Podoživljanje prve lige PARKL

3. 12. 2021 ob 19:30

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora916192973
KK Adecco1624242690

Statistika

Poročilo

Podoživljanje prve lige PARKL

Sodnika: Sok, Marinovič

Po skoraj dveh letih od zadnje domače tekme, smo Gorčani le lahko zaigrali na svojem parketu. Zaradi težav z uporabo telovadnice, smo bili primorani v prestavitev prve tekme proti RAMSu, pa tudi za Adecco je bilo potrebno veliko pogajanja s šolo in občino, ampak nam je (kot edinemu društvu v občini) na koncu uspelo. Res bi bila škoda, da bi liga PARKL prvič od ustanovitve (97/98) potekala brez ŠD Ptujska Gora. Tako smo ostali brez nekaj terminov/treningov za pripravo na novo sezono, kjer nas čakajo večinoma prvoligaši.

OK, dovolj jamranja… Prvi domači preizkus moči prve lige je prišel v obliki večkratnih prvakov iz Maribora Adecca. Tudi prva točka na srečanju je bila prvoligaška – zabijanje Ritlopa po protinapadu. Tudi v nadaljevanju so gostje dominirali, predvsem zaradi prej omenjenega igralca in Bručija. Pravzaprav sta bila skozi celotno srečanje konstantno razpoložena. Ritlop (19T) je bil zelo uspešen v raketi, Bruči (27T) pa skoraj nezgrešljiv po metu iz obrata iz strani, v drugem polčasu pa se jima je pridružil še vsestranski Manjevič (17T). Pri domačih smo imeli res točkovno razpoložena le 2 igralca in sicer Sledič (19T) skozi celotno tekmo predvsem iz območja rakete in Jazbeca (21T), ki je bil natančen iz pol razdalje in tudi izpod koša po skoku v napadu. Kot dobra okrepitev za letošnjo sezono se je izkazal Rojs (11T), ostali pa bomo eksplodirali na prihodnjih tekmah;) Tekma je potekala v dokaj enakomernem ritmu, gostje so vseskozi narekovali ritem, mi smo jim poskušali slediti na več načinov, tudi s consko obrambo in s hitrejšim prehodom v napad, vendar so gostje pokazali zakaj sodijo v vrh lige PARKL. Naš trener Hazimali nas je po tekmi pohvalil, da smo odigrali korektno tekmo glede na trenutne razmere in da smo kr podobna ekipa kot Adecco, le 2 stopnji nižje:) Vseeno pa mislim, da smo nudili dostojen odpor in precej izboljšali igro glede na prvo tekmo proti Beltincem. Izpostavil bi še uigrano akcijo gostov, ko so nam s potezo tekme demonstrirali NBA-jevski alley oop v režiji Manjeviča (se mi zdi) in Ritlopa. V ligi sem že nekje 20 let (res da večinoma v 2.), pa še nisem imel priložnosti videt take “američke” poteze, tako da čestitke gostom za to in tudi za zasluženo zmago.

Škoda, da na tekmi niso bili dovoljeni gledalci, saj je bilo veliko lepih potez, ampak moramo bit zadovoljni, da smo sploh lahko igrali v domači dvorani, kjer nas čaka še zadnja tekma letos s starimi znanci iz Kidričevega. Še prej pa potujemo v goste k Podčetrtku, za katere že zdaj menim, da bojo krojili vrh letošnje sezone. Po tekmi je sledil tretji polčas, ki pa je imel še podaljške. Najprej smo predebatirali tekmo na parkirišču ob regeneracijskih napitkih, potem pa smo domači še preverili lokalno ponudbo v bližnjem baru ob podobnih napitkih. Hvala zapisnikarjema Kaji in Blažu, predsedniku društva Bogdanu za izborjeno koriščenje telovadnice in podporo v PARKLu, kot tudi vsem, ki so omogočili izvedbo tekme.

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja