Slab začetek, slaba tekma, slab rezultat

11. 1. 2019 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1415141962
KK Miklavž2017211270

Statistika

Poročilo

Gledalcev: 30

V petek je bila odigrana tekma 2. lige, med takrat še vodilno ekipo na lestvici in novinci iz Miklavža.

Po vseh profesionalnih pristopih nekaterih igralcev in trenerja sicer ne vem, kaj iščejo v rekreacijski ligi, ampak dobro. Tudi sam sem dvignil roko, da lahko igrajo. Ukvarjat se s sodniškim kriterijem in ga primerjat z nevem kako kadetsko in mladinsko 1. ligo… Fantje ne vedo kaj je PARKL, ali pa si jemljejo vzgled pri….

Začeli smo slabo, nato…

Voduškova 2 neuspešna skoka za žogo. Dominantna igra gostujočega centra pod obema košema, naši brez ideje v napadu z nekaj neuspelimi poskusi izvajanja »akcij«, ki se jih v zadnjih treh ali štirih letih še vedno nismo naučili. 7 točk gostujočega centra in lepo število blokiranih metov, pobranih skokov je bilo več kot dovolj, da so dobili 1. četrtino za 6 pik (20/14).

V drugi četrtini smo nekako vzpostavili ravnotežje na igrišču (vsaj rezultatsko), gostje so še naprej igrali agresivno v obrambi, prihajali do lahkih zaključkov. Mnogo izgubljenih žog, ampak tudi solidna obramba je prinesla rezultat +8 v korist gostov ob polčasu. Tehnična napaka gostujočemu trenerju zaradi ugovarjanja, motilo ga je vse živo (še dobro, da smo imeli za zapisnikarsko mizo dve dekleti, če ne, bi mu še verjetno to šlo na ….)

Po vrnitvi na parket so gostje pričeli s »pressingom« bolj kot ne po celem igrišču. Izgubili smo veliko žog. In še več. Ko še zraven strelske neučinkovitosti izgubljaš žoge, je rezultat znan. Pri gostih razpoložena Počivavšek in Šerbinek sta dosegla 21 točk v tej četrtini. Pri domačih se na žalosti tudi v tej četrtini ni nihče razigral.

V zadnji četrtini, ob že precejšnjem rezultatskem zaostanku, se je igra gostov malo umirila. S consko obrambo smo gostom preprečili, da bi še naprej na lahko polnili naš koš.  V določenih trenutkih je bilo možno čutiti energijo pri domači ekipi, ki bi s kakšnim zadetim odprtim metom več, morda prinesla celo preobrat.

Zadnjo četrtino smo dobili 19:12, verjetno z namenom, da smo se lahko po tekmi tolažili: » KAJ bi, ČE bi tak začeli ko smo na koncu špilali« in podobne kalkulacije.

Fantom čestitke za zmago.

Kaj pametnega je o slabo odigrani tekmi težko povedat, bi pa rad izpostavil  izredno kvaliteto in sposobnosti gostujočega trenerja, ki so me povsem navdušile.

Kako motivira igralce, komunicira z njimi, jih spodbuja. Ne ukvarja se s sodniškimi odločitvami. Ne komentira vsake situacije, ki se zgodi na igrišču. Se spoštljivo obnaša do sodnikov in igralcev nasprotne ekipe. Daje vtis da je odrasel in sposoben vodit ekipo, kljub temu da je zelo mlad.

Vsa čast, mojster.

Športni pozdrav.

1 odziv

  1. Mitja pravi:

    Kislo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja