Nekako se je premaknilo

14. 12. 2018 ob 20:20

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1915232279
ŠD Kidričevo1719231574

Statistika

Poročilo

Poročila o tekmah… Kar se mora, ni težko. Težko se je le zraven spravit. V bistvu bi ga bilo najbolje napisati takoj po tekmi, ko je še spomin mlad 😊. No, nekaj bom že skupaj spravil. Paziti moram, da ne bom spet kaj pretresljivega napisal. Nisem pričakoval, da se bo razvila takšna debata po prvem poročilu. Saj ni bilo nič tako groznega, le dejstva. Sicer pa, če mačku na rep stopiš, zacvili.

Gremo k tekmi. Druga v seriji 😊, zmaga mislim. Končno se je premaknilo, malo sreče in nekaj truda, pa gre. Prvega kola sicer ne računam, drugače pa smo igrali vse tekme na splošno dobro. Moram povedati, da na oko bolj všečno in kolektivno. Na plano so prišle odlike posameznikov, ki prej niso prišle tako do izraza, pa malo podmladka in je šlo. Kako bomo uspešni na koncu, pa bomo videli.IMG_5470

Napaka vseh tekem do sedaj je bila, da smo šli v igro preveč mlahavi, nezainteresirani, z mislijo, da bo nekako šlo. Jok, to ne gre. Pokazalo se je, da moramo biti na obratih od začetka do konca tekme, ne samo zadnjo četrtino ali še malo tretje. Če igraš tako, končaš tekmo z nekako dobrim občutkom, da smo še kar igrali, vendar nam je zmanjkalo. Seveda, prej oz. od začetka je treba. To smo ugotovili ob ….v preoblačilnici.

Tako smo začeli tudi našo prvo domačo tekmo, v domačih Staršah, na domačem terenu s Kidričevim. Vedeli smo, da so neugodni (za nas vedno, no, vsaj zame). Tako se je tudi začelo. Trda tekma, izenačena, borba za vsako žogo z obeh strani. Vedeli smo, da so gostje trmasti in ne bodo zlahka popustili. Prvo četrtino smo končali z minimalno prednostjo in polčas ravno tako. Igrali smo OK, prav vsi. Poskušam dati priložnost tudi mlajšim in novincem v naši ekipi. To je edino prav, če se hočemo nadgraditi in da ne bomo ostali brez igralcev 😊. Moram pa tudi paziti, da se ne izkažejo preveč….kaj veš, kaj se lahko zgodi naslednje leto….???…kak je krenlo…..

Moram reči, da sta Luka in Toni odlično izkoristila minute, ki sta jih dobila na igrišču. Prav vsi podpiramo in pozdravljamo novince. Tako, da jim čestitam. V drugem delu so nam gostje za malo ušli, vendar nismo popuščali. Še bolj smo zgrabili, pokrivali po celem terenu in izplačalo se je. Gostje so se začeli med seboj…kaj naj rečem…niso se najbolje razumeli, kar je pripeljalo kasneje tudi do neljubega dogodka. Disciplinske prijave gostujočega igralca. Ja, vse to je botrovalo k naši zmagi na koncu. Kolektivnost in skupna zagrizenost, vzpodbuda, ne glede na pet, šest ali celo več zgrešenih kontra napadov. Igrali smo dobro in leto končali tako, kot je treba. Čaka nas še ena tekma prvega dela. Bomo videli. Cilj nam je, da pač igramo, kakor najbolje znamo. Če bo šlo, bo, če ne, pa v vsakem primeru na koncu ohladimo strasti s # 😊.

Zahvala zapisnikarski mizi, gospodarju, ki nam vedno lepo vse pripravi za igranje in dobro delo sodnikoma (pa ne zato, ker smo zmagali, da ne bo pomote). Hvala gostom za lepo igro in uspešno naprej.

Naj še vse akterje Parkl lige spomnim, da se naj na tekmah primerno obnašajo, naj se ne kažejo v slabi luči, naj uporabijo razum, zdravo pamet in predvsem izbirajo besede pri komunikaciji. Igramo zato, ker imamo košarko radi, ne zato, da se bomo obmetavali z raznimi opazkami in grožnjami. To nam ni v ponos.

ŽELIM VAM VSEM SREČNO IN PAMETNO 2019 !!!

ČIRO

1 odziv

  1. Nana pravi:

    Zahvaljevati se sodnikom za dobro opravljeno delo me vedno znova nasmeje. Zakaj bi se jim zahvalili? So namreč zelo dobro plačani. Za dobro delo? To se od njih pričakuje in je minimum, ki so ga dolžni pokazati, navsezadnje so šolani, plačani in v vlogi nepristranskega delilca pravice. Kar se tiče te tekme pa lahko rečem, da sta sodnika zelo plavala. Niti nista bila pristranska, ampak sta bila zgolj slaba. Čudim se, da v poročilu ni nikoli zapisano kateri sodniški dvojec je piskal. Večkrat sem ljudjem razlagal, da je pač sojenje takšno kot je liga. Temu že nekaj časa ni več tako – sodniki so na bistveno nižjem nivoju kakor kvaliteta igre, žal. Vsi ne, to je res, marsikateri izmed njih pa gotovo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja