Ne vrača se jim dobro...

8. 2. 2019 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234OTT
KK Ruše111515171169
ŠD Kidričevo12112114462

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 45
Sodnika: Kereži, Močnik

Že druga tekma zapored doma proti sosedom na lestvici. Le-ta  pa ni postregla z navdušujočo košarko, a zelo zanimivo in napeto končnico. Tudi prva tekma v Kidričevem je bila napeta do konca, ko je za zmago Ruš 1,7 sekunde do konca zadel Škrinjar. Tokrat pa so bili potrebni celo podaljški. Pred 2 letoma, ko smo prvič tekmovali v 1.ligi smo med novoletnim odmorom registrirali 2 igralca. Takrat nismo vedeli, da ne smeta nastopiti že takoj na prvi tekmi. Mi smo se veselili zmage, izkušeni gostje pa so nam takoj po tekmi povedali, da bomo tekmo izgubili in ne dobili niti točke za sodelovanje. Pred tekmo pa so molčali. Človek dobi občutek, da se jim ne vrača kot dobro…

Kar se tekme tiče »umiranja od lepote« ni bilo. Trda moška tekma z nabojem kot vse med Rušami in Kidričevim. Kidričevo brez najboljšega strelca Holca. Zdi se, da so bili fantje iz Podravja še dodatno motivirani. Tekmo smo sicer bolje odprli domači ter povedli 11:5. A gostje so bili zelo prisebni in disciplinirani. Niso hiteli, iskali so svoje priložnosti ob iztekih napada ter bili največkrat uspešni. Nasprotno Rušani nismo uspeli uveljaviti svoje igre. Slabo smo izkoriščali tranzicijo, bili smo neučakani. Celoten 1.polčas na 3 točkah razlike.

V nadaljevanju ista slika. Izredno se razigral Mesarič ter v tem delu dosegel kar 3 trojke. Kidričevo večji del v rahli prednosti. Na črti prostih metov v nasprotju z nami zelo zanesljivi. Na zadnji odmor (ki pa ni bil zadnji) prednost za goste +3.

Kidričevo nadaljuje s dobro obrambo v napadu pa igrajo še naprej preudarno. Kapetan Bek je dosegel 6 točk v tem delu. Prednost vseskozi na strani Kidričevega do 7 točk razlike. Nič je vseh 15 točk dosegel v 2.polčasu ter Obrovnik 10 od svojih 12 točk v zadnji četrtini, sta bila glavna tvorca preobrata. Zadnji napad za Ruše. Jan Nič ni zadel, Vezonik je poizkušal s »tip in« a tudi neuspešno – podaljšek.

Videlo se je, da je igralcem Kidričevega zmanjkovalo energije. To se je pokazalo tudi v podaljšku, ko so dosegli le 4 točke. Pomembna zmaga je tako ostala doma. Kidričevo je igralo zelo dobro tekmo in tudi če bi se na koncu veselili oni, to ne bi bilo nezasluženo. Točke za končnico bodo morali iskati na naslednjih tekmah.

V Rušah pa se obeta ruški derbi. Za ekipo RAMS namreč igrajo 4 Rušani ( Kosi, Pinter, Šumer in Mihelič. Tudi Simič, Želj in Auer pa so že oblekli ruški dres. Tekma bo 01.03. ob 20.30

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja