Sveti trije kralji ponovno na sceni

10. 2. 2019 ob 18:00

@KK Starše

Ekipa1234T
KK Starše1816182274
KK Starše Čiro1019141255

Statistika

Poročilo

SVETI TRIJE KRALJI PONOVNO NA SCENI

Na toto nedeljo po Prešernu smo se vdarli Starše (ki večina nismo iz Starš) in Starše Čiro (ki so še manj iz Starš). Nekje nekdaj pred kratkim je prišel očitek, da Starše nimajo v ekipi domačinov. Če se gremo te igrice naprej, bi bilo fajn tudi ostale ekipe malo preverit. Vsekakor pa se mi zdi, da če pogledamo tudi praktično vse profi ekipe, od NBA, NHL, Euroleague, Champions league… ma 90% ekip same ‘tujce’. Tam to ne moti praktično nikogar. Nekomu v toti PARKL (v imenu imamo amaterska, čeprav je vedno manj amaterska) pa je to neki novi žulj, kost za glodat… Gremo rajši k tekmi sami…

Nas domačih, po povprečni starosti tudi starejših se je zbralo 10, domačih mlajših gostov pa 9. Dovolj da smo obojni lahko držali dober, hiter tempo. Če je tempo bil dober, pa to ne pomeni, da je odmah šlo tudi vse noter. Še vedno so se dogajale napake, zgrešeni meti,… Tokrat hvalabogu na obeh straneh. Prvi koš so dali Čirotovi, smo pa potem mi kar hitro prevzeli vajeti v svoje roke. Pri domačih so se vpisali med strelce že 4je (Drame, Husič, Kac, Stepišnik), pri gostih pa 3je (Lah, Ploj, Zelenko). Obramba je v prvi četrtini delovala v nulo, kar pove tudi rezultat. (18:10)

V drugi so Čirotovi zadeli vse tisto, kar so v prvi falili. Najbolj se je izkazal Pjevič, ki očitno pride samo na tekme proti nam. Je pa tudi res, da so do konca polčasa gostje zmetali vsaj 6 trojk mimo, kar nas je malo tudi reševalo. Drugače je igra potekala tekoče, hitro, z veliko napadi. Pri nas so se že ob polčasu izkazali naši sveti trije kralji (Drame, Husič, Kac), ki so dosegli več kot polovico točk, svoje pa je dodal tudi motivirani Ajhmajer, ki je malo zamudil na tekmo. Končno je na tej tekmi steklo Kacu, ki mu na zadnjih par ni in ni. Gostje so se vseeno uspeli malo približat. (16:19)(34:29)

V tretjo so obojni stopli odločno, zagrizeno. Mi da bi se odlepli, gostje da bi obrnili rezultat v svojo korist. Mi smo ponovili predstavo iz prve četrtine, trojki sta med drugim zadela Kac in Husič, Čirotovi so skoraj polovico točk v tej četrtini dosegli s prostimi meti, kar je še ene dokaz, da jim met iz igre ni in ni stekel. Tudi trojke še do konca tretje niso uspeli zadet. Se pa mi nismo uspeli odlepit. Če smo vmes povedli za 10, 11pik, so gostje odmah vrnili s pikami in je blo spet nekje na povprečju +6, +7. (18:14)

Zadnja četrtina se je začela nekje enako kot vse prejšnje. Enakomerno izmenjavanje košev, mi se nismo odlepli, oni se niso približali. Vmes so Starše Čiro celo uspeli zadet 2×3 (Pjevič, Senekovič), pri nas sta to kar hitro vrnila Kac in Pesek. Nekje na sredini zadnje pa smo mi končno uspeli pobegnit na varnih +19 in tekmo lepo mirno in kontrolirano pripeljat do konca in končne zmage, ki nam še vedno ohranja upanje na 2. mesto po rednem delu. (22:12)(74:55)

Mimo dveh mož v črno oranžni uniformi ne moremo. Tokrat sta bila tak tak… Preveč napak na obeh straneh, hvalabogu da kolko tolko enakomerno da se ni nikjer preveč poznalo. Moje osebno mnenje pa je, da nas ma vsaj en na “black” listi. 😀 Mogoče zdaj še bolj, upam da moj stavek nebo preveč vplival na sojenje v prihodnosti :) Čirotovim hvala za fer, pošteno, športno tekmo in veliko sreče na naslednjih tekmah. Ipak si delimo ime Starše :) Mi pa v soboto upamo, da še Vikinge usmerimo nazaj na sever…

Over&out

WaterShek

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja