Izkušnje in starost  vs mladost in hitrost = dobra in lepo obiskana tekma!

17. 11. 2018 ob 17:00

@Adecco Oldstars

Ekipa1234T
ICOS1524101362
KK Miklavž163182057

Statistika

Poročilo

V soboto smo ekipa Adecco Old Stars premierno pričeli s sezono na domačem terenu in pri tem gostili najmlajšo ekipo v ligi. Govorim o novincih, torej novincih po stažu in upam si trditi tudi po starosti sami. Ekipa KK Miklavž, katere košarkarska tradicija je pravi roman, je bila precejšnja neznanka. Nekaj informacij smo imeli od naših prvoligašev, ki so gostovali v Miklavžu na prijateljski tekmi, a kljub temu. Ne veš pač, kaj bo, hkrati pa najmanj, kar lahko,  moreš bit pazljiv na hitrost gostujoče ekipe in pa njihov met.

DSC_9738Lep obisk ponovno na »drugi« in v štartu malce pozitivnega zbadanja med znanci v ekipah in štabu. Malce je letelo na starost ekipe Old Stars, je pa treba povedat,  da vsak hec tudi razumemo (čeprav je nekaj resnice tudi v tem) in tekma se je pričela.

»Koučing« staff Adeccovcev je bil skoraj v polni postavi. Šef je zamudil prvo četrtino, kar se tudi redko zgodi, se pa je izkazal Miki, ki je suvereno vklopil tablico s programom za statistiko in posledično skoraj nič komuniciral z ekipo do konca tekme. Saj bo Miki, prve izsledke tvoje spremljave igre bomo uporabili kar v tem poročilu.

Oldiči so oslabljeni nastopili v tem srečanju. Prvi play Ocepek je manjkal zaradi službenih obveznosti in je »kouč« Vračko v ogenj potisnil novinca v ekipi Frasa. Sama prva četrtina tekme je potekala v tipanju, nekaj fizičnih duelih, eni tehnični napaki in izenačenem rezultatu. Tukaj se bomo ustavili in nadaljevali z 2/4, ki je dejansko odločila srečanje. Atomska četrtina domačinov, česar do sedaj nismo bili vajeni. Peterka Mirt, Fras, Frešer, Kolenič in Ternjak je našla recept za uporne in poletne goste. Stekel je šut, kar pa ni veljalo za goste, ki so ogromno poskušali in bili pri tem izredno neučinkoviti. Nekaj odločilnih trojk s strani kapetana Mirta (na parketu prebil 34:26) , dobra igra pod košem Koleniča, borba Ternjaka, upornost Frasa in preudarnost Frešera, sta dodatno nadgradila Hvalec in Luka Horvat in rezultatsko smo 2/4 domači dobili kar z 24:4 in na odmor odšli z 20 točkami prednosti. Vedeli smo, da tekme še ni konec, a nadaljevati v takem ritmu ni bilo realno pričakovati. Gostje pa tudi neznanka in smo malce spoštljivo pričeli z drugim delom igre. Fantje iz Miklavža so zadeli že v prvem napadu in prekinili črno serijo, s tem pa se je vrnila samozavest gostov in igra je ponovno imela nek rep in glavo. Domači so nekako, pa dajmo rečt, bolj kontrolirali semafor, kot napadali v igri. Kapetan na klopi je to poimenoval »Nehali smo igrat«. In res, prednost domačih se je topila, igra je v primerjavi z prvim delom bila podobna črno beli televiziji in čakanju, da ura odpiska konec. Kaj res dobrega ni za izpostaviti v tem drugem polčasu, razen trmaste ekipe Miklavža, ki je nekako korak po korak in mic po mic lovila domačine. Nekaj odličnih posameznikov je bilo opaziti. Nekaj res dobrih talentov. Visinski, Ročenovič, Habot, Durović in Gašper Šerbinek so zagotovo imena, ki bodo tej ligi dala pečat. Na tekmi je bila razlika med mladostjo in izkušnjami očitna, ampak spet ne vedno v tisto smer, kot bi si obe ekipi želeli. Hvala gostom iz Miklavža za korektno in dobro tekmo. Tokrat nam je uspelo ob parket zvleči tudi Olija in nastal je prvi letošnji album Oldičev na tekmi. Link najdete spodaj.

V petek ekipa Oldičev gostuje v Dornavi, kaj pa to tradicionalno za določen besedni dvoboj pomeni, pa vemo že vnaprej, kajne?

Lep pozdrav iz druge!

DB

Foto: Oliver Kolenič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja