skokom v napadu brez težav kontroliral do konca. Pohvale kapetanu gostov Galunu, ki je imel resnično izjemno tekmo in je 25točkam dodal še zelo veliko skokov v napadu.

Proti tako dobro pripravljenemu (odličen skavting, ter priprava) in motiviranemu nasprotniku, ob slabem dnevu naših igralcev enostavno nismo imeli možnosti. Iskrene čestitke gostom ob več kot zasluženi zmagi. Velja omeniti, da je tekma potekala zelo športno in se zaključila z iskrenim stiskom rok obeh ekip, ter seveda kot je zdaj že v navadi pri Gorčanih pogovorom o tekmi ob pivu pred telovadnico in druženju, ki se je, kot je zdaj že v navadi zavleklo v zgodnje jutro. Gostujoči igralci so nam sicer ob pivu po tekmi pred telovadnico obljubili, da nam bodo sledili tudi v našo “štamgostilno” a jih na žalost razen svelte izjeme Smoleja ni bilo, tako, da je tretji polčas definitivno pripadel nam.

Majšperčanom pa obljubljam boljšo predstavo Ptujske gore na povratni tekmi, zato, da bo domači derbi, resnično derbi. Upam, pa da bo privabil takšno ali večje število gledalcev, kot jih je prvi in da bodo imeli možnost videti bolj izenačeno tekmo.

JH


 

7 odzivov

 1. Enej pravi:

  Poročilo bo iščem še besede po tako težkem porazu.

 2. bostjan pravi:

  Saj je bila samo ena slaba tekma in vse skupaj je rekreacija in ne finale svetovnega prvenstva :) Po moje je ekipo Ptujske Gore pač doletel tisti klasični krč favorita in prevelike želje. Ker se je tekma slabo odprla z vaše strani in toliko boljše s strani Majšperka je bilo potem vse samo še težje.. Enim zrastejo krila, drugi izgubijo samozavest. Sicer pa zdaj je čas, da nanizate par zmag in potem še ena priložnost.
  Aja, kljub porazu in slabi predstavi na igrišču, po tekmi se še vedno gladki zmagovalci :)

 3. Enej pravi:

  Ja smo se odločili, da bomo letos zapili vse zmage poraze pa še bolj, tako, da je win win situacija za nas. Glede tekme pa ja, definitivno ni konec sveta, žal mi je malo edino ljudi, ki so prišli na “derbi”, ki to ni bil.

 4. maslo12 pravi:

  Lepo je videti stare soigralce v akciji – legenda Smolej, Vizl, David, Tomi… čestitke za zmago! Pa ne pozabite, da vam v srcu še vedno bije Neman… :)

 5. bazuka pravi:

  Matek, v petek boš vido, ke vam bomo toti Neman delali =)

 6. maslo12 pravi:

  @Bazuka: Med tekmo al po tekmi? Ki po tekmi ste v prednosti… :) samo po pameti, pa ne po felnah domu. :)
  Škoda, da me letos ne bo zraven.

 7. bazuka pravi:

  @maslo12: Med in po tekmi. =P Če pa sem slišal, da si spet zraven? Kaj je zaj res?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja