Tekma za ljubitelje obrambe in taktike

9. 3. 2019 ob 16:00

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1614141862
KK Ruše1217161257

Statistika

Poročilo

KK Beltinci : KK Ruše – Tekma za ljubitelje obrambe in taktike

Prišla je tekma, ko smo po neuspešnem začetku sezone (0-7) Beltinčani prvič prišli do zaključne žogice, must win tekme, ki nas ohrani v 1. Parkl ligi. Ker dobre stvari ne pridejo zlahka, smo si morali to zmago prislužiti proti drugouvrščeni ekipi iz Ruš.

Obe slačilnici sta bili polni že slabo uro pred tekmo. Igralski zasedbi sta bili skoraj popolni, vzdušje pravo. Začel se je spektakel, ki je bil najbolj po godu ljubiteljem obrambne igre. Prva četrtina se je zaključila z rezultatom 16:12 v korist domačinov.

Tudi v nadaljevanju točke niso ravno padale z neba. Centerska linija Ruš, s pomočjo trenerja Kuzme, se je izkazala za eno redkih kar smo jih srečali, ki je nekoliko omejila vpliv Đonija na porast točk na beltinski strani semaforja. Igra je bila čvrsta, moška, veliko je bilo prekrškov na obeh straneh, v skoku pa so dominirali gosti. Polčas: 30:29 za domače, potem je je bil dosojen prekršek pri metu za 3 točke v zadnji sekundi na Ferčaku (zadel 2 od 3 prostih metov).

Pri domačinih je bil edini razigran Zver. Mr. 44, Ferčak, je večino tekme kazal svojo avstrijsko formo, a o njem več pozneje. Ker smo prejeli v prvem polčasu 29 točk, smo začeli drugi polčas s consko obrambo. Po nekaj zaporednih trojkah – taktično pripravljeni gostje so namreč vrhunsko izigrali našo obrambo – je izgledalo, da bodo Rušani le pobegnili in zmago odnesli na Štajersko – »Srebrni« Bojnec pa je imel druge načrte, s trojko nam je dvignil moralo, vrnili smo se na obrambo mož na moža in spet smo poravnali izid. Izgledalo je celo, da bomo s protinapadi uspeli mi pobegniti na rezultatsko prednost, a smo z nekaj Shaqtin A Fool trenutki (Lebar se je 1 na 1 soočil z obročem in zadel le tablo) to preprečili.

V zadnjo četrtino smo vstopili s točko zaostanka. Prebudil se je Đoni in povzročil nekaj težav pod košem gostov. V obrambi smo grizli, si pomagali, se spodbujali, kot že dolgo ne. Konec koncev je bila le ključna tekma. Nato pa se je prebudil Mr. 44, malo pozabil vse, česar se je ali ni naučil pri severnih sosedih, ter s trojko zapečatil usodo gostov, kot znajo le resnično veliki igralci. Do konca smo potrebovali še nekaj velikih obramb in zadetih prostih metov, saj vemo da znajo gostje zadeti za 3 (iskali so predvsem svojega All-starja, Petka).

No, na koncu je bila publika v Murski Soboti zadovoljna, prejeli smo stoječe ovacije – pa tudi če le zato, ker so se v trenutku aplavza že odpravljali proti izhodnim vratom – v zameno pa smo izpolnili obljubo, da bodo naši privrženci prvoligaško Parkl košarko lahko spremljali tudi drugo leto.

Vso srečo Rušam na zaključnem turnirju, v Murski Soboti so pokazali, da se znajo boriti in igrati dobro košarko.KK Beltinci

Lep pozdrav, Filip Dora in KK Beltinci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja