Zmaga za končno 2. mesto

6. 3. 2020 ob 19:45

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora2517241884
KK Ptuj mladi1918231474

Statistika

Poročilo

Zmaga za končno 2. mesto

Sodnika: Kereži, Sok
Gledalcev: 27

IMG_20200306_210342Po premoru zaradi zimskih počitnic, smo Gorčani odigrali zaostalo in hkrati zadnjo tekmo rednega dela lige PARKL. V goste so nam prišli mladi Ptujčani, s katerimi imamo dolgo zgodovino srečanj. Že obisk gledalcev je dal slutiti, da je v igri nekaj več, saj smo bili skoraj vsi igralci domačini v majšperski telovadnici.

Tekma se je začela z (edinim) vodstvom gostov 2:4, potem ko so nas presenetili s consko obrambo. Domači trener Hazimali je vzel minuto odmora, nakar smo domači zadeli nekaj lepih trojk in dobili četrtino za 6 točk. V nadaljevanju tekme so gostje zaigrali bolje, poiskušali so predvsem s hitrimi prodori, saj jim met od daleč ni stekel. Kljub temu pa smo domači držali ravnotežje in na odmor odšli s +5.

Sledila je tretja četrtina in ponovno povsem izenačena igra z veliko koši. Pri domačih sta bila gonilna sila Skerbiš s prodori in Sledič pod košem, pri gostih pa neutrudljiv Rakovec A. Zadnja četrtina je bila pričakovano najbolj napeta, saj nobena ekipa ni popuščala. Domači smo vodili celotno tekmo, vendar nikoli več kot za 10 točk. Kakšnih 5 minut pred koncem tekme so nas Ptujčani povsem ujeli, vendar jim je za preobrat zmanjkalo moči in domači smo vnovčili prevlado pod košem in srečanje odločili minuto in pol pred koncem.

Z zmago smo Gorčani osvojili končno 2. mesto 2. lige in si s tem zagotovili nastop na F4 za napredovanje v prvo ligo. Za nami je torej še ena uspešna sezona, pred nami pa še dva obračuna s prvoligaši in sicer proti Adeccu v pokalu in predzadnjemu iz prve lige. Za konec še gre zahvala športnemu društvu Ptujska Gora in predsedniku Bogdanu Vinklerju za podporo, Kaji in Barbari za pomoč na zapisnikarski mizi skozi celotno sezono ter gledalcem za obisk. Sicer pa še nismo rekli zadne… GORA!!!

GV

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja