Bo počasi...

14. 1. 2022 ob 20:20

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše2420192487
ŠD Ptujska Gora2323131675

Statistika

Poročilo

BO POČASI…

Na ta prečudovit, temperaturno spomladanski petek (čez dan je bilo prijetnih 11 stopinj) je bila na sporedu tekma proti Ptujski Gori. Glede na težave, ki smo jih pred začetkom tekme imeli s sestavo ekipe, smo na koncu le uspeli nakrampat skupaj 11 bojevnikov. Dva poškodovana, en pozitiven, en bolan. Na koncu pripadnost klubu pokažeta dva, ki se pripeljeta od 70km+ na tekmo, mladina pa je tudi vedno perajt da vskoči. Plan je tak al tak, da se jih vključuje čimveč, ker mi “starejši” bomo sčasoma že odpadni material 😀 Gostov je bilo 7.

Tekma se začne s skokom gostov in normalnim ogrevalnim košem na obeh straneh. Cel čas spodbujamo mlajše in čakamo na preboj in ta večer je to uspelo Rakovcu. Že prvi četrtini je zagorel in sprašil 3×3 zapored in vsaj do takrat imel 100% šut 😛 Gosti se niso kaj dosti sekirali, ker je še v isti četrtini Avguštin P. vrnil v enaki meri nazaj. Prva četrtina je bila zelo izenačena kar pove tudi rezultat. (24:23)

V drugi smo uspeli m z delnim izidom 12:4 pobegniti na +9. Mogoče nas je to uspavalo, mogoče so ble tud kake menjave v neprimernem trenutku ali pa dodatn boost gostov, ki so nas uspeli ustavit. Po našem mini jurišu v vlogi Drameta in Rakovca so gostje odgovorili s 4×3 (Vedlin, Avguštin R.,Krošel) v tej četrtini in nas ne samo dohiteli ampak tudi prehiteli. Načeloma zelo izenačena četrtina z občasnimi izpadi elektrike in mrki na obeh straneh. No gostje so ta juriš spremenili v preobrat in zadržali majhno prednost pred nadaljevanjem. (20:23)(44:46)

Po mojem mnenju se je v 3/4 zale tekma lomit. Ker je gostov bilo tako malo (7) in kerj posledično ni dovolj menjav, je počasi začela naša mladost in dolga klop to izkoriščat, hkrati pa so nam na roko tudi šle osebne napake gostov, dva sta si že prislužila 4 osebne napake. Posledično so gostje morali v obrambi stopiti malo na bremzo. To je nam omogočilo, da smo spet prišli v vodstvo. (19:13)

Ker je tekma čist egal, +3 za nas, ni še nič odločeno. Ptujska Gora ma še polno municije na lageru ampak težave z osebnimi. Mi pa mamo dolgo, mlado klop. Po našem krajšem ponovnem pobegu na +8, se gostje nekje v sredini četrtine začnejo približevat. Na srečo, yes you guessed it, težave Ptujske z osebnimi napakami.

Drame zadeva vse proste mete, Husić in Čoh dostavita koše, Krošel 5. osebna, še dva Ptujske s 4. osebnimi, zaključni juriš, zmaga. To je opis zadnje četrtine v eni liniji 😀 (24:16)(87:75)

Pohvala vsem za športno, fer tekmo. Hvala sodnikom za potrpežljivost z nervozno in na trenutke zmedeno zapisnikarsko mizo. Pa tud odpiskala sta vredu. Na koncu tekme mini povzetek, Drame 38 (16 prostih), Rakovec 15, Čoh 9 pri domačih, Kamenšek 23, Avguštin P. 14, Skerbiš 13 pri gostih. Skupaj na tekmi 14 trojk.

Počasi se sestavljamo, tudi mladiči počasi vejo in se zavedajo kak pa kaj. Ekipa je pa tud vedno bolj povezana, dobre volje in vzdušja nam pa tak ne more noben vzet.

Over&out in ostanite zdravi!

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja