Mali finale je pripadel Vikingom

7. 4. 2018 ob 17:00

@KK Starše

Ekipa1234T
MB Vikingi2022262492
KK Ruše1311261868

Statistika

Poročilo

MB wee Vikingi: Ruše
Sodnika: Germadnik in Gajšek
Športna dvorana Starše
Število gledalcev: veliko

Mali finale je pripadel Vikingom

Dejstvo je, da smo bili Vikingi po izpadu v polfinalu proti KK Adecco zelo razočarani. Vse nas je grizel ta poraz pa tudi naša slaba igra in še kaj. Ker je bilo prvo mesto seveda nedosegljivo smo zelo sproščeno prihajali v Starše, kjer smo se pomerili z letos 2x našimi krvnii, Medvedi iz Ruš.

Pričakovali smo lahko dobro taktično pripravljenost celotne ruške ekipe, ki ji izjemno poveljuje trener Igor Kuzma. Tudi coach Šulek je naredil 2 zanimivi menjavi v prvi peterki in sicer na klopi je pustil vso vodstvo oz Kapetana in GM-a, za kar pa moraš imeti ”cojones”!

Tekma se je začela in Vikingi pritisnemo v obrambi ter iz parih kontra napadov hitro povedemo za 8 točk. Ruše se potem hitro približajo temu sledijo menjave in konec četrtine rezultat 20: 13 za ”domače” Vikinge. V drugi četrtini smo ohranjali visok tempo v obrambi in napadu. Rušam se je predvsem poznala odsotnost Juša Mašata, ker je vse breme organizacije napada padlo na Hartmana, ki pa kljub dobri fizični pripravljenosti ni bil kos pressingu, predvsem Marguča in ostalih Vikingov. Pri igralcih Ruš je prišlo tudi do manjše nervoze ob kakšni sodniški odločitvi, ampak brez preveč vroče krvi. Po 15 minutah 29: 17 in ob koncu polčasa 42: 24 za Vikinge. V prvem delu so igralci Ruš pokazali veliko borbe in nepopustljivosti, zato je razlika mogoče res nerealna, ampak tudi mi smo imeli svoj dan kot kaže priložena statistika po vzoru FIBA, zato presenečenja nismo dopuščali.

Med polčasom interni dvoboj 1 na 1 med Melom in Smackattack, ki ga je dobil …….. (vstavi igralca) in dobro vzdušje, uživanje in igra se je lahko nadaljevala v drugem polčasu.

V 3. četrtini smo lahko videli popolnoma izenačen dvoboj (rezultat le-te je bil 26: 26) in interno tekmovanje Vikingov za prvega strelca na tekmi 😀 Pri Rušah se je prebudil Škurnik in skokom v napadu in obrambi pridno dodajal tudi točke (na koncu je bil s 16 tudi prvi strelec svoje ekipe). Prednost pred zadnjo četrtino je tako ostala visokih 18 točk za Vikinge.

V zadnji četrtini smo lahko videli manjši padec Vikingov, saj so se Ruše po 35 minutah približale na 12 točk zaostanka. Vendar pa se v soboto Vikingi nismo pustili zmesti in tekmo trezno pripeljali do konca ter osvojili 3. mesto v letošnjem tekmovanju PARKL.

Kot smo se že večkrat letos, bi se tudi sedaj v zadnjem poročilu zahvalili vsem in vsakomur, ki ste pripomogli k pisanju Vikingške zgodbe!

Lanski veliki brat (pokal za 1. mesto) je letos dobil malega brateca, ki pa vseeno ponosno stoji na polički z Vikingškim napisom. Liga PARKL, naslednje leto spet želimo glavno trofejo! 😉

Čestitali bi tudi organizatorjem zaključnega turnirja in pa vsem sodelujočim ekipam in posameznikom, ker ta vikend lahko z zagotovstjo trdim, da se je igral dober basket ob super vzdušju in primerni tehnični podpori! Hvala in se vidimo naslednje leto!

Pri spodnji sliki pa nam zmanjka komentar….

Jure Ritlop (MB wee Vikingi)

Jure Ritlop (MB wee Vikingi)

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja