S kolektivno igro do zmage

2. 2. 2019 ob 18:00

@KK Haloze

Ekipa1234T
KK Haloze2510211479
KK Sladki Vrh1413202168

Statistika

Poročilo

Majšperk, športna dvorana osnovne šole, 2.2.2019
Sodnika: Senekovič, Dover
Gledalcev: 21
V 9. krogu sezone 2018/19 2. PARKL lige sta se v Majšperku pomerila domača ekipa KK Haloze in gostujoča ekipa KK Sladki Vrh. Za domačine je bila to prva domača tekma izmed kar štirih v drugem delu sezone, ki jo je v športni dvorani osnovne šole spremljalo 21 gledalcev.

Domači smo želeli tekmo začeti z agresivno obrambo po celotnem igrišču in z hitro igro čimprej narediti razliko, kar bi nam omogočilo lažje nadaljevanje tekme. Tako smo tudi storili in si v prvi četrtini s pomočjo hitrih zadetih metov iz razdalje ter protinapadov priigrali prednost 11 točk (25:14). To nam je uspelo tudi po zaslugi nasprotnikov, ki so bili zelo nenatančni pri prostih metih, ki so jih v prvi četrtini izvajali ”malo morje”.

V drugi četrtini smo nadaljevali s podobno igro. Gostom nismo dopuščali toliko metov izpod obroča in posledično izvajanja prostih metov. Čeprav nam met ni stekel tako, kot v prvih desetih minutah, smo z lahkimi zaključki iz tranzicije uspeli še povišati prednost. Tako smo drugi del igre dobili z 19:13 in na polčas odšli z lepo prednostjo. Rezultat na semaforju po prvih 20 minutah igre: 44:27 za domače.

Glede na številčno premoč smo domači imeli namen nadaljevati z hitro in napadalno igro, saj smo vedeli, da gostje tega ritma vseh 40 minut ne bodo zdržali. To nam je v nadaljevanju deloma uspevalo, vendar pa so nas na cedilu pustili zgrešeni meti, predvsem izza črte 7,25. Tako so gostje držali priključek v tretjem delu igre, ki so ga izgubili le za pol koša (21:20).

V zadnji četrtini je bila slika na igrišču podobna in dokaj izenačena. Z nekaj zadetimi meti smo domači prišli celo do najvišje prednosti na tekmi (21 točk), vendar pa so se proti koncu gostje uspeli približati na le 9 točk, kar so jim omogočili meti za 3 točke. Vse to je bilo brez večjega učinka, saj smo domači imeli vse niti igre v svojih rokah in smo tekmo mirno pripeljali do konca. Končni rezultat KK Haloze : KK Sladki Vrh – 79:68.

Domači smo prikazali izredno timsko igro, kar je razvidno v statistiki. Enakomerno smo si razdelili točke, največ, 15, jih je dosegel najmljaši Kropec P., sledila sta mu Predikaka S. in Rakovec T. z 12. Pri gostujoči ekipi se je strelsko najbolj izkazal Kneževič S., ki je bil z 26 točkami tudi najboljši strelec tekme, kapetan Cehnar L. jih je dodal 14.

Zaslužena in zanesljiva zmaga nam bo prav gotovo dala zagon in motivacijo predvsem za naslednjo tekmo, lokalni derbi, na katerem se želimo maščevati za poraz na prvem letošnjem srečanju. Za konec gre pohvala sodnikoma, ki sta odsodila konkretno, ter zapisnikarski mizi, ki je kot vedno opravila odlično delo.

Lep košarkarski pozdrav,
MR

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja