Lokalni derbi v Mariboru

2. 12. 2018 ob 16:00

@KK Starše Čiro

Ekipa1234T
KK Starše Čiro1518162776
KK Starše2522152284

Statistika

Poročilo

Pozdrav vsem. Liga 2018-2019 je ravno na sredini prvega dela, pa smo prvič igrali kot domačini. Torej smo dolžni tudi poročilo 😊. Zanimivo, obe ekipi iz Starš, pa igramo tekmo v Mariboru. Šala. Seveda smo se tako dogovorili, saj so nam »gostje iz Starš« ustregli in tekmo prestavili na nedeljo, da smo lahko sploh odigrali. December je pač mesec čag, obletnic, zaključkov, itd… Parkl liga za enkrat in mislim, da tudi v prihodnje pri nas nima take moči, da bi bila prioriteta pri teh »obveznostih«. Dogovorili smo se za nedeljo v popoldanskem času na Ilichu, ker je bila telovadnica v Staršah zasedena.

IMG_5570

Gostili smo novince v prvi ligi (lani sem še jaz sodeloval na klopi 😊) našo prvo ekipo iz Starš. Krasna ekipa in tako so tudi začeli kot novinci v ligi. Tri tekme, tri zmage, ČESTITKE. Mladci, ki sestavljajo prvo peterko so zelo konkurenčni v ligi in so eni od kandidatov za F4. Kaj pa to pomeni, pa bom malo pokomentiral kasneje, če bom pri volji…pač ne morem iz svoje kože, da ne bi povedal kar mislim he, he.

Za začetek se je malo zakompliciralo z zapisničarsko mizo, nesporazum ali pa še neizkušenost mladih. Rešil nas je komisar lige, ki je prinesel zapisnike(slučajno jih je imel v avtu), da smo tekmo lahko začeli. To pa še ni bilo dovolj. Že po nekaj minutah igre je »zatrokiral«  semafor, ki je pred dobrim tednom prišel iz servisa. OK, nastavimo staro konzolo in enostavno zaštrajka še ta. Takrat so se  pokazali in dobro odrezali zapisničarji, ki so tekmo pripeljali »peš« do konca (ročno se temu reče 😊). Ker vsi prihajamo iz iste hiše, se ekipi nista razburjali.

No zdaj pa k sami tekmi. Seveda je bilo začutiti nervozen začetek z obeh strani. Pri nas, nervoza??? Kaj pa vem, morda kaj drugega, sicer vemo kaj in to je najtežje popraviti, ker nas spremlja že 2., 3. in zdaj še četrto kolo. Če bi bili na tekmi, bi videli. Izredno slab začete in nezainteresiranost na igrišču. Da to vidiš, ne rabiš bit neki poznavalec športa 😊. Po vstopu Gorana P., je tempo porastel in bilo je bistveno več energije na igrišču. Igrali smo boljše pa vendar  gostje niso popuščali in si pridobili kar zajetno prednost za izenačeni ekipi.  No, poznala se je v nadaljevanju kratka klop pri gostih in igra je kmalu postala izenačena in tudi rezultatsko do konca odprta. Seveda na koncu odloča, kdo naredi manj napak in mi smo v napakah malenkost prednjačili. Gostje so tekmo zasluženo zmagali in želimo jim še čim več dobrih iger in zmag. Moram povedati, da je tekma potekala normalno in brez nekih incidentov, kljub brez semaforja. Morda bi omenil nešportno osebno našega igralca, ki res ni bila potrebna (jaz sicer nisem videl kaj se je zgodilo, ker sem se ob našem felerju v napadu obrnil stran in v tistem se je zgodilo). Vem le, da sta si igralca segla v roke.

Sodniki…OK. Sigurno nista vplivala na rezultat. Dobro odpiskano in korekten odnos do tekme (semafor).

Hvala vsem igralcem in vodstvu za tekmo, gledalcem za ogled. Zmaga je ostala doma, žal pa tudi poraz. Če smo pošteni, moramo biti vsi zadovoljni. Vsi skupaj smo zaključili pri naši Mici na kračah in kozarčku.

No dolžan sem vam par besed, kot sem omenil. MOJE RAZMIŠLJANJE.

Letošnja liga. Dobro, vsako leto kaj novega, OK. Žal pa tudi stroški. Smo Vzajemna…hm, hm…kaj naj rečem? Imamo udeleženi klubi kaj od tega? Saj se vedno nekaj pogovarjamo, pa vendar nikoli ne pridemo do nekega konkretnega zaključka in nič mi ni jasno. Potem imam občutek, da je liga čedalje manj amaterska, in da je pravi pomen lige zbledel, izginja. Radi imamo košarko in jo zato igramo, naboj zmage je prisoten saj smo športniki. Igramo, da se zabavamo se imamo kam dat ob trenutkih, ki jih imamo morda na voljo in da se družimo, vzbujamo spomine na stare čase lige… Vse lepo in prav. Lepo bi bilo, samo ni tako!

Letos je ekstremno. Vedno stremimo k nekemu cilju. Ok. Kakšen cilj je letos pri ekipah? F4 ali obstanek v ligi?  Včasih je bilo še malo zmagovalnega naboja, nekaj upanja pri ekipah uvrščenih v F4. Letos….sami presodite!? Ni in ni užitek igrat na tak način, če že v naprej veš kaj te čaka. Kot, da igramo znotraj lige še eno ligo…morda???

Vse ostalo pustim v razmišljane  vodjem in igralcem v Vzajemna Parkl Ligi. Ne potrebujem nobenega pojasnila in odgovora, samo razmišljanje 😉

Lp Čiro

3 odzivov

  1. Le opazovalec pravi:

    Čudim se predvsem Adeccu, ki vsako leto pokupi ligo. Njihov “šefe” začne poleti prodajati zelenjavo, kar je odlična managerska poteza, saj ima seveda marsikdo rad bučke. Je vztrajen in uspešen torej. Cilj opravičuje sredstva. Čiro, ravno vi ste imeli super ekipo, potem pa Dover, Kaube, Manjevič grejo v “NBA” ali kam mislijo da grejo? :) Zelo važno se mi tudi zdi, da je mlad fant Ritlop našel primerno sredino, kjer se bo lahko razvil v odličnega PARKL igralca. Pri Vzajemni pa je verjetno zavarovanih vseh 268 igralcev, ampak ne za športne poškodbe, ampak proti toči.

  2. Donatelic pravi:

    Svaka cast neumnim avtorjem komentarjev 😀😀

  3. ta_ki_razmislja pravi:

    Razmišljanje … to lahko gre tudi v takšno smer, recimo, igralci, ljubitelji košarke, seveda sedaj amateri, si želijo igrati košarko, ne le enkrat na teden, ko je čas za tekmo, ne “morda” le še enkrat na teden na treningu, kjer se “mogoče” več ali manj prestopa iz ene strani igrišča na drugi, kjer se redko zbere 10 igralcev, …. Ti in še drugi faktorji so razlog, da si nakateri želijo(mo) več od te lige, tako v smislu tekmovalnosti, prepoznavnosti, organiziranosti, želje po tronu, kot v smislu organiziranosti klubov (društev, prijateljskega kroga,…), ki omogočajo vsaj 2 treninga na teden v popolni postavi in z naboji, tudi tekmovalnostjo, ki omogočajo približek občutku biti (ponovno) v klubu, del družine, prijateljstvo, kot je bilo zgoraj napisano, v prostem času, ki ga imamo, glede na starost in obveznosti. In “morda” se zato nekateri odločijo (nekateri želijo, se izpostavljajo, pa pač ne morejo prit), da se pridružijo bolj organiziranemu klubu. Zato se eni vozijo 45 min v eno smer na treninge. Zato si nekateri urejajo varstva otrok. Zato se družijo po treningih, po tekmah, za vikende, itd. Je potrebno še kaj dodati? … Zaključek tega razmišljanja je, vsak klub si naj sam uredi svojo organiziranost, glede na njegove želje in ambcije. Ne more pa pričakovati, da bo lahko zadržal nekoga, ki si želi več, nekaj, kar daje smisel košarke in s tem druženju oseb v prostem času. Nekateri so še mladi in ne želijo biti del sivega povprečja, brez ambicij … Namesto, da bi vsi strmeli k izboljšanju lige, k njeni večji prepoznavnosti, s čimer bi lahko vsi klubi imeli večji bazen za nabor igralcev in še marsikaj drugega (preko prepoznavnosti tudi možnost sponzorjev), se VI, klubi, raje odločate za jamranja, nasprotovanja, nesodelovanja, ipd. v smislu sprememe in izboljšanja lige. Liga ni več v najstniških letih, je dozorela, čeprav premalo in zadnja leta ne napreduje nikamor, a omogoča tako igranje za gušt v 2. ligi, kot tudi izjemno tekmovalnost v 1. ligi … za vsakega točno tisto, kar si želi. Odločitev pa je na vas, kaj boste naredili iz klubov in lige. Moje vizije in razmišljanja glede lige pa verjetno presegajo vse vas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja