Občina ostaja črno-bela

30. 11. 2018 ob 19:50

@ŠD Ptujska Gora

Ekipa1234T
ŠD Ptujska Gora1817212389
KK Haloze1220261674

Statistika

Poročilo

Gledalcev: 16

Po zmagi v prejšnjem krogu, kjer smo zmagali na gostovanju v Murski Soboti, smo ta krog ponovno odigrali v domači dvorani v Majšperku. Prvi dolgo pričakovani lokalni derbi v letošnji drugi PARKL ligi je za nami. Prednost “domačega“ igrišča je izkoristila ekipa ŠD Ptujska Gora, ki je premagala ekipo KK Haloze. Končni izid je bil 89:74.47350593_264556517522487_7430679458035531776_n

Tokrat se nas je na tekmi zbralo 9 domačih igralcev. Nismo bili v popolni postavi, vendar to za nas ni problem, kar smo dokazali že večkrat .Tekma se je začela s skokom, ki ga je dobila ekipa iz KK Haloz. Nato je gostujoča ekipa pri rezultatu 1:3 prvič in zadnjič na tekmi tudi bila v vodstvu. V prvi četrtini smo domači igrali zelo raznoliko, zadeli nekaj čisto odprtih trojk in zgrešili tudi kakšen »zicer«. Pri domačih sta v tej četrtini izstopala predvsem Jazbec, ki je zadel 3 trojke in Kamenšek 2 trojki. Pri gostih ni izstopal nihče. Četrtina se je končala z izidom 28:12, kar je domačim dalo še več energije.

Drugo četrtino smo odigrali malo slabše, nismo se držali tistih stvari katere smo se dogovorili in prišlo je do tega, da se je v tej četrtini razigral A. Rakovec pri gostih, ki nam je povzročal kar nekaj preglavic pri njegovih prodorih ( kasneje smo to zaustavili).  Domači smo igrali ponovno raznoliko in v tej četrtini je vlekel naš voz predvsem Vodušek. Na polčas smo odšli z prednostjo 13 točk, rezultat je bil 45:32.

V tretjo četrtino smo domači stopili odločno in prednost se je povečala na 18 točk. Nato pa je v naši ekipi zavladala povsem nepotrebna kratkotrajna panika, saj je T. Rakovec zadel 3 zaporedne trojke in prednost se je hitro manjšala in v dotičnem trenutku je bilo na semaforju še samo +5. Ampak ŠD Ptujska Gora ni kar tako lani igrala v prvi ligi , zato smo se vrnili v igro. Glavno orožje pri domačih igralcih je bil v tej četrtini pod košem nezaustavljivi Sledič, katerega gostje niso mogli zaustavit. KK Haloze so v tej četrtini dosegli kar 6 trojk. Gostje so jo dobili z rezultatom 21:26.

V sklepni del derbija smo se domači podali z miselnostjo, da odigramo izkušeno in varno pripeljemo tekmo do konca in seveda do naše zmage. Tokrat smo se držali dogovora in smo igrali večinoma pametno, izkoriščali smo svoje prednosti in po trojki Černenška tudi že skoraj potrdili zmago. In na koncu tudi končali tam kjer smo prejšnji teden ostali. Pri zmagi ŠD Ptujska Gora.

Pri gostih sta se strelsko najbolj izkazala A. Vedlin s 14 točkami in A. Rakovec, ki jih je prispeval 15. Pri domačih sta se tokrat izkazala Kamenšek, ki je dosegel 21 točk in Sledič, ki pa je dosegel okroglo število 20 točk. Po mojem mnenju zmaga za domačo ekipo ni bila pod vprašajem niti za trenutek in zmagale so izkušnje, ki jih po toliko letih v ligi tudi že imamo kar nekaj. Zahvaljujem se tudi zapisnikarski mizi in navijačem, ki so prišli na ta lokalni derbi in upam, da jih bo naslednjič še več.

Veselim se povratne tekme, kjer pa bomo v vlogi gostov mi, ŠD Ptujska Gora.

Bodite v cvetju.

Žiga Sledič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja