KK Adecco – KK Pragersko 69 – 76

Tekma 7.kola – 1. liga;

Fram; 21.1. 2012; Sodnika: Gselman, Frangež

KK Adecco – KK Pragersko 69 : 76 (19:17, 14:20, 24:19, 12:20);

KK Adecco: Zemljič 4, Weiksler 2, Topolinjak, Battisti, Miklavčič 3, Krašovec, Kaučič 22, Glinik 22, Šerbinek, Kolac 9, Vedlin 7, Stanisavljevič;

KK Pragersko: Jeršič, Ravnihar 16, Kozar 8, Šalamun 5, Prelog 7, Drame 13, Borkovič 8, Godec, Novak 19;

Današnja tekma med ekipama Adecca in Pragerskega je postregla z veliko korektne borbe za vsako žogo, relativno slabe strelske razpoloženosti na obeh straneh in predvsem z veliko moške igre. Gostje, v letošnji sezoni še nepremagana ekipa v 1. Ligi Parkl, so predvsem v zadnji četrtini pokazali, zakaj so upravičeno na prvem mestu. A kaj lahko rečemo o samem poteku tekme?

Ekipa Adecco je pričela zelo motivirano. Osredotočili smo se na obrambo na igralcu Novaku in poskušali z kakšnim presenečenjem v napadu. Oboje nam je uspevalo zgolj »relativno«. Rezultat prve četrine (19 :17) je odraz veliko zgrešenih metov na obeh straneh. V obrambi bi lahko rekli, da je Adecco po zaslugi Miklavčiča in Kaučiča celo dobil borbo pod obročema, a žal v napadu žoga ni ujela pravega cilja med trdim obročem in čudovitim zvokom mrežice ob doseženem košu.  Tudi v drugi četrtini podobna zgodba vendar z razliko, da so igralci Pragerskega malo dvignili svoj nivo ob zaključkih napada in drugo četrtino dobili za 6 točk.  Izid polčasa (33: 37) je napovedoval  zanimivo nadaljevanje, kjer smo imeli tako eni, kot drugi, svoje načrte.  V drugem polčasu smo videli vse. Videli smo cono igralcev Adecca, za katero bi težko lahko rekli, da jo najdemo v kakšnem košarkarskem učbeniku.  Videli smo nasmejanega  sodnika Gselmana, ki je brez nekih večjih napak delil pravdo na igrišču in videli smo Kaučiča pri Adeccu, ki je z dvema trojkama nekako držal korak z gosti. Ti so predvsem po zaslugi igralcev Ravnihara in Kozara iskali pot do koša in to uspešno. Gostje so vodili tudi že za 12 točk, a smo jih domači dohiteli. Na postavljeno consko obrambo gostov, smo uspeli izpeljati nekaj kontra napadov in tretji del dobili z 24:19.

Zadnji del tekme je ekipa Adecco pričela s točko prednosti in malce spremenjeno peterko. Kalkulacija se ni izšla in gostje so rutinirano pričeli jemati vajeti  igre in potek tekme v svoje roke. V zadnji četrtini sta se pri domačih samo še Glinik in Kaučič uspela vpisati med strelce, kar pove, da smo domači počasi pričeli ostajati brez rešitev. Proti tako uigrani ekipi gostov je to bilo premalo.  Na koncu še uspešni prosti meti Šalamuna pri gostih in zaslužena zmaga gostov.  Za zmago nad ekipo Pragerskega bo potrebna večja kontinuiteta v igri. Morda pa nekega dne J… Pri domačih sta bila najboljša strelca Glinik in Kaučič, oba s po 22 točkami. Pri gostih je potrebno izpostaviti Novaka z 19 in Ravniharja z 16 točkami.

Hvala gostom iz Pragerskega za korektno in fer igro. Domačim ostaja tolažba, da s prikazano igro lahko odkrito merimo na zadane cilje sezone in vas pri tem vabimo  v Fram že naslednjo soboto, ko bo naš gost ekipa Vinaga…in veliko sladko presenečenje za katerega se bodo lahko potegovali gledalci.

Pripravil: D. Battisti

3 odzivov

  1. LiMuBai pravi:

    Lep opis tekme – POHVALNO!

  2. Messi pravi:

    Fer in korektno. Tako kot na tekmi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja