Malo pa smo jim nagnali strah v kosti!

1. 12. 2018 ob 19:30

@II. Gimnazija Maribor

Ekipa1234T
MB Vikingi192071965
KK Adecco2522262699

Statistika

Poročilo

Poročilo MB Vikingi: Adecco
Druga gimnazija MB (tokrat domača dvorana Vikingov) 19.30
Št. Gledalcev: 15 bučnih podpornikov Vikingov in par trobelj za Adecco

Malo pa smo jim nagnali strah v kosti!

Tokrat na Drugi domačini Vikingi v pričakovanju Adecca. Vsako leto poprej derbi, letos pa smo se nadejali (kot vsi ostali v ligi) bolj nizkega poraza.

Prva četrtina je bila zelo napeta. Vikingi smo tako prva peterka kot tudi vse menjave ( že v prvi četrtini nas je igralo 8) prikazali zelo dobro in borbeno igro. Na momente smo presenetili sebe, Adecco, navijače, klop, verjetno tudi sodnika. Dejstvo pa je, da smo se ves čas držali in dihali za ovratnik (nekaj lasa smo bili tudi v vodstvu) absolutnim favoritom lige, ki so jih pestili težave z osebnimi napakami zaradi prevelike želje po Vallhalli. Tik pred koncem četrtine znižamo na 19:22 in res optimistično že gledamo proti nadaljevanju dokler ne nardimo ene ”naše” in ”fauliramo” Horvata nekje pri sredini, seveda v bonusu, sodnika pa podajo v avt ocenita za met na koš in razlika je že 6 točk (Horvat na prostih seveda 3:3).

Tudi v drugi četrtini Vikingi igramo dobro, zmoti nas kaka odločitev delivcev pravice, ampak ok. Ves čas držimo visok ritem (igra nas že vseh 10, ki nas je bilo na tekmi) in se enakovredno kosamo z all-star zasedbo Adecca. Na drugi strani njihov trener vztrajno išče peterko, ki bi se odlepila, ampak je ne najde. Na koncu pa nam spet pobegnejo na 8. Ampak mi smo s prvim polčasom zelo zadovoljni. Na skupnem treningu s predstavnikom Šumarjev smo ugotovili, da bi lahko letos na tem polčasu definitivno gradili našo igro tako kot Šumarji gradijo že dalj časa na eni četrtini iz Druge izpred 3 let :D.

No, v drugem polčasu pa so začeli prevladovat črni. Rezultat 65:99.

Sveži smo naše navijače, ki so res pričarali bučno podporo povabili v Noomm, ki je tudi naš nov sponzor. Vletel je tudi bivši kapetan Smaka (z Urško, ker sta imela date night), ki je sicer naletel na zaklenjena vrata in kljub vztrajnim prepričevanjem, da je udeležba na večerji možna le ob izpolnjenem enem izmed naslednjih pogojev: aktiven Viking status, 100% udeležba na tribuni ali 49,99 evrov na osebo ni izpolnil niti enega. Ajde tokrat naj mu bo. V nadaljevanju večera pri Ogi in Nataši je padla tudi ena zanimiva stava, več o njej pa ko pride do realizacije.

Lep pozdrav, GM in Vikingi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja