Mi smo pač Ruše

17. 12. 2021 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1419111458
KK Adecco1511181862

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Sodnika Močnik, Kereži
Gledalcev 30

Mi smo pač Ruše….

V Rušah smo vstopili v letošnje tekmovanje močno oslabljeni. Nekateri so se odselili (Baraktaraj, Pilih), ogromno je poškodovanih. Če bi mi pred tekmo kdo ponudil poraz za -20, podpišem takoj. Sama tekma pa je pokazala, da bi se z malo več sreče, lahko zasluženo veselili.

Zaradi prej omenjenih težav smo nastopili le s 8 igralci. Pri gostih je manjkal motor ekipe Stojković a zunanja linija Ocepek, Manjevič K. in Kaube vseeno daleč od slabega, da o spodnji liniji Ritlop, Bruči in Dover(vsi PARKL reprezentantje) sploh ne govorim.

Začetek tekme kar pogumen iz naše strani in zelo soliden v obrambi, povedemo 13:8. A v zadnjih minutah tega dela nekaj nezbranosti v napadu in 1.del pripade gostom 14:15.

V nadaljevanju čakamo , da gostje prestavijo na višji nivo. A nič od tega, Rušani smo raznovrstnejši, Adeccovci pa tako rekoč ne zadenejo niti bazena. Rušani smo igrali s samo 6 igralci in si pomagamo s cono, ki pa gostom ni bila po godu. Točke si lepo porazdelimo a je izstopal Petek s 12 točkami. Vodimo 33:26 Nadaljevanje ni prineslo bistvene spremembe le, da naredimo nekaj nepotrebnih in prelahkih napak. Te so omogočile gostom nekaj lahkih košev in priključek. Gostje so prešli v cono 3-2 s visokim in gibljivim Juretom Ritlopom na vrhu. Velik del srečanja so odigrali s vsemi tremi visokimi. Imeli so premoč v skoku, a smo se vseeno kar dobro »bili«. Izenačeno pred zadnjim delom Gostje še kar ne morejo zadeti, ko govorimo o zunanji liniji. V celotnem 2. polčasu so vse koše dosegli Ritlop(16) in Bruči(18) ter Dover (2). Mi smo samo v 2. polčasu dosegli 5 trojk (skupaj 8). Jan Nič 12 točk a tudi vsi ostali so dali vsaj nekaj. Ekipi se menjavata v vodstvu. Kljub vsemu pridejo gostje v zadnjo minuto s največjo prednostjo +4. A odigramo dober napad in Pezdiček zadeva za 3 iz kota. Gostje napadajo a ne najdejo lepega meta. Kaube ne zadeva in imamo napad. Razlika med urama je okrog 7 sekund. Problem je, ker imajo Adekovci še 4 male osebne napake. Igrajo brez faula celo četrtino! No naš Juš Mašat prebije prvo linijo. Menim, da so gostje želeli delati osebno napako. A Juš je bil že v prvem koraku izgubi ravnotežje v padu šutira in ga blokirajo. Če bi piskali bi to pomenilo 2 prosta meta, to pa ni šlo. Tudi blokirano žogo po videnju našega igralca izbijajo v polje nepravilno, ker je stopil z eno nogo iz avta. A mu je sodnik odgovoril da ni videl. Seveda delamo prekršek 5,5 sekunde do konca. Juš je fajn fant, ki pa zelo težko prenese, ko misli, da se mu godi krivica. Komaj se zadržuje, da še presenetljivo mirno vpraša sodnika Močnika zakaj ni bilo faula. Ker ni dobil odgovora je rekel: Adecco pač….Seveda glede na reakcijo zaslužena TN. Jure Ritlop zadene 2 od 3 prostih metov. +3 in vzamemo time out. Pač dogovorimo se kako in kaj odigramo. Se obrnem dam tablo na stol, ko Jure spet na prostih metih. Jan tudi ne prenese krivice in je rekel sodnikom , da sta nam vzela ter še ena TN. Tako so naši gostje uspeli celo zadnjo četrtino odigrati brez osebne napake!

Dosti tega sem dal skozi tudi na istem in na najvišjem nivoju. Slovenci imamo odlične sodnike a ti ti nikoli niso dali občutka, da so te oškodovali.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja