360 pred tekmo

9. 3. 2019 ob 16:00

@KD NONA Sobota

Ekipa1234T
KD NONA Sobota2028251992
KK Haloze1818251374

Statistika

Poročilo

Priprave na tekmo so se začele že pred dvema tednoma, ko so gostje prosili za prestavitev tekme. Začelo se je iskanje opcij in variant, na koncu ni šlo, zaradi specifike v teh naših Soboških dvoranah in njihovi konstantni zasedenosti. Gostje so pričakovano prišli na tekmo oslabljeni s šestimi igralci, domačih nas je bilo devet. A že na ogrevanju se je videlo, da so Haložani bolj “napaljeni” od nas, čeprav številčno oslabljeni. Presenetili so tudi fotografi, tokrat kar dva na tekmi, eden od njih Adeccojev Oli, … Ali gre za špijunažo s strani Adecca in Damirja ali golo slučajnost v domačem taboru nismo ugotavljali, haha…

Domači smo začeli dobro, povedli in nekako držali v začetku kontrolo nad igro. Vendar so gostje čez čas začeli kar malo preveč z lahkoto prebijati našo obrambo. Iskreno povedano so bili prehitri za nas, prednost se je kar hitro začela topiti in malo pred koncem prve četrtine so nas skoraj povsem ujeli. V napadu smo še nekaj odigrali, v obrambi smo na trenutke delovali izgubljeno. Že v 1.četrtini sta strelsko izstopala Bilić J. (12 točk) na domači strani in Rakovec T. (8 točk)

Drugo četrtino smo menjali v obrambi in se postavili v cono, jbg. naši centri za glavo in pol manjšimi pač niso mogli laufat in smo rekli “ajmo probajmo s cono”… Presenečenje je v začetku bilo uspešno. Gostom smo se hitro uspeli odlepiti na varnih +10. A gostje niso popuščali in so se na trenutke nevarno vračali v igro. Vseeno smo polčas zaključili s +12… Ob polčasu pridejo nekateri gledalci in javijo, da je slab kilometer stran v telovadnici OŠ 1 napeto tudi v dvoboju 1.lige med Beltinci in Rušami… Samo se nismo dosti s tem obremenjevali, ker smo imeli svoje “probleme” še za urediti.

V tretjo četrtino smo vstopili… hmmm… saj ni izraza za to, gostje so v minuti naredili delni izid 8-0 in tekma je spet bila odprta. Lepo, namesto da bi v začetku še malo prisitnili, smo goste dobesedno v minuti vrnili v igro. Gostje so pritiskali in igrali agresivno, a vseeno smo do konca četrtine spet prišli na 12 razlike.

Zadnjo četrtino smo samo upali, da spet ne pustimo gostom, da se vrnejo v igro in da pridemo tokrat do mirne končnice. Gostje so na trenutke še uspeli izkoristiti našo consko postavitev in so zadelo kakšno trojko (na tekmi so jih zadeli 12, od tega Rakovec kar 8) a njim je vseeno na koncu zmanjkalo malo sape, da bi njim uspel preobrat. Domači smo tekmo na koncu dokaj mirno pripeljali do samega konca tekme. Končni rezultat 92 – 74. Na tekmi sta strelsko izstopala Bilić J. z 41 točkami na domači strani, ter Rakovec T. z 37 točkami pri gostih.

Na koncu smo izvedeli še rezultat iz tekme na OŠ1 in čestitke Beltincem za res fantastičen drugi del sezone in obstanek v 1.ligi, nas pa za morebitne prekmurske derbije naslednjo sezono, čaka še precej dela v playoff tekmah, ki prihajajo. Pred tem pa še za zaključek rednega dela odhajamo v Dornavo, v dvorano katera je bojda “kultna” in nekaj posebnega v PARKLu,… Stan the man, are you ready? :)…

Foto:

Dušan Dundek: https://mojalbum.com/molten-spalding/2019-0309-parkl-kd-nona-sobota-kk-haloze
Oliver Kolenič – Oli: https://oliofoto.blogspot.com/2019/03/kd-nona-sobota-kk-haloze.html?m=1 

4 odzivov

 1. Stanislav pravi:

  I was born ready.
  Are you? 😀

 2. VaderMS pravi:

  Nisem 🙈

 3. Apollo2 pravi:

  Ob koncu poročila povezavi do kar dveh albumov fotografij (bravo fotografa), pa ravno tiste najbolj zanimive fotografije ni – naslovne, kjer ste postavljeni v krog in slikani iz zraka. Škoda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja