RAMS - prvak sezone 2017/18

7. 4. 2018 ob 19:00

@KK Starše

Ekipa1234T
Rams2020201878
KK Adecco1421211773

Statistika

Poročilo

Datum: 7.4.2018
Sodniki: Gajšek, Germadnik, Kereži

Ponovno stara znanca v finalu parkl lige. Tokrat smo bili ekipa RAMS domačini v telovadnici ekipe Starš. Organizatorji zaključnega turnirja so odlično pripravili vse potrebno za dober, ampak res dober finale. Obe ekipi smo prišli na parket v polni zasedbi. Domači smo bili sicer brez izključenega Ribiča, ki je vsekakor doprinesel veliko k naši poti do finala. Vzdušje v dvorani so narekovali navijači ekipe Adecco, kar nekaj pa smo jih imeli tudi mi.

Po sodniškem metu za začetek tekme je nekaj časa vse šlo po naših željah, saj smo tekmo odprli z deset proti nič. Nato smo dosegli še dve točki in ekipa Adecca svoji dve prvi. Nato nam je do konca četrtine uspelo zadržati prednost šestih točk.

Drugo četrtino je vzdušje v dvorani popestril prihod “limene muzike” tima RAMS. Igralci obeh ekip so nato nadaljevali z odlično obrambo, katerima sta bila kos Mihelič Leon pri domačih in Dobrin Žiga iz ekipe Adecco. Kljub rotaciji igralcev na obeh straneh trenerjema ni uspelo do polčasa v tej četrtini spremeniti poteka igre v korist svoje ekipe. Razliko so gostje uspeli zmanjšati le za eno točko.

V nadaljevanju tekme se je tehtnica nagibala zdaj v eno, zdaj v drugo stran. Domači smo za razliko od prejšnjih izgubljenih finalov tokrat delovali z veliko več pozitivne kemije, ki jo je uspešno kontroliral strateg Brankec. Ramsovci smo imeli še naprej težave z zaustavitvijo razigranega Dobrina, ki je na koncu četrtine ponovil uspešen met Luke Dončiča iz treh četrtin igrišča. Ogromno dela je bilo ponovno opravljenega v obrambi, tako da so gostje uspeli še znižati zaostanek za eden koš v tej četrtini oziroma skupaj so zaostajali za štiri točke.

V zadnji četrtini smo bili domači že precej obremenjeni z osebnimi napakami. Organizator igre Šalamun Andrej, ki je že do tega dela tekme ob pomoči Pinter Žige odlično vodil svoje moštvo je v tej četrtini še dodal na plin. V zadnjo minuto tekme smo vstopili s šestimi koši prednosti, ki pa jo je Horvat Tadej z zadeto trojko prepolovil. Nato je sledila nekaj konfuznih situacij, kjer smo oboji izgubili žogo. Domači smo ob odličnem obrambnem posredovanju centra ekipa Kosi Jureta uspeli zadržati žogo. Nad Pintarjem je nato bil storjen prekršek in sledila sta dva prosta meta, katera je Žiga suvereno zadel in tako dokončno zagotovil naslov prvaka lige ekipi RAMS v sezoni 2017/2018.

Še enkrat se v imenu obeh ekip zahvaljujemo za podporo vseh navijačev. Organizator lige je v finalu zagotovil sodniško trojko, ki je brezhibno in suvereno opravila svoje delo.

Organizator je poskrbel za druženje po odigranih tekmah, kjer smo lahko vsi prisotni nekaj pojedli in popili ter izmenjali svoje občutke po končani sezoni.

Prvaki lige VZAJEMNA PARKL 2017/18 - RAMS

Prvaki lige VZAJEMNA PARKL 2017/18 – RAMS

STATISTIKA

FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja