Dragi naš Francelj

9. 2. 2019 ob 18:30

@KK Adecco

Ekipa1234T
KK Adecco1823282291
MB Vikingi1412182064

Statistika

Poročilo

»Dragi naš Francelj!«

Pozdravljeni,

O naslovu na koncu. Iz severa so namreč v miren zaliv #adekovcev pripluli Vikingi. Soditi pred tekmo in besedah, prav nič niso izgubili svoje moči v osvajanju in namerah. Druga! Sobota! Paradni tango dveh ekip, ki se poznata v nulo. Poznajo se rutine in navade na igrišču, ob igrišču, v 3 x 3 sezoni, pred Valentinovim, pa tudi po Valentinovem, skratka vemo drugi za druge.

Ozvočenje na gimnaziji škripa. Domač GM, ki ima kar nekaj DJ jevske kilometrine je zaključil, da bo tule potrebna obnova sistema in pod nujno ne »spuščat vsake roke zraven«. Kaj ma to veze s tekmo? Nima preveč, samo pač smo morali povedat. Rock ni rock, če se ne sliši dobro. Rock Radio je sponzor ekipe Adecco in če se ne sliši dobro…pa dobro saj veste kaj hočem rečt no…!DSC_2939

Kje smo ostali? Aja, pripluli so Vikingi. Pogrešamo malo več organizacije v tej MB skupini. Ko v ekipi igrata dva Sukija, mislim da dva Kikla, je vredno morda malo prevetriti ta del opreme in postaviti na mesto, kot ga zagovarja njihov GM. Ko smo že pri slednjem, tisti ki v ligi prcate o tem in onem, GM Vikingov je človek, ki ima enega največjih potencialov za vodenje dobrega marketinga lige v korelaciji in sodelovanju s klubi. Ideje, zamisli, delo…splača se na to temo kaj rečt. Pa ne s tistimi, ki ne dvignejo niti svojega stola prav, ampak saj veste..kdor želi, bo v Aljažu našel modrost in to ne majhno.  Adeccovci smo se od zadnjega poročila ponovno pojavljali v zapiskih ostalih tekem in s tem dobili motivacijo za naprej.  V domačih vrstah smo bili brez treh letošnjih All Starov. All Star tekma lige PARKl bo odigrana 23.2. on 17h na Gimnaziji. Selektor Kuzma je že poslal seznam in prvi trening sledi v ponedeljek, 18.2. v Drašu. Pri domačih smo pogrešali Jurisa Ritlotekunpa, Nidžota »Pačulijo in Filipa. Manjkal je še Filipov soigralec Denis Rose. Pri domačih Tjaž zajamra o poškodbi in ga ignoriramo. Franca vzame kremo in ostalo je zgodovina, kot lahko vidite na listi strelcev te tekme. Na drugi strani Smaka z narobe obrnjeno Draženovo kapo v vlogi selektorja. Nek image najbrž. Morda je bila glava že na nedeljskem Slashu al pa vsaj frizura pod kapo. Sranje. V tem trenutku City proti Čelsiju vodi že 5:0. Kje smo ostali? Smaka. Torej Vikingi so ready za skok in gremo. Pri domačih prva peterka deluje zgornje solidno. Mare zadane trojko in ko se to zgodi, ponavadi Adeccovcem dobro kaže. »Žiles words« Lušno so igrali pubeci, »plenilci iz severa« pa z izredno slabimi zaključki. Niti domači niso blesteli, da se razumemo, ampak kljub vsemu je bil polčas 41:26 za domače. Pri tem je potrebno izpostaviti dve zadevi. Malo število prejetih točk Adeccovcev in pri rezultatu 25 proti nekaj, play of the day našega D Andre-ja Dovera. Monster jam iz dvokoraka plus poster nasprotnika in prosti met. Oli je bil hiter na sprožilcu in slika v galeriji. Pri tem bo Dover moral nekaj storiti še na grimasi za podobne akcije v prihodnje. Ampak mislim, da bosta z domačim igralcem št. 7 našla neko formulo tudi za to. Straha ni. No, je že 6:0 za City. Kr nekaj.

Med polčasom domači »kouč« Žile razloži nekaj zadev. Skala, nova, special..pač te zadeve, ki jih vsi razumejo. Saj veste, ni treba razlagat. Adeccovci so v prvem polčasu zavrteli devet od deset razpoložljivih igralcev in vsi so se vpisali med strelce. Drug polčas je Beni zadel 6 prostih metov. Govori se, da ga noče dat, ker pozira na liniji prostih za Olijevo sliko. Najbrž to ni res, ampak govori se. Kapetan robi je 5 x vrgel za tri v tekmi. Zadel je štiri. Ostalega pa ni bilo. Šuta mislim. Bila je obramba nad Margučem, Brodnjakom in v bistvu vsemi. Robi »klasik«. V zadnji delu tekme so gostje poskušali doseči vsaj nek plen. Obeti niso bili dobri, a vseeno so v tem delu pokazali še najboljšo igro na tekmi. Fingušt je dosegel svojih 8 v tem delu, ostali pa tudi pridni. Domači so rotirali do peterke, ki ne igra nikdar skupaj. Pač je bila priložnost in tako smo dočakali ne skok šut Vedlina za tri in 100% učinek meta. 10 vpisanih. S tem je med strelci na tekmi prehitel Horvata in Uršeja. S Slednjim sta nadaljevala debate o Magni kar preko ceste v afteru in še tam je bil Vedlin zmagovalec. Ni nas bilo zraven, samo vemo, da je tako. Sobota je bil Vedlinov večer.

Na koncu zaslužena zmaga Adecca nad tradicionalno neugodnim nasprotnikom. Korektna in dobra tekma. V naslednjem kolu nas čaka tekma na vročem terenu mrzle dvorane v Kidričevem. Franca je dobil napotke, kako do tja, da ga ne dobi radar, ostali pa imajo game plan že sedaj. V redu je.

After je bil preko ceste. Olija smo umaknili iz disciplinske, ker je bil z nami do konca. NBA in Buckse smo dali med favorite. Vsi (prisotni)razen kouča. Št. 7 se pripravlja na očetovstvo in številni nasveti niso od muh, tudi po tekmi ne. Beni je enciklopedija za dober fest fud in ko on govori, ostali poslušamo.

Še tole. Franc Milošič je imel rojstni dan in prinesel pivo. Za to je vnovčil Mercatorjeve pike in si zaslužil petje. Franca je človek, ki je muval na The Beatles in Stonse še preden so se Modrijani rodili. Preživel je vse MB košarkarske klube in jadranje z Adeccovci. Človek je edinstvena pojava in legenda. FSE!!!

To je to!

Valentinovo. Igralci Parkla..vržite se v stroške in košarka v prihodnje je garantirana. Tak pravijo 😊

Mejte se.

Slike od gospoda, ki se je za las ognil disciplinski. Oliver Kolenič

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja