Maščevanje Čirotovih izbrancev

19. 11. 2021 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše251191156
KK Starše Čiro1315171863

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Sodnika Močnik, Kereži
Gledalcev 50

 

Maščevanje Čirotovih izbrancev

V zadnji regularni sezoni smo 2x premagali Čirotove fante, ki pa so se tokrat pa po boljši igri v 2.polčasu glede na potek dogodkov zasluženo veselili.

Po začetnem otipavanju smo domačini zelo solidno zaigrali v obrambi ter iz tranzicije lepo polnili koš gostov. V prvem delu smo dosegli tudi edini 2 trojki ter zasluženo povedli.

Po nekaterih menjavah v 2.četrtini nismo bili več tako učinkoviti, a smo zelo dobro branili in sredi tega dela igre povedli za +14. V zadnjih 3 minutah pa imeli možnost še izdatno povečati vodstvo, a naredili preveč napak in zgrešili nekaj »zicerjev«, kar so gostje izkoristili in zmanjšali zaostanek na +8.

V nadaljevanju pa naša igre v napadu ni bila na nivoju. Šepala je predvsem organizacija in slabo gibanje. Nismo prihajali do čistih situacij. Pri gosti je izstopal predvsem Karakatić-Potočnik, ki je samo v 2. polčasu dosegel 20 točk. Nekaj-krat je zadel tudi ob prekršku. Tako je bil rezultat ves čas tesen. Čisto v zaključku so gostje dobili tudi pomembne skoke v napadu po zgrešenih prostih metih. Mi še kar naprej nismo uspeli prihajati do čistih situacij. Temu je sledilo še nekaj napak v podajah in gostje so se lahko veselili prelahke zmage. Razmerje osebnih napak je bilo kar 25:16. Pričakovali smo nekaj- krat sodniške žvižge predvsem pod košem. A ob tolikšnem številu napak, ki smo jih naredili sami, se nima smisla izgovarjati na sodnike, temveč se ozreti vase in izboljšati svojo igro. Že dejstvo, da smo v 2. polčasu dosegli le »rokometnih« 20 točk pove veliko.

V vsakem primeru smo veseli, da lahko ponovno igramo. Tudi gledalci so pogrešali tekme in se jih je zbralo presenetljivo dosti. Naslednje kolo smo prosti, nato pa pričakujemo »Ruški derby« z Ramsi.