Drugoligaški blockbuster

9. 2. 2019 ob 16:30

@Adecco Oldstars

Ekipa1234T
Adecco Oldstars1922181978
KD NONA Sobota1619211066

Statistika

Poročilo

»Drugoligaški blockbuster«DSC_2793

Serbus iz druge!

Derbi druge lige PARKL in veliko zanimivega. Dan prej ga je mel Prešeren. Pojedli smo fige in spili šilček. Pojedli smo fige. Sledi kaj? Derbi. Predzgodba je sama organizacija tekme. Vemo, kaj in koliko je v igri, ko se na vrhu lestvice spogledujeta ekipi, ki napadata prvo mesto. KD Sobota in Adecco smo spletli veliko zanimivih in prijateljskih vezi skozi leta, se srečevali na prijateljskih tekmah in razmišljali o dnevih, ko bi morda lahko igrali v isti ligi. Letos je temu tako in po »šamaru« v Soboti v prvem delu, je bil sedaj čas, da se plošča obrne. Tak je bil plan domače ekipe. Gostje so imeli v pripravi na tekmo veliko težav s sestavo ekipe in zato smo vneto in skupno iskali rešitev za termin in uro tekme. Vmes je že bila možna tudi odpoved, pa 20:0 itd. Ampak kjer je volja, je pot in nekako smo pristali v sobotnem terminu, ki je bil blizu standardnega. Je pa za sabo potegnil organizacijo in prestavljanje dveh tekem, zapisnikarjev itd, itd. Želja bo športnem delu je pač večja od morebitnih lažjih kalkulacij. Velja za obe ekipi najbrž in zato evo nas, gasa!

Igralci sponzorja None iz Sobote, kjer mimogrede ne smete manjkati na kakšnem kosilu ali kavici ob obisku MSja, so kapljali na ogrevanje. Eden po eden. Oldiči so imeli vizijo in željo in na ogrevanju je bilo videti ostre poglede pripravljenosti na tekmo. Zdesetkana domača ekipa brez nekaterih pomembnih članov, a motivirana. Najbrž gostje v enakem položaju, vendar meni kot piscu tega teksta je »lažje« pisati o domačih težavah. Manjkal je naš center Pero, ki ga je poškodba na tekmi proti Ptujski Gori dodobra zdelala. Za Perota vemo, da ga ne premakne niti tornado, torej..more bit hudo. Poskušal je na silo že v Miklavžu in poslabšal situacijo. Torej Pero out in rehab za finiš prvenstva. Manjkal je tudi v taki tekmi zelo pomemben Frešer. Razlog? Še raziskujemo. Tudi nekaj ostalih pogrešamo že dlje časa in krpamo ekipo. Po drugi strani povratek Ternjaka in našega Hale Luke! Ostali z nekaj virusi, presedenimi urami na školjkah, utrujenostjo itd. ..ampak perajt. Skratka standard.

Eno minuto in 21 sekund pred začetkom tekmo v diskretnosti do štaba Oldičev prikoraka še Hvalec in postreže z informacijo, da je na ogrevanju obnovil poškodbo mišice in da ne bo mogel. Če kaj rabimo, rabimo našega šarp šutera. V skrbeh se pogledamo in menjamo prvo peterko pri zapisniku. Tudi za ekipo je bil to šok, vendar ga niso meli časa procesirat, saj se je tekma začela.

Tekmo smo pričeli z nekaj zgrešenimi na obeh straneh. Nato pa izenačena tekma. Na eni strani Bilič J. in Otopal, pri domačih Ocepek in Kolenič, odprl pa je s svojima edinima točkama na tekmi Fras. Slednji je motor obrambe in dela, ki se premalo vidi. Je pa pomembno za celotno ekipo. Ocepek pri domačih v ameriškem ritmu in rezultat izenačen do kake sekunde pred koncem ¼, ko Kolenič potopi trico skorajda z buzerom. Za samozavest brutalno dobro. To je bil trenutek, kjer smo dokončno pozabili »soboško« ponižanje v prvem delu prvenstva. V drugem delu se nadaljuje izenačena igra. Delno tudi igra živcev, kjer se preži na vsako napako in vsako piskanje. Pravi derbi. Sobota je delovala kar precej suvereno glede na veliko povedanega o sestavljanju ekipe, domači pa tudi glede na to, da so izpadli številni členi v ekipi in je bila improvizacija na vrsti. Luka »Hale« Horvat je po enem mesecu prvič pretekel dve dolžini igrišča in je igral tako rekoč na »svežino«. To je odkril v 2/4, kjer je telo bilo sicer utrujeno, rokica pa ne in Luka z 8 točkami presenečenje za samega sebe, nas in Olija za fotoaparatom. Polčas 6 točk za domače in utrujena telesa na obeh straneh. Ni bilo dosti rotacije, tekma težka, fizična, psihična. Drugi del in ¾, kjer imajo Oldiči neke svoje težave, po navadi. In tudi sedaj ni bilo drugače, a smo se nekako rešili in vodstvo je še vedno..bilo. Sledi zadnji napad None in to v taki meri, da so gostje rezultat izenačili. Serija in »stanje« domačih je pripeljalo do krize v domačih vrstah. Minuta odmora in na vse ali nič. Zmaga je imperativ in ostati v seriji dobrega rezultat še večji. Ternjak z dvema čudovitima prodoroma direkt na koš spomni na čas 4 kratnega prvaka lige PARKL, enako Ocepek in Kolenič. Vso rutino so vnovčili in nadzorovali potek tekme do konca. Zmaga domačih za 12 točk in dobra popotnica za finiš lige.

Rezime tekme je enostaven. Odlična tekma z vsem, kar v derbi spada. Na trenutke zelo kakovostna košarka, dobre obrambe na obeh straneh in moški dueli. Hvala gostom za korektno in res dobro partijo.

Oldiče čaka zanimiv program in vmes še kaka prijateljska. Formo bomo stopnjevali in poskušali biti športno »zanimivi«, kot bi rekel en modrec iz lanske ekipe. Imamo še neke rezerve in v redu ritem. Bomo videli, kaj bo. Nekaj že, a ne 😊 ?

Slikovni material je tokrat ponovno prispeval Aljošin oče, Kolenič senior. Tudi on je presedel viruse in smo veseli, da je nazaj.

Bodi dovolj iz derbija. Ne pozabite pa, da je pred nami Valentinovo in vse punce, ki berete ta report, prosim, spomnite se na vaše fante košarkarje. Hvala 😊

Iz »druge«

DB

Foto: Oliver Kolenič, Aljošin padre!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja