Pozdravi iz "druge"

27. 11. 2021 ob 19:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
KK Adecco273125891
KK Starše15881142

Statistika

Poročilo

Zdravo iz “druge”

Ne spomnim se, mislim pa da je bil februar 2020, ko sem zadnjič pisal report iz tekme in prav tako nekje tukaj smo Adeccovci odigrali zadnjo tekmo na “drugi”. Kasneje, le kdo bi si mislil, se je zgodilo vse, kar se dogaja in si nihče ni mogel misliti. Dost filozofiranja. Po prejšnjem petku in gostovanju v Kidričevem, je bil poraz prava streznitev in pogled v neko novo današnje stanje. Na tem mestu še 1 x čestitke “šumarjem”, ki so nas razmetali s trojkami kot “bolgarsko skupščino”. Potrebno je bilo urediti vrste, reset in dejansko vstopiti v sezono lige PARKL. Obrazci gor in dol, testi itd. Vse na novo in vse ok, samo da se igra. Prva domača tekma in nasprotnik ekipa iz Starš. Tradicionalen nasprotnik, kjer nikoli ne veš, kdo in kaj bo prišel v hudi formi, zato smo tekmo želeli vzeti maksimalno resno in predvsem z maksimalnim pristopom.

Začetek je bil v krču zgrešenih metov domačih in izenačene ekipe gostov, ki so “potopili”, kar so lansirali. Drame je vodil igro gostov, ki so bili na tej tekmi tudi v številčni prednosti. Domači imamo v štartu lige kar dosti izziva z luknajmi v rosterju. No kot kaže, se tudi to počasi rešuje in bomo odvisni le še od lukenj v tostaerju itd. Pa pol bitek, sirove luknjice, sneg.. Aja, zgubljam fokus. Torej tekma. Prvih pet minut izenačeno oz. vodstvo gostov vse do trenutka, ko je včerajšnji kapetan Benjamin Bruči alias Beni Guči al nekaj takega no..ne vem, tak nekak..Beni Bruči..evo Got it 😊 😊 😊, prišel do razsvetlitve košarkarskega olimpa. Kombinirana igra kapetana in Jurija pod košem plus tri vezane trojke, nekaj skokov na obeh straneh domače ekipe in konec prve četrtine se je končal s prednostjo domačih plus 12. Drugi del in Beni ostane tam, kjer je končal. Kombinatorika z Jurčem in uspešen met iz daljave plus nekaj Jurijtekoumpo dunkov. Lepo za videt in aplavz nekaj gledalcev na drugi. Dobra igra domačih je bila ključna za visoko prednost v drugi četrtini in ob polčasu. V rotaciji domačih je bilo le 8 igralcev in vemo kako je to, faul tu pa en tam in že so težave. Zato se je minutaža ne glede na kaj, razporejala, dajmo rečt, racionalno. Polčas 58:23.

Drugi del so domači začeli z akcijo na Jurča in “ali up” zabijanje, vredno posnetka. Žal ga nismo naredili. Iščemo se še organizacijsko po skoraj dveh letih pavze. Sledila je kontra in še trojka in gostje so rahlo izgubili ritem. Drame je bil on point in poskušal racionalno razigravat in tudi prodirat, a je domača obramba za spremembo od tekme v Kidričevem bila resnično nekaj stopenj višje. V rotaciji domačih nekaj zanimivih trenutkov in piskana nešportna osebna napaka s strani sodnika Toplinjaka prvemu “popeku” lige Parkl, (nickname s strani včerajšnjega kapatana Gučija, oz pardon Bručija) Kaj je posebnega na tem? Nič kaj. Domača fora pač. Dotični bo že vedel, kaka je razlika med faulom na tekmi in na treningu. Drugače statistiko na tekmi vodi naš igralec št. 3 Denis, a problem je, da le za sebe in pa včeraj je tudi sam s sabo imel nek duel, tak da na koncu je še vedno zmagal Denis in bravo Denis 😊. Celotna ekipa domačih je odigrala dobro tekmo. Gostje so na trenutke prikazali borbo in željo, a tako kot vsi mi, se verjetno tudi sami še sestavljajo. Zmaga je ostala doma in z ritualom preko ceste. Prav tako po skoraj dveh letih in skoraj vse je bilo isto, le pogled v naša ogledala razkrivajo, da smo pa skoraj dve leti vsi starejši in živimo v neki novi šabloni današnjega časa.

Še sreča, da imamo radi šport in košarko in imamo privilegij odigrati tekmo v teh časih. Hvala gostom KK Starše za izredno fer tekmo. That’s why we play!

Pozdrav iz druge!

P.S. Slik nimamo. Kje je Oli? Saj sem rekel, šepamo v organizaciji.

  1. Battisti

1 odziv

  1. Tomaž Dundek pravi:

    Oli uživa v Termah 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja