Miklavž do nove zmage

12. 1. 2019 ob 18:00

@KK Miklavž

Ekipa1234T
KK Miklavž2614342599
KK Haloze2322191478

Statistika

Poročilo

Po nesrečnem porazu po podaljšku v Murski soboti in rutinirani zmagi večer prej proti Ptujski gori, smo v goste dobili prav tako mlado ekipo Haloz. Prišli so samo s sedmimi igralci in pričakovali smo dokaj lahko tekmo in gladko zmago.

Pa ni bilo ravno tako. Gostje so zadevali mete od daleč in pod košem izkoriščali vrzeli v domači obrambi, tako da je rezultat bil stalo nekje izenačen, par točk je povedla ena ekipa, pa potem par točk nasprotna.

Mi smo nekako koristili višino in moč Habota, izvedli kak uspešen prodor, tudi kak met s pol razdalje smo zadeli, pa vendar so gostje ob polčasu odšli na odmor s 5 točkami prednosti.

v drugem polčasu smo  krenili bolj odločno, saj smo vedeli, da bo gostom pričelo zmanjkovati sape in koncentracije. Z nekaj zadetimi meti Visinskega, skoki pod košem Habota, kakšno vragolijo Šerbineka je prednost začela rasti. Veliko delo v obrambi je opravil Počivavšek, ki pa v napadalnih akcijah ni bil pri metu. Tudi ostali igralci, ki so prihajali v igro so pokazali veliko mero borbenosti in tako ni bilo popuščanja v obrambi in razlika okrog 15 točk je ostajala bolj ali manj nespremenjena,  gostje so vedno redkeje zadeli naš koš. Mi smo se ustavili pri 99 zadetih koših in zabeležili drugo zaporedno zmago.

čeprav je imel gostujoči trener veliko za povedati na račun sodnikov, kar je zabavalo publiko, saj je čudenje nad odločitvami izražal zelo na glas, je potrebno povedati da sta sodila z enakima kriterijema za obe ekipi, je pa res, da mlajši od obeh sodnikov zaradi neizkušenosti ni upal kaj dosti  “piskati” in se je zanašal na odločitve starejšega kolega; vsekakor pa nista vplivala na rezultat tekme.

Skratka, videli smo zanimivo, športno tekmo, zagnanost obeh ekip z željo po zmagi, kar je na koncu potrdila tudi publika z aplavzom za obe ekipi.

Naša zmaga je povsem zaslužena.

lp Franci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja