Pravila igre PEAKTIP

Peaktip je igra napovedovanja rezultatov tekem in drugih dogodkov lige PARKL. Za igranje je potrebna registracija uporabnika na spletni strani. Igra je brezplačna in namenjena zabavi. Registiran uporabnik napoveduje rezultate tekem in odgovarja na morebitna druga vprašanja povezana s temami lige PARKL na spletni strani parkl.si. Za pravilne napovedi je nagrajen s točkami. Na koncu posameznih obdobij se podelijo nagrade sponzorjev.

Napoved pravilnega zmagovalca tekme prinaša 2 točki, napoved pravilne razlike v koših dodatni 2 točki. Točna napoved rezultata prinaša 5 točk. Napoved za posamezno tekmo je potrebno oddati najmanj 15 minut pred začetkom posamezne tekme. Prej oddane napovedi se lahko še popravljajo (do 15 minut pred začetkom posamezne tekme). Točkovanje morebitnih vprašanj se točkuje z dodatno 1 ali 2 točki.

Igra bo razdeljena po mesecih oz. posameznih obdobjih. Točke v posameznem mesecu (ali drugem prej objavljenem obdobju) se seštevajo. Ob koncu meseca oz. obdobja se objavi končni vrstni red. Prvi trije na lestvici posameznega obdobja dobijo za nagrado »srečke«. Glavne nagrade bodo razdeljene ob zaključku lige in sicer s pomočjo žreba med vsemi, ki bodo pridobili pravico do srečke. Žreb bo javen in se bo odvijal na zadnji prireditvi v sezoni (zaključni turnir)

Zmagovalec posameznega obdobja prejme 3 srečke, drugo uvrščeni 2 srečki in treji 1 srečko. Torej več srečk, kot boste nabrali, večja bo vaša možnost za končne nagrade sponzorja. Po drugi strani pa lahko tudi tisti, ki se igri priklučijo kasneje še vedno upajo na končno nagrado, potrebujejo le eno uvrstitev med prve tri.

V posameznih krajših obdobjih se lahko podelijo tudi nagrade drugih sponzorjev. Obdobja, nagada in sponzor obdobja bo javljen na spletni strani.

V primeru enakega števila točk dveh ali večih igralcev, je boljši tisti z več višje točkovanimi zadetki.