PARKL Novice #5

FB-Cover-PARKL-newsletter-2

Prvoligaški boj za prvo mesto pripadal ekipi MCAPRO Rams,

v drugi ligi trd boj za prvi mesti

Prvoligaši so ta teden končali s prvim delom sezone. Zagotovo najbolj napet dvoboj je bil med aktulanimi prvaki KK Adecco in MCAPRO Rams, ki je pripadal slednjim. Po polovici sezone tako ostajajo edina neporažena ekipa. Lenarčani še naprej zanesljivo. V drugi ligi so se bolje odrezali drugi Adeccovci, ki so visoko slavili.  Na drugi strani je Ptujska Gora premagala Cirkovce v izjemno pomembni tekmi za trenutno drugo mesto.

  1. LIGA PARKL
# Ekipa T Z P +/- Točke
1 MCAPRO Rams 7 7 0 95 14
2 KK Adecco 7 5 2 93 12
3 KK AJ DAS Lenart 7 5 2 72 12
4 ZM Veseli Vikingi 7 4 3 23 11
5 KK Starše Čiro 7 4 3 21 11
6 KK Rogaška rekreativci 7 2 5 -30 9
7 ŠD Kidričevo 7 1 6 -95 8
8 KK Rače 7 0 7 -179 7

Polovica sezona in prvih sedem krogov je za nami. Prvoligaši so tako zaključili prvi del izjemno zanimive sezone. Z zagotovostjo lahko trdimo, da je letošnja sezona najmočnejša do sedaj. Seveda je vzrok izjemno izenačene in močne ekipe. Večjih presenečenj na koncu ni. Zagotovo je najbolj konstantno igro pokazala prvouvrščena ekipa MCAPRO Rams. »Brankecova« ekipa je v zadnji tekmi, ki je odločala kdo bo po polovici sezone na vrhu, premagala aktualne prvake. Adeccovci so kljub vodstvu skozi celotno tekmo na koncu morali priznati premoč. Izstopal je odlični Beni Bruči, ki ga rdeče-beli niso mogli zaustaviti.

Merlin ZahajIgralec MCAPRO Rams Merlin Zahaj: »Igrali smo slabo in imeli veliko sreče v zadnjih slabih dveh minutah, saj je ekipa Adecca imela 6 točk prednosti. Bruči je bil ta večer vroč in mislim, da je to tekmo v zadnjih trenutkih odločil on. Ekipa se razlikuje, v bistvu je celotna prva peterka letos spremenjena. Manjka Ker, Simič, tudi s Šabotičem sva bila velik del tekem odsotna. Tako kot igralci se tudi Branko še more navaditi na ekipo. Imamo mlajšo ekipo kakor lani, širšo klop in lahko igramo na svežino. Mislim da z vsako menjavo igra ne bo padla. To da smo v prvem delu kroga neporaženi še ne pomeni ničesar. Ekipa se še more spoznati.«

Saša BaltičZadovoljstva ni skrival tudi igralec MCAja Saša Baltić: Izredno smo zadovoljni, saj smo večino tekme zaostajali. v bistvu smo tekmo vzeli kot vsako in načeloma nismo spreminjali načina igre skozi vseh 40 min. Večino tekme smo zaostajali, na začetku 10-12, skozi tekmo 5-7 točk, tako da je bila tekma težka.  kajti v vsakem trenutko smo morali dohajat njihovo prednost… Oni so prav tako zadeli več metov od daleč kot mi, na sploh pa je tekma bila z zelo malim številom točk. Osebno mislim, da je bila ključna naša dobra obramba v zadnjih 2-3 min ko smo se približali na točko in nato tudi povedli. Sam “score” zmag in porazov nam ni toliko pomemben, kot nam je da dobro igramo in da se dobro razumemo ter uživamo v igri… Konec koncev je temu liga namenjena. To da še nismo poraženi je mogoče tudi delček sreče, saj smo dve tekmi že “viseli”, kljub temu pa na koncu vedno stopimo nekako skupaj in izvlečemo zmago.« Na drugi strani soAdeccovci dosegli drugi zaporedni poraz. Je to že stanje za alarm?

Robi StojkovičIgralec KK Adecco Robi Stojković: »Zadnja tekma je odločala le katera ekipa bo zasedla prvo mesto na lestvici po prvem delu sezone. Tekma je bila solidna, borbena in odigrana v športnem duhu starih znancev. Na koncu je tokrat več športne sreče imela domača ekipa. Čestitamo jim za dobro igro in za zmago.V športu so zmage in porazi. Poraz je lahko le boleč če se nič iz njega ne naučimo. Tokrat so bili bolj skoncentrirani v ključnih trenutkih. Stanje v garderobi je bilo normalno. Za nas osebno pomenita dva zaporedna poraza veliko manj kot vsem ostalim. Naša igra in forma še ni prava. Cilj je uvrstitev na final 4. Ni razloga za alarm. Pravi obraz bomo pokazali že na naslednjih tekmah.« Zagotovo jim ne gre na roko, da se bodo v naslednji tekmi pomerili proti Lenartu. Lenarčani so v vzponu, kar so potrdili tudi z zadnjo zmago nad Vikingi. Slavili so za 19 točk.

Jernej KuzmaIgralec KK AJ DAS Lenart Jernej Kuzma: »Z zmago proti Vikingom smo zelo zadovoljni, saj smo se s to zmago še malenkost približali uvrstitvi na zaključni turnir. Odigrali smo dobro tekmo, borbeno od prve do zadnje minute. Kljub le sedmim igralcem smo igrali čvrsto obrambo, v napadu pa z domiselno igro prebijali vse različice obrambe Vikingov. Smo v seriji petih zaporednih zmag, kar nas navdaja z optimizmom pred tekmo proti aktualnim prvakom lige. Pričakujemo borbeno srečanje, kvalitetno košarkarsko predstavo obeh ekip in veliko gledalcev v domači dvorani. Verjamemo, da bo zmaga ostala v Lenartu«. Rogaška še zeankrat ostaja pri »varnem mestu«. Vendar se lahko kaj hitro situacija spremeni. Kidričevo je namreč proti Račam vknjižilo prvo zmago in za t.i. varnim mestom zaostajajo le še za eno zmago.

Uroš DrevenšekIgralec KK Kidričevo Uroš Drevenšek»Zelo veseli smo, da smo končno dosegli prvo zmago v sezoni. Tekmo smo začeli v rahlem krču in se nismo držali dogovora ter nasprotniku preko protinapadov dopustili celo lahke koše. Odločilna je bila 3.cetrtina v kateri smo nadoknadila zaostanek in priigrali 10 točk prednosti. Predvsem smo dvignili energijo v obrambi in v napadu iskali smiselne rešitve v katerih smo kvalitetnejši od nasprotnika (prodor in met za 3). Res je, tole tekmo smo enostavno morali dobiti. Osebno sem z dozdajšnji delom sezone zelo zadovoljen, saj smo sestavili dober tim v katerem se vsi dobro počutimo, kar mislim da je tudi cilj. Seveda je naša želja, da bi sestavili še kakšen kvaliteten trening več. Rezultatsko je res, da je zaenkrat stanje pod pričakovanji, ampak tudi teh ciljev še nismo opustili. Z zadnjo serijo treh zaporednih zmag na vseh frontah, bomo za vsako ekipo do konca še kako nevarni.«

  1. LIGA PARKL – SEVER

# Ekipa T Z P +/- Točke
1 Adecco Oldstars 7 5 2 148 12
2 KK Ruše 6 5 1 107 11
3 KK Starše 7 3 4 -44 10
4 KK Paloma 6 3 3 1 9
5 ETI Hurikani 6 2 4 -87 8
6 Beaujolais 6 1 5 -125 7

V drugi ligi – sever so pomembno zmago dosegli Adeccovci. Ti so se s tekmo več zavihteli na prvo mesto.  Kot kaže bodo »oldiči« letos resen kandidat za nastop v višji ligi. Kljub temu, da niso bili kompletni in brez enega izmed najboljših strelcev druge lige – Žana Vrečka, so bili na koncu suvereni. Igralec KK Adecco Oldstars Aljaž Uršej: »Z zadnjo zmago smo zelo zadovoljni in nam vse skupaj daje dobro popotnico za nadaljevanje drugega dela lige. Razlog je verjetno v tem da je ekipa malo spremenjena in da so apetiti malo višji.«

Mario VračkoNapredek v igri pa vidi tudi njihov trener Mario Vračko: »Zadnja zmaga je bila dosežena suvereno in to kljub temu da nismo bili kompletni. Zasluga za zmago gre celotni ekipi, saj smo òb dobri igri v obrambi, v napadu igrali zelo kolektivno in nesebično.Ekipa se je pred sezono okrepila na vseh pozicijah z igralci, ki so svoje znanje že pokazali v prvi parkl ligi in tam osvajali naslove. Naš cilj je definitivno uvrstitev v prvo ligo. Gremo pa lepo po vrsti iz tekme v tekmo. Vse ekipe spoštujemo, a se nobene ne bojimo.« V preteklem tednu je bila to tudi edina tekma v drugi ligi – sever.

  1. LIGA PARKL – JUG

# Ekipa T Z P +/- Točke
1 KK Pragersko 7 6 1 116 13
2 ŠD Ptujska Gora 7 5 2 77 12
3 Tiskarna Ekart ŠD Cirkovce 7 5 2 54 12
4 KK Ptuj 7 4 3 66 11
5 KK Črešnjevec 7 1 6 -94 8
6 KK Dornava Jack Caffe 7 0 7 -219 7

V drugi ligi – jug so igralci Pragerskega brez težav ugnali zadnjeuvrščeno ekipo »šefa lige«, ki tako še vedno ostajajo brez zmage. Pragersko je samo še potrdilo prvo mesto na lestvici. Najbolj zanimiva tekma je bila zagotovo med Ptujsko Goro in Cirkovcami. S 56 točkami so za deset slavili igralci Ptujske Gore. Ne glede na nizek rezultat so dosegli izjemno pomembno zmago. Obe ekipi sta se po številu zmag izenačili, tako da še naprej ostaja silovit boj za mesto, ki še vodi v nadaljno tekmovanje in boje za prvo ligo. Ptujčani so premagali Črešnjevec in s tem še ohranjajo možnost za osvojitev drugega mesta.