Tri četrtine še nekak...

23. 2. 2024 ob 19:45

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora191719964
KK Podčetrtek2125222694

Statistika

Poročilo

Tri četrtine še nekak…

V petkovem večeru smo se v športni dvorani Majšperk zbrali igralci ŠD Ptujske Gore in KK Podčetrtka. Polni zagnanosti smo se domačini podali v boj proti gostom. Prva četrtina je bila izenačena, oboji smo se borili z vso močjo, a smo domači kljub zaostanku dveh točk (19:21) čutili veliko motivacijo za zmago. Druga četrtina je sledila podobnemu vzorcu kot prva, z veliko borbenosti in napakami na obeh straneh. Gostje so to četrtino dobili s 25 proti 17, kar jim je ob polčasu prineslo deset točk prednosti (36:46).
V upanju na obrat rezultata, smo v tretji četrtini začeli agresivno v obrambi, a so gostje z dobrimi napadi in trojko v zadnjih sekundah pokazali odlično strelsko formo, pri čemer so čez celo tekmo dosegli kar 14 trojk. Tretjo četrtino so gostje dobili s tremi točkami naskoka (19:22), kar je rezultat povišalo na 55:68 v korist Podčetrtka. V zadnji četrtini je naše upanje na preobrat hitro izpuhtelo. Poskusili smo s presingom po celem igrišču, a so gostje spretno izkoristili našo razpršeno obrambo in dosegali lahke koše. Zadnji del igre so gostje dobili s 26 proti 9, kar je pomenilo zmago gostov s končnim rezultatom 64:94.
Ekipo ŠD Ptujske Gore sedaj čaka teden dni počitka, nato pa sledijo zadnje štiri ključne tekme, ki jih moramo obrniti v svojo korist, če želimo obstati v prvi ligi po rednem delu. Ker so nas gostitelji iz KK Podčetrtka pri njih doma toplo sprejeli, smo jim želeli uslugo vrniti. Zato smo se po tekmi odpravili na druženje v športno društvo v Stopnem, kjer je prijetno vzdušje trajalo dolgo v noč. Ne smemo pa pozabiti tudi na naše navijače, ki so lepo napolnili tribune in nas spodbujali vse do konca, kljub temu da smo tekmo zaključili z porazom. Svojim zvestim podpornikom smo hvaležni za nepopustljivo podporo in se že veselimo, da jim na naslednjih tekmah prikažemo, kaj zmoremo.

MK (foto: Marko Vek)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja