Beltinci z okrepitvami

27. 11. 2021 ob 19:15

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1915202276
ŠD Ptujska Gora1411112157

Statistika

Poročilo

Poročilo s tekme KK Beltinci: ŠD Ptujska Gora

Pa smo skoraj po letu in pol dočakali novo tekmo v Beltincih. Košarkarji iz Beltinec smo skozi »koronsko obdobje« doživeli nekaj sprememb, saj so nas zapustili 3 igralci, prišli pa so 3 novi, ki so se izkazali za pomembne okrepitve že na prvi tekmi proti Ptujski Gori. Ker letos igramo samo PARKL ligo (Pomurska košarkarska liga očitno umira na obroke), kar pomeni samo eno tekmo na teden, bo tudi koncentracija na PARKL ligo večja in upamo rezultati boljši.

V goste so nam prišli »znanci« iz 2. PARKL lige, ekipa Ptujske Gore. Ker so bili malce pozni, hkrati smo morali preveriti še vse koronske ukrepe, smo tekmo začeli s 5 minutno zamudo. V prvem polčasu smo gledali zelo dobro, borbeno tekmo z obeh strani in rahlo rezultatsko prednost na strani domačinov. Domačini smo večinoma igrali z visoko postavo, ki v naši dvorani pomeni prednost ter hkrati povzroča gostom preglavice v napadu. Dobili smo prvo četrtino za 5 točk, drugo četrtino pa za 4 točke in odšli na odmor z 9 točkami prednosti. Igrali smo predvsem pod koš, kjer so domači visoki igralci dosegli večino košev. Gostje so igrali borbeno, se trudili, je pa res, da so zgrešili nekaj »zicerjev«.

V drugem polčasu se je nadaljevala podobna košarka, domačini pa smo postopoma zviševali razliko. Gostje so na sredini 3. četrtine po minuti odmora spremenili obrambo v consko, ki je na začetku povzročala kar nekaj težav domači ekipi. Poznalo se nam je, da smo z nekaterimi domačimi igralci sploh prvič zaigrali skupaj in si nismo natančno razdelili igralnih mest. Po naši minuti odmora nam je steklo še v napadu proti conski obrambi in tekmo smo mirno pripeljali do konca. Razlika je na koncu znašala 19 točk, najboljša strelca pri domačih pa sta bila novinca Gomboc z 21 točkami in T. Novak s 17 točkami. Čestitke gostom, ki se niso predali do konca, igrali so borbeno, menjavali so obrambe in izvajali pritisk na domače igralce po celem igrišču prav do konca tekme. Prav tako pohvala vsem domačim igralcem, kjer kljub letom še vedno obstaja neomajna volja za igranjem košarke in druženjem po tekmi, ki je sledilo skupaj z nasprotno ekipo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja