Derbi kroga pripadel ''domačinom''

9. 2. 2019 ob 18:00

@KK Haloze

Ekipa1234T
KK Haloze2618201579
ŠD Ptujska Gora1020231972

Statistika

Poročilo

Derbi kroga pripadel ”domačinom”
Majšperk, športna dvorana osnovne šole, 9.2.2019
Sodnika: Senekovič, Germadnik
Gledalcev: 35

10. krog sezone 2018/19 2. PARKL lige je postregel z lokalnim derbijem. V Majšperku sta pomerili ekipi KK Haloze in ŠD Ptujska Gora. Tokratni ”domačini” so na papirju bili igralci KK Haloze, ki so imeli vlogo izzivalca, saj so želeli maščevati poraz na prvi medsebojni tekmi v začetku sezone. Kar se za pravi derbi spodobi, je tudi obisk tekme bil odličen, saj se je na tribunah športne dvorane osnovne šole zbralo 35 gledalcev, največ v tej sezoni.

Že na ogrevanju je bila motivacija na visokem nivoju, kar se je že od začetka tekme odražalo na igrišču. Domači smo v igro vstopili napadalno, saj smo vedeli, da nam uspeh prinaša le to, da nasprotniku vsilimo svojo igro. Čeprav sta se prva dva napada končala z zadetima trojkama na obeh straneh in je izgledalo, da bo tekma vseskozi napeta in strelsko razpoložena, je naslednjih nekaj minut to takoj spremenilo. Z hitro igro in hitrimi zaključki smo domači uspeli že v uvodnih minutah usmeriti tekmo po naših željah. Zadeti meti in potopljeni zicerji, hkrati pa odlična obramba, so nam prinesli lepo prednost že po prvi četrtini, ki smo jo gladko dobili z 26:10.
Vedelo se je, da se bodo nasprotniki poskusili prilagoditi in zaustaviti naš nalet. S postavitvijo conske obrambe jim je to uspelo, kot da bi vedeli da nam cona nekako ne leži. Na terenu se je vzpostavilo ravnotežje. Gostje so začeli zadevati svoje mete, predvsem po zaslugi prednosti v višini in posledičnega skoka v napadu, kjer so prihajali do drugih priložnosti. Kazalo je, da se bodo lahko že pred polčasom približali in naredili tekmo bolj zanimivo, vendar pa se jim je v drugem delu druge četrtine njihova obrambna taktika maščevala. Žoga pri domačih je začela krožiti od roke do roke in tako smo prihajali do odprtih metov izza črte 7,25. V tem delu igre smo potopili štiri zapored in posledično ohranili visoko prednost iz prvega dela igre. Gostje so minimalno dobili to četrtino (18:20), mi pa smo na odmor odšli z zalogo 14 točk. Rezultat na semaforju – 44:30.

Kot ponavadi, nas je polčas malo uspaval in v tretji del tekme smo vstopili bolj ležerno, kot smo si želeli. Kljub temu, na našo srečo, nasprotniki tega niso do dobra izkoristili in ponovila se je zgodba iz druge četrtine. Uspeli so se nam približati, razlika se je gibala okoli 10 točk, vendar pa smo s pomočjo metov za tri točke ohranili dvomestno prednost ter si naredili zalogo za zadnjih deset minut. Gostje so tudi to četrtino dobili z minimalno razliko (20:23).

Nato pa je nastopila zadnja in odločilna četrtina. Domači smo bili odločni zadržati prednost, gostje narediti preobrat. Uvodni nekaj minut je minilo dokaj hitro in mirno, brez posebnosti in z majhnim številom košev. Domači smo že čutili, da je tekma skoraj odločena, treba je bilo zdržati le še nekaj minut. Ker nismo želeli tvegati in se sprijazniti s njihovo počasnejšo igro na postavljene napade, smo še naprej igrali hitro, na proti in pol protinapade, ki so nam skozi tekmo prinesli vodstvo. Težava je bila v tem, da smo začeli po nepotrebnem zapravljati žoge ter grešiti mete, kar so na nasprotni strani znali izkoristiti. To je bil glavni razlog, da smo dobili tudi nekaj točk iz njihovih protinapadov in prednost se je počasi začela topiti. Ko pa je začel šepati še obrambni skok, ki smo ga do tega trenutka kar solidno nadzirali, glede na občutno razliko v višini, so se gostje povsem približali. Po še eni izgubljeni žogi domačih, je okoli 2 minuti pred koncem, po uspešnem protinapadu gostov razlika kazala le 4 točke. Tako se je obetal izjemno zanimiv in napet zaključek derbija, kakršnega je večina pričakovala. Vendar pa je po še enem, skoraj zapravljenem napadu, žoga prišla v roke najboljšega strelca domačih na tekmi, ki je približno minuto in pol pred koncem hladnokrvno zadel met za tri točke in tako presekal nalet gostov. Tekma je bila tako odločena, saj se v dobri minuti razlike 7 točk ni dalo izničiti. V poslednjih 60 sekundah je sledilo še izvajanje prostih metov domačih ter nekaj poskusov iz razdalje gostov, vendar pa dvoma o zmagovalcu več ni bilo. Čeprav so tudi zadnjo četrtino dobili gostje (15:19), je bil izid na koncu v prid domačinov – 79:72. Zaslužena in prigarana zmaga je na koncu ostala pri mlajši ekipi iz Majšperka, ki je vodila od začetka do konca in se veselila 5. zmage v sezoni.

Domači smo spet prikazali raznovrstno in timsko igro, na kateri gradimo že vso sezono. Celotna ekipa se je vpisala med strelce, največ točk pa je dosegel starejši od trojice bratov Rakovec T., ki se je ustavil pri 22, Predikaka S. jih je dodal 20, kapetan Rakovec M. 12 ter Kropec P. in Potočnik A. po 9 točk. Pri igralcih Ptujske Gore je 26 točk dosegel Kamenšek D., ki je bil tudi najboljši strelec tekme, sledili so mu Avguštin P. (11) ter Skerbiš P. in Krošel M. s po 10 točkami. Tretja zaporedna zmaga nas navdaja z samozavestjo pred zaključkom sezone, kjer potrebujemo zmage za uvrstitev v razigravanje za 1. ligo. Niz neporaženosti želimo nadaljevati že naslednji teden, ko na domačem parketu gostimo mariborsko ekipo Adecco Oldstars, s katero še tudi imamo neporavnane račune iz prvega dela sezone. Za konec gre pohvala sodnikoma, ki sta kljub negodovanju iz obeh strani odsodila korektno in pošteno, ter zapisnikarski mizi, ki je kot vedno opravila odlično delo. Posebna zahvala pa gre tudi navijačem obeh ekip, ki so se odzvali in prišli na tekmo v lepem številu ter z zanimanjem spremljali lokalni derbi. V obeh ekipah pa seveda upamo, da si boste naše tekme še naprej prišli z veseljem ogledat.

Lep košarkarski pozdrav,
MR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja