Tretji zaporedni poraz...

1. 12. 2018 ob 13:00

@KK Beltinci

Ekipa1234T
KK Beltinci1118311878
Rams2517232085

Statistika

Poročilo

Drugo zaporedno domačo tekmo v Ptujski košarkarski ligi smo košarkarji iz Beltinec odigrali po komaj pol dneva premora, saj smo v petek zvečer naprej igrali v Pomurski košarkarski ligi proti ekipi Bistrice. Šele v petek popoldne smo se z ekipo Rams dogovorili, da tekmo odigramo, saj nas je še v sredo njihov predstavnik Bogdan klical, da ne morejo priti na tekmo, saj jih ni dovolj (in nas prosil, če lahko prestavimo). Na koncu se jih je vseeno zbralo zadostno število (7), tako, da je bil osnovni pogoj za igranje izpolnjen. Tudi na domači klopi ni bila slika najboljša, kot vedno je manjkalo več kot pol ekipe, sta pa na svojo prvo tekmo prišla 2 naša nova člana (Hercan in Frangež), ki sta se izkazala kot zelo dobri okrepitvi.

Termin tekme je bil nekoliko nenavaden (sobota ob 13.00), pa vseeno ni bilo glede tega slišati dosti besed. Za zgodnje sobotno popoldne se je zbralo spoštovanja vredno število gledalcev (okrog 30). Po ogrevanju in skoku za žogo, je prvi napad pripadel gostom (Želj je takoj dosegel 2 točki). V prvi četrtini smo gledali izredno zanimivo in kakovostno igro gostov, ki so z rutinirano igro dosegali koše. Pri domačih se je poznal manjko centimetrov (Aleš Novak je prišel šele v drugi četrtini), smo pa tekmo zopet začeli v krču. Pomanjkanje borbenosti, napake v napadu ter nesproščenost so bili vzroki, da so gostje dobili prvo četrtino z rezultatom 11:25. V drugi četrtini smo domačini vzpostavili ravnotežje in končno začeli igrati enakovredno z gosti iz Maribora. V napadu nam je največ težav povzročal Auer (ki je na celi tekmi zadel 9 trojk), zelo dobro pa so igrali tudi ostali njegovi soigralci. Pri Beltincih je v igro vstopil Novak, kar se je poznalo tako v napadu kot v obrambi. Četrtino smo dobili domači za točko (18:17), vseeno pa so gostje odšli na odmor z prednostjo 13 točk (29:42).

V polčasu smo se dogovorili, da gremo naprej, da rezultat ni tako slab in jih bomo ujeli, če začnemo hitreje igrati. Odločili smo se za spremembo obrambe (iz posamične v consko), kar se nam je pričelo obrestovati. Gostje so začeli grešiti v napadu, mi pa smo v kontrah dosegali hitre točke. Pod košem je zelo dobro delovala naveza Zver in Novak. Ob koncu tretje četrtine smo tako razliko zmanjšali z 13 točk na 5 (60:65) in obetala se je zanimiva zadnja četrtina.

V zadnji četrtini smo domačini v prvi minuti dosegli 3 hitre koše in tako prvič na tekmi prešli v vodstvo (66:65). Gostje so vzeli minuto odmora in nas tako zaustavili. Igra se je nadaljevala, ekipi pa sta izmenično dosegali koše do rezultata 77:76. Takrat se je zgodil ključen trenutek za domačo ekipo (Zver je dobil 5. osebno napako), s čimer smo izgubili najboljšega posameznika na tej tekmi. V napadu se je zaustavilo, gostje pa so z 2 trojkama Auerja pobegnili na prednost 82:76. Domačini se nismo zmogli vrniti in tako je zmaga zasluženo pripadla gostom, ki so slavili z rezultatom 85:78. Pri domačih sta bila najboljša posameznika Novak (24) in Zver (21), medtem, ko je pri gostih daleč največ točk dosegel Auer (33).

Čestitke gostom za zmago ter dobro, borbeno in fair igro. Domačini smo vknjižili tretji zaporedni poraz, je pa bil očiten napredek v igri. Že naslednjo soboto lovimo prvo zmago proti ekipi Čiro Starše.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja