KK Adecco – KK Starše 71 – 67

Tekma 6. kola – 1. liga

Fram, 14.1.2012;

KK Adecco – KK Starše * 71 : 67 (7:15; 12:14; 19:16; 33:22; 60:60) * – po podaljšku

Sodnika: Juhart, Grošelj

KK Adecco: Zemljič 5, Weiksler, Šketa, Battisti, Miklavčič 15, Plos 5, Kaučič 23, Glinik 12, Šerbinek 2, Kolac 2, Vedlin, Bordelius 7

KK Starše: Vinko, Trifkovič, Grgič 6, Besedič 5, Bandelj 11, Kodrič 5, Vodušek 3, Šabotič 8, Pesek 26, Dobnik 3

Leto 2012, prva tekma v letošnjem letu v ligi za obe ekipi. Gostje glede na položaj na lestvici favoriti, domači z svojo računico in prvič z kompletno ekipo, odkar ekipa KK Adecco nastopa v 1. Ligi PARKL.  Slutiti je bilo, da bo tekma dobra, drugačna, napeta in živčna. A da bo do konca tako, si nismo želeli niti pri domačih in zagotovo tega niso želeli niti gostje iz Starš.

Rezultat prve četrtine (7:15) za goste je napovedal slab strelski dan za Adecco. Nekaj zgrešenih trojk, zapravljenih napadov domačih, gostje so sledili taki igri in treba je priznat, da neke lepe igre nismo videli.  Menjave pri domačih so prinesle nekaj svežine, predvsem pa učinkovitosti, no…malenkost učinkovitosti. Sam rezultat ob polčasu pove vse. 19:29 po 20 minutah igre. Obramba na obeh straneh je bila trdna, sodniki so dobro sledili tempu in so bili veliko bolj neopazni, kot na marsikaterih drugih tekmah. V tretji četrtini je ekipi Adecco uspelo ujeti priključek in v zadnjo četrtino vstopiti z zaostankom 7 točk.  Igra na vse ali nič je prinesla napeto končnico.  Tik pred koncem, je igralec gostov Besedič dobil 5 osebno napako in nekako je bil občutek, da je to zelo rahlo tehtnico prevesilo na stran Adecca.  Domači so povedli dobre tri minute pred koncem rednega dela, a prednosti niso zadržali. Igralci Starš so z uspešnim izvajanjem prostih metov držali priključek, v zadnjih minuti pa nekaj napak na obeh straneh in dočakali smo podaljšek.

Nizek rezultat, napeti živci še nadaljnjih 5 minut. Igralci Adecca so prvi povedli v podaljšku in vodstva niso več izpustili iz rok. Tekma z veliko napakami, taktike in borbenosti, se je končala z tretjo zmago Adecca v letošnji sezoni. Igralec gostov Pesek, je bil najučinkovitejši igralec tekme s 26 točkami.  V ekipi Adecca so Kaučič, Miklavčič in Glinik bili edini, ki so vpisali dvoštevilčne cifre.  Na obeh straneh je bilo skupno le eno in to je bila velika želja po zmagi. Na tem mestu čestitke ekipi Starš za korektno moško in fer igro.

Pripravil: D. Battisti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja