Favoriti uspešno

12. 1. 2019 ob 16:00

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1517131157
KK Adecco1914242077

Statistika

Poročilo

V soboto, 12.1.2019 smo igralci iz Beltinec pričakali novega nasprotnika v ligi PARKL in sicer vodečo ekipo Adecco iz Maribora. Pozicije na lestvici so bile jasen pokazatelj, kdo je favorit v tej tekmi, kljub temu pa se domači igralci nismo predajali vnaprej. Novo leto se je komaj dobro začelo, domačini pa smo že v polnem pogonu na košarkarskih parketih, saj je bila to za nas že 4. tekma v obeh ligah v letu 2019 (izkupiček je zaenkrat polovičen, poleg dveh zmag še nesrečen poraz v Rušah).

Pred začetkom tekme se je na obeh straneh zbralo po 8 igralcev, je pa bil zato strokovni štab pri gostih močnejši. Začetek tekme je bil zelo zanimiv in dinamičen. Domačini smo v prvih dveh napadih zgrešili dva zicerja pod košem in s tem omogočili gostom, da so dosegli prvi koš. Domačini smo se pred tekmo dogovorili, da se nam tokrat ne sme zgoditi to, kar se nam je na prejšnjih tekmah, da nam nasprotniki povedejo in uidejo na veliko razliko, mi pa potem moramo to celo tekmo loviti. Skozi celotno prvo četrtino smo bili tesno skupaj ter tako nismo dovolili gostom, da bi pobegnili. Rezultat prve četrtine je bil 19:15.V drugi četrtini podobna slika, smo pa domačini v napadu nekoliko stopili na plin ter prešli v vodstvo za 6 točk. Ob koncu druge četrtine so se nam primerile napake, gostje so to izkoristili ter z nekaj lahkimi koši zadržali vodstvo za 1 točko v polčasu (32:33).

V drugem polčasu smo domačini precej popustili (očitno se je poznala utrujenost še z petkove večerne tekme), kljub temu pa se nismo predali do konca. Igra je bila še naprej dinamična, borbena, na trenutke groba, pa kljub temu brez večjih incidentov. V napadu se je poznala precejšnja nerazpoloženost našega prvega strelca Zvera, ki je takoj v začetku zadnje četrtine dobil 5. osebno napako ter tako ni mogel več igrati. Manjko 12 točk iz 3. četrtine smo v zadnji četrtini skušali nadoknaditi, vendar več od častnega poraza nismo uspeli iztržiti. Končni rezultat je znašal 77:57 za goste, ki so ob koncu tako prišli do največje razlike na celi tekmi. Pri gostih je največ košev dosegel Stojkovič (22), ki je kot pravi kapetan vlekel ekipo in dosegal koše, ko je bilo potrebno, sledila sta mu Dobrin (17) in Bruči (16). Pri domačinih se je najbolj izkazal Novak (18), 11 točk je dodal še Lebar. Že naslednji vikend sta na vrsti novi dve tekmi in upamo, da tudi čas za prvo zmago v Parkl ligi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja