Liga PARKL si tega ni zasluzila

31. 3. 2018 ob 21:00

@MB Vikingi

Ekipa1234T
MB Vikingi181419657
KK Adecco179152263

Statistika

Poročilo

MB we Vikingi: KK Adecco
Športna dvorana Lent ali ASGARD
Št. gledalcev: 150

Liga PARKL si tega ni zaslužila ali sodnika proti vsem

Vikingi smo v soboto v drugi tekmi polfinala v ASGARDU gostili ekipo KK Adecco. Na tej povratni tekmi smo lovili 2 točki zaostanka v upanju na napredovanje v veliki finale.

Že ves pretekli teden so na ta obračun potekale priprave z obeh strani. Na treningih vsak na svoj način in za zaprtimi vrati, za organizacijo čimboljše tekma za košarkarske sladokusce, navijače obeh ekip in vse ostale, ki so prišli gledat tekmo na predvelikonočni večer pa sva GM-a obeh ekip stopila skupaj in želela pripraviti večer, ki se ne bo hitro pozabil.

Novosti na naši tekmi sta bili predvsem stoli za najbolj zveste navijače za vsakim košem (na eni strani naši Vikingi, na drugi strani Fan club Adecco) in pa da je na ”balkonu” Stojan (Auer) točil pivo, no v bistvu je on to le odobril in kakega spil, delala pa je nadvse simpatična točajka.

Pred tekmo zavzeto ogrevanje obeh ekip in pa slučaj, ki se ne zgodi pogosto, obema ekipama je med ogrevanjem iz koša padla ura, ki meri napad.

Skok za žogo dobimo Vikingi in tekma se je začela. Na obeh straneh je bilo čutiti kar veliko nervoze. Zato smo videli dokaj zmedeno igro, kakšen airball, veliko osebnih napak na domači strani (9) in res dobro vzdušje v dvorani. Navijači so pri prostih metih imeli podobno koreografijo kot tisti v NBA. Zna dobro zmotit pri koncentraciji za izvajanje prostih metov. Prvo četrtino so torrej zaznamovale osebne napake, težave z njimi na obeh straneh in pa raztrgana igra. Po prvi četrtini 18: 17 za domače.

V drugi četrtini nam je igra dosti bolj stekla in začeli smo spominjat na Vikinge kot jih poznate. Pri Adeccu je imel težave z osebnimi njihov glavni snajper Tadej Horvat kar se je močno poznalo na njihovi igri in zato tudi ni čudno, da smo to četrtino dobili z rezultatom 14: 9 in tako na odmor odšli s prednostjo 6 točk (32: 26).

Med odmorom smo Vikingi samozavestno zrli proti velikemu finalu in to dobro prenesli v 3. četrtino, ki se je že kdaj izkazala za našo šibko točko. V tej četrtini smo še dodatno razvili svojo igro ter spet posedli Horvata, ker je pridobil že 4 osebno napako. Sta pa sodnika 5 minut pred koncem te četrtine poskrbela tudi, da sta na klop s 5 osebno (+ tehnično) poslala našega Sukija. Rezultat po 3. četrtinah 51: 41 za Vikinge in lepa dvomestna prednost.

Torej še bolj optimistično v 4. četrtino! No tukaj pa se je začelo močno lomiti. Nevemo prav ali je Thor nehal z grmenjem (feelthethunder) ali pa je nad Adeccovo klop posijala mavrica kot kakšni 2 uri pred pričetkom tekme. Mogoče pa je začelo grmeti v glavah delivcev pravice, mogoče.

Začetek spet dober potem pa se zgodi ”turning point”, Ritlop v kontri 8 minut pred koncem srečanja želi močno zabiti žogo skozi obroč, pri tem ga po pričevanju vseh (nas, gledalcev, po tekmi tudi kakega nasprotnika) ovira obramba in posledica: zgrešeno zabijanje in na začudenje Jureta kako pri vragu nista sodnika zapiskala vsaj navadnega prekrška tehnična napaka njemu. Čez pol minute si je prislužil še 4. osebno napako, ker je pač stal na igrišču. Pa dobro še vedno vodimo 8, gremo pripeljat tekmo domov in naslednjo soboto veliki finale. No pa ni bilo tako. Vzorcu padanja je sledila celotna ekipa Vikingov, Adecco, predvsem Horvat, ki se je spočit zaradi osebnih napak, vrnil na parket pa so to s pridom izkoriščali. Adecco lepo topi našo prednost, preide v vosdstvo potem pa spet tehnična (zaradi spotikanja ob storjenem prekršku) in 2 minuti pred koncem Adecco preide na 6 točk prednosti. Pri tej razliki je tudi ostalo in Adecco si je s prikazanim v zadnji četrtini zaslužil napredovanje, saj smo Vikingi v zadnji četrtini zmogli le 6!!! točk (1 koš iz igre in 4/8 prosti meti).

Adeccu želimo v finalu veliko športne sreče! Vaši Vikingi pa gremo po tolažilno nagrado in sicer naredili bomo vse, da v ASGARD prinesemo vsaj mali pokal!

Tako zdaj pa zakaj si tega PARKL liga ni zaslužila? Ker je trud vseh organizatorjev, igralcev (čez celotno sezono), navijačev, zapisnikarjev, vseh, ki so kakorkoli sodelovali oz pomagali pri obeh tekmah in tudi vseh tekmah obeh nasprotnikov v rednem delu sezone uspelu uničiti 2 sodnikoma. Ne pomnim kdaj bi se po zadnjem sodniškem pisku strinjali zmagovalci, poraženci in navijači, da to kar smo videli s strani mož v črnem totalna farsa. Lep košarkarski praznik, ki roko na srce tudi je bil v teh 2 tednih med Vikingi in Adeccom glede vseh ostalih aspektov, je bil močno omadeževan s tem kar sta storila ta dva akterja in vso pozornost in tekmo usmerila nase. Maribor potrebuje takšne stvari glede košarke in res škoda, da se namesto o super tekmah 2 najbolj markantnih ekip zadnjih let PARKL-a sedaj govori o tem kak za khm je bilo sojenje. Namesto lepih košarkarskih potez, športne sreče in vsega dobrega kar lahko prinese košarka smo dobili poplavo zanimivih odločitev, tehničnih, nešportnih in navadnih napak in pa prijavo disciplinski komisiji. ŠKODA. Maribor potrebuje dobro in zanimivo košarko in ker je PARKL liga pri tem v ospredju, predvsem pa Vikingi in Adecco nimam več kaj dodat kot pa, da se mora nekaj pri Men in Black korenito spremenit.

Lep pozdrav,

Vaši Vikingi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja