Majšperk – Ptujska Gora, 80 – 53

Majšperk, 15.3.2013;

Sodnika: Fajt, Pirtovšek N.

ŠD Majšperk – ŠD Ptujska Gora, 80 : 53 (17:18, 20:12, 30:4, 13:19)

ŠD Majšperk: Smolej 13, Korez, Jazbec 18, Ovčar 15, Čelan 9, Predikaka 14, Galun 11, Kamenšek;

ŠD Ptujska Gora: Frangež 5, Vinkler B. 3, Skerbiš 4, Avguštin R. 22, Mlakar 2, Vedlin 2, Vinkler S. Avguštin P. 4, Strižič 3, Černenšek 2, Pšajd 6;

PARKL sezona se je v Majšperku končala na najboljši možen način. Lokalni derbi je ohranjal napetost vse do zadnjega kroga, poleg prestiža pa je zmaga prinašala tudi lepo 3. mesto na lestvici 2.lige. Tokrat »Gorčani« kljub višji poziciji na lestvici pred tekmo niso bili tako »glasni« kot pred prvo.  Spomin na tisti petek jih najbrž še ni zapustil in sedaj so dobili še enega za potrditev. Gremo po vrsti.

Takoj v uvodu srečanja so »gostje« najbrž doživeli mali »deja vu«, ko je Galun prodrl proti košu in iz težkega položaja suvereno potopil prvo žogo. Nadaljevanje vseeno ni bilo enako kot v prvi tekmi. Začetno vodstvo Majšperka se je kmalu stopilo in Ptujska Gora je šla na prvi odmor s točko prednosti. Podobno igro smo videli tudi v začetku 2. četrtine. Igro Majšperka je uspešno vodil Ovčar, ki je v tem delu dosegel tudi večino točk. Goste je še naprej reševal razigrani Avguštin Robi. Brez pomoči drugih ni zmogel dolgo in Majšperk si je zadnjih minutah pred polčasom priigral solidnih 7 točk prednosti.  (37:30)

Nič ni kazalo, da bo tekma v nekaj naslednjih minutah odločena. Gorčani so v začetku 3.četrtine zaigrali consko obrambo. Včasih strah in trepet ekipe Majšperka je tokrat bila vse drugo. Prva, druga, tretja trojka… Tako se je začelo. Kar naenkrat so bili razigrani vsi. Prav nasprotno pa gostje niso uspeli reagirati, njihov napad pa je najbrž pod vtisom dogajanja na nasprotnem košu popolnoma odpovedal.  Pomagala ni niti minuta odmora. So trenutki, ko ti uspeva vse, tako je izgledala igra Majšperka skoraj skozi celotno 3. četrtino. Še pred koncem 3.čet. je prednost narasla na 34 točk. 3. Četrtino je Majšperk dobil s 30:4, točke pa so si lepo porazdelili prav vsi domači.

Sledila je le še formalnost do konca tekme. Čeprav so gostje hoteli začeti zadnjo četrtino s pokrivanjem po celem igrišču pa glava tega več ni hotela. Kljub vsemu so vzpostavili ravnotežje nekoliko olepšali rezultat. Zadnja četrtina je hitro minila v sproščenem vzdušju na obeh straneh. Gorčani so se spet znali nasmehnit vedoč, da sledi 3. polčas in tam so oni vseeno boljši(tako vsaj mislijo). Še pred koncem tekme je v igro pri Majšperku vstopil skozi celotno sezono poškodovani Kamenšek, ki ga je čudovit košarkarski večer prepričal, da za trenutek pozabi na nasvete zdravnikov in fizioterapevtov ter izkusi (na izi) prav zadnje minute letošnje sezone.  Najbrž bi z njim Majšperk dobil še kako tekmo več v letošnji sezoni, vseeno pa je bilo na koncu zadovoljstvo popolno. 3. mesto in dejstvo, da smo še vedno najboljša košarkarska ekipa v občini. Sodnikov nisem omenjal, sta pa oba dobila kompliment za odsojeno s strani poražene ekipe. To pove veliko.

Po koncu tekme smo na kratko proslavili zaključek sezone. Gorčani so hitro pokazali, da so na svojem domačem terenu, tokrat tudi igralci Majšperka niso zaostajali.  Res pa je, da ima Gora tudi zveste navijače oz. predvsem navijačice, ki jim pomagajo tudi v tem delu igre. Morda je to njihova glavna prednost?  No vseeno smo dlje vstajali domači. Gorčanom se je mudilo na občni zbor društva, resnično nas zanima kako so tam zbrani družbi prenesli novice o še eni težki uri v košarkarski zgodovini teh dveh ekip. :)

Skratka sezona v Majšperku je uspešno zaključena, lokalna tekmovalnost še živi in v taki ali drugačni obliki jo bomo še naprej negovali.

BL

1 odziv

  1. Enej pravi:

    Zelo lepo napisano.

    Čestitke domačinom, zasluženo zaenkrat še najboljša ekipa v občini! Lep zaključek, zelo lepe sezone v PARKLu. Upam, da se vidimo v na F4!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja