Solidna predstava za konec domačih tekem v tej sezoni

5. 3. 2018 ob 20:20

@KK Črešnjevec

Ekipa1234T
KK Črešnjevec2616191677
KK Beltinci2621182489

Statistika

Poročilo

V ponedeljek zvečer sta se v devetem krogu druge PARKL lige v Črešnjevcu srečali domača ekipa in gostujoča ekipa iz Beltincev. Pri domači ekipi so manjkali pomembni členi v ekipi Matic, Boštjan, Damir in Žiga. Tako se je tokrat na našem značilnem segrevanju vneto segrevalo vsega šest domačih igralcev, vendar pa vsaj tokrat ni bilo gostov precej več od nas, saj jih je na oddaljeno gostovanje v zimskih razmerah prišlo sedem.

Po enomesečnem premoru od zadnje tekme v drugi PARKL ligi smo domači v tekmo pričakovano krenili precej medlo, kar so gostje s pridom izkoristili in povedli s prednostjo osmih točk nekje na sredini prve četrtine. Sledila je minuta odmora domače ekipe, ki se je obrestovala, saj smo po hitrem postopku po dveh Benotovih trojkah izid poravnali pri izidu 14:14. Ekipi sta se potem ves čas v tej četrtini izmenjavali v vodstvu in jo na koncu končali poravnani pri rezultatu 26:26. V drugi četrtini je pri domačih dvakrat gostujočo obrambo na finto zelo lepo vrgel borbeni Čok, vendar mu je žal zmanjkalo malo sreče pri zaključku, saj žoga ni želela skozi obroč. Voz gostov je v tej četrtini vlekel Zver, ki je prispeval kar 16 točk in to je ogromno prispevalo k temu, da so na odmor odšli s prednostjo petih točk.

Tretjo četrtino smo domači ponovno začeli medlo, tako da so gostje razliko hitro povišali na deset točk pri izidu 44:54. Domači borci so se tokrat brez minute odmora prebudili ter povedli za dve točki pri rezultatu 61:59, vendar se gostje niso pustili zmesti in so tako v zadnjo četrtino odšli s prednostjo štirih točk. V zadnji četrtini je sledilo ponovno precej izmenjav v vodstvu in ko smo že mislili da je končno prišla tekma v kateri naš borec Uroš ne bo fasal udarca in lažje poškodbe se je zgodila tudi ta stalnica letošnje sezone. Vendar je naš borec stisnil zobe in domači smo bili v igri za zmago do rezultata 77:80 kakšni dve minuti do konca tekme, ko smo zapravili svojo priložnost, kar so gostje s pridom izkoristili in z zadeto trojko v zadnji sekundi tekme prišli do prednosti dvanajstih točk, kar je bila najvišja prednost katerekoli ekipe na tej tekmi.

Pri domačih je bil z 25 točkami najboljši strelec Beno, vsi domači igralci so se vpisali med strelce in si točke tudi lepo ekipno razdelili. Pri gostih sta bila z 28 točkami najboljša strelca Zver in Novak.

Zahvaljujemo se naši zapisnikarski mizi za odlično opravljeno delo v celotni sezoni, Močniku in Doverju za včerajšnje sojenje ter gostom iz Beltincev za dobro, borbeno in korektno tekmo.

Ž.P.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja