Adecco podaljšal serijo zmag

25. 1. 2019 ob 20:30

@KK Ruše

Ekipa1234T
KK Ruše1223192074
KK Adecco1928192793

Statistika

Poročilo

Športna dvorana Ruše
Gledalcev 50
Sodnika  Grmadnik, Leskovar

V Rušah smo gostili z naskokom najboljšo ekipo rednega dela lige PARKL VZAJEMNA. Gostje so povsem upravičili svoj sloves v letošnji sezoni, ko praktično vse tekme zmagujejo s 20 in več točkami razlike.

Moštvi iz različnih razlogov nista nastopili kompletni. Klub temu smo v Rušah spremljali dinamično srečanje z veliko vloženega truda ter veliko koši.

Po začetnem otipavanju in nekaj nervoze pri zaključkih so gostje prevzeli pobudo in pokazali po kaj so prišli v Ruše. Igrali so čvrsto v obrambi in večino košev v tem delu dosegli iz protinapadov. Za domače bi lahko rekli, da smo bili v »dobitni« kombinaciji -težko dajemo, lahko dobivamo. (12:19).

V drugem delu je Adecco še povečal prednost. Tehnično so dobri, lepo pokriti na vseh igralnih mestih in nismo jim uspeli najti slabe točke. V drugem delu 2. četrtine pa smo bili kar razpoloženi pri metih ter zmanjšali na 38:32. Bili smo v dobrem ritmu a se je takrat zgodil Filip, ki smo mu namerno puščali malo več prostora. Fant je vse zadel ter ob tem še skakal v napadu. Razlika ob polčasu spet 12.

Seveda se medvedi nismo kar predali. Trudimo se v obrambi vzamemo kakšno žogo in odigramo kontro. Pridemo na -5 (62:57). A gostje vedno odgovorijo, če ne drugače z napadalnim skokom. Domači nikakor nismo bili zadovoljni s sodniškim kriterijem v tem delu. Adecco je non-stop na črti prosih metov. Če bi bili malo bolj uspešni bi bila razlika še večja, tako pa je ostala ista (3.del 19:19).

Na začetku zadnjega dela se še enkrat približamo 78:71, a so gostje imeli preveč razpoloženih igralcev. Ob običajnem deležu Ritlopa in vseh ostalih, so bili strelsko izjemno razpoloženi še Voglar, Stojković in Dobrin. Pri domačih je najboljšo partijo letos ponudil Hartman, mejo 10 točk pa so presegli še Nič, Urlaub ter Krebs. Zmaga gostov, ki so ponovno pokazali svojo kakovost, je povsem zaslužena in z največjo razliko prav ob koncu srečanja.

V Rušah nad porazom proti dominantnim tekmecem nismo preveč razočarani. V naslednjih krogih se bomo pomerili proti ekipam, ki so neposredni tekmeci za razvrstitev in iskali svojo priložnost.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja