Tekma traja 40 minut

21. 1. 2023 ob 19:00

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
MB Vikingi1722171369
ŽKK MB26183126101

Statistika

Poročilo

Tekma traja 40 minut

V sobotnem poznem popoldnevu sta se na Drugi gimnaziji Maribor v četrtem krogu letošnje PARKL lige pomerili domača ekipa MB Vikingi in gostujoča ekipa Adecco. Domači smo zaradi različnih vzrokov bili ponovno tokrat v kar precej okrnjeni zasedbi, medtem ko je gostujoča ekipa na drugi strani bila v dvomestni številčni postavi.

Tekmo smo Vikingi glede na naše standarde prvih minut tokrat odprli kar solidno, pričakovano pa nam je na drugi strani največ preglavic povzročal njihov rutiner pod obema obročema Beni, ki je pridno polnil naš koš, tako da si je Adecco priigral rahlo prednost po prvi četrtini. Toda to kar se je nakazovalo že v prvi četrtini se je potem udejanjilo v drugi, ko smo Vikingi prestavili prestavo višje ter z borbeno in učinkovito igro v napadu zmanjšali zaostanek za tekmeci na pet točk pri rezultatu ob polčasu 39:44. Naš novopečeni mladi očka Kikl je v tem delu igre ponovno potrdil dobro strelsko formo z začetka sezone, ostali so tudi vsi dodali svoj delež k dobri gledljivi predstavi v prvem polčasu, tako da se je obetal interesanten drug polčas tekme med starima rivalskima ekipama lige.

Drugi polčas smo domači odprli s trico Kaca s kota ter se tako popolnoma približali nasprotniku. Žal so potem gostje takoj hitro odgovorili na enak način z dvojno mero, tako da so se nam hitro ponovno odlepili na malo večjo razliko. Škoda za nas, da niso v tem delu igre večkrat odigrali njihove akcije Chicago, ki se je vsaj kakšnih trikrat končala z žogo v rokometnem golu namesto v košu. Pri domačih sta v tem delu igre v napadu prednjačila debitant Koludro in Kac, ki pa se je žal poškodoval ter mu želimo čimprejšnje okrevanje in hiter povratek na igrišča. Pri gostih nam je ponovno pridno koš polnil Beni, ki mu očitno ustrezajo lihe četrtine tekme, ko se nadiha in je malo bolj svež. Domači smo žal v drugem polčasu precej popustili predvsem v obrambi, kar pa gre tokrat verjetno pripisati manjši rotaciji igralcev in posledično večji utrujenosti, tako da so gostje v zadnjem delu igre tekmo mirno pripeljali do zaslužene zmage. Ampak tekem in možnosti za zmage bo še v tej sezoni precej, ker se je sezona komaj prav začela.

Pri domačih sta bila točkovno najbolj učinkovita Kac s 15 točkami in Koludro s 14 točkami. Pri gostih pa je precej odstopal Beni s 26 točkami.

Po tekmi smo se klasično podružili v Cantanteju ob supercah, piedinah in hišnem krompirčku, kjer smo se kot vedno do sedaj imeli fajn.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja