Nismo se še predali!!

24. 3. 2018 ob 19:00

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco2322161374
MB Vikingi1318202172

Statistika

Poročilo

Zanimiv večer na drugi. Nov koncept polfinala lige Parkl. Koncept, ki nekako do neke mere celo dovoljuje spodrsljaje v določenih trenutkih, saj šteje količnik dveh tekem. Dveh polfinal. V domačem taboru Adecca, je vladalo drugačno vzdušje, kot prejšnja leta. V sezoni smo namreč izgubili vse štiri tekme proti »velikim« in bilo je evidentno, da je bil potreben drugačen pristop in nekaj športne sreče. Stavnice, ankete, javnost, skratka vsi so naše nasprotnike dali v ospredje kot favorite tega polfinala. Nova situacija za Adeccovce, a popolnoma upravičeno. Na drugi strani namreč super močna ekipa Vikingov. Ekipa lanskih zmagovalcev lige, okrepljena z vesoljskim Ritlopom in vetrom v viking jadro tudi takrat, ko je popolno brezveterje. Kako se postaviti favoritom? To in še nekaj drugih vprašanj, je begalo Adeccovce po končanem rednem delu sezone.

Sobota na »drugi« je bila tukaj in dokaj polne tribune so dale slutiti, da ljudi enostavno zanima košarka in nehote smo ujeli pogovor med nekaj Parklovci, ki so se v en glas strinjali, da pač letos ekipa Adecca nima šans. V garderobi pogled v obraze. Res, manjkalo je nekaj samozavesti. Ni bilo enako, kot prejšnja leta. Potrebno se je bilo za samozavest izboriti in pokazati, da si jo zaslužimo. Psihološka matematika.

Ob pogledu na nasprotno ekipo med ogrevanjem, je bilo opaziti veliko samozavesti. Točno tako, kot se za prvaka in favorita spodobi. In točno tako so gostje začeli tekmo in povedli 4:0. Izkazalo se je, da je to bilo edino vodstvo gostov na tekmi. In to v prvi minuti tekme. Adeccovci so pričeli veliko bolje, kot v preteklosti. Akcije so imele smisel. V začetku se je razigral Bruči, sledila je ekipa v celoti. Obramba na za Parkl razmere zagotovo »izven zemeljskem« Ritlopu, je bila solidna in prvi polčas domačih je bil za 5. Pri taki tekmi in taki intenzivnosti izgubiš tudi veliko moči. Tudi psihološke, ki smo je v preteklih letih pumpali tako, nekako ..vmes. Ja, veliko je pač v igri v tem sistemu tekmovanja. 14 točk prednosti Adeccovcev ob polčasu. Razlika bi bila lahko tudi višja, a je »skandinavcem« v zadnjih sekundah zmeraj priskočila na pomoč fortuna in so jo potopili z buzzerom. To se je ponovilo tudi v drugem polčasu. Sreča spremlja hrabre in vikingi so hrabri fantje. Ob polčasu je bilo jasno, da smo konkurenčni tudi takšni ekipi in hkrati je bil pred nami nov izziv. In sicer polčas, kjer sedaj moramo paziti na naše napake. To je resnično izziv, na katerem se bo še delalo.

Torej…že videno in to proti enakemu nasprotniku. V prejšnjih treh tekmah, kjer smo bili od prvakov poraženi, nas spremlja enak vzorec. Popuščanje in koncentracija. O samih potezah na igri je brezpredmetno razpravljati in žal je lahko tistim, ki jih ni bilo na »drugi« v soboto. Tekma je bila več ali manj sistem proti borbi. Kot zanimivost, Adeccovci so v zadnji četrtini imeli dobre 4 minute pred koncem prednost v dveh številkah. Ampak, prehitro zaključili tekmo. Napačne podaje in zaradi nezbranosti predvsem tehnične napake domačih, so vikingom omogočile, da so prišli na koncu do izredno dobrega rezultata za njih v tem večeru. Iskreno, če bi nam kdo ponudil ak rezultat v prvi tekmi dan prej, ne samo, da bi podpisali, ampak bi vsi Adeccovci prišli na tekmo skupaj z »dvojko« mestnega prometa in to samo v gatah! Tak da, super.

DSC_6312Zmaga je po vsem videnem in to lahko mirno zapišem, zasluženo ostala doma. Kolateralna škoda tekme je težja poškodba domačega borca Voglara, ki si je nesrečno zvil gleženj. Ostalo je bilo presenečenje tudi za Adeccovce same. Z borbo so se vrnili med žive v tem prvenstvu. Sami sebi so dokazali, da lahko igrajo dobro tekmo tudi z super Vikingi in s tem vrnili nekaj vetra tudi v lastna jadra. Res je, da smo dali sami tudi nekaj vetra v gostujoča ob koncu tekme, a nič ne de. Polfinale je končnica. Od nasprotnika moreš biti boljši, da si lahko zaslužiš finale. To vemo. In poskušali bomo na vse načine v soboto na Lentu narediti absolutno vse, da pariramo super moštvu. Morda se nam končno nasmehne nekaj sreče, ki je nimamo že leto dni nikjer. Zavedamo se, da bo težko. Smo pa dosegli enega svojih ciljev in sicer smo nudili odpor in pokazali željo v prvi tekmi. Za vse tiste, ki so nas namreč že odpisali.

Hvala za izreden obisk na drugi vsem, ki ste si vzeli čas. Če je to moje zadnje poročilo letos, tudi hvala vsem tistim, ki ste prebirali, pa tudi hejterjem. Saj razmerje mora biti vedno tu nekje, da se kaj dogaja. Adeccovci to vemo in bomo z vami tudi v prihodnje.

Toda najprej, sobota! Vikingi, nismo se še predali!!!!

LP Iz druge!

Damir

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja