Mladi iz Haloz se Hurikana ne bojijo

9. 1. 2018 ob 20:30

@Hurikani Basket

Ekipa1234T
Hurikani Basket1213251464
KK Haloze1631152183

Statistika

Poročilo

Na predzadnji tekmi v rednem delu sezone smo se Hurikani pomerili z mlado ekipo iz Haloz. Na začetku tekme smo sicer povedli za nekaj točk, saj še gostjem igra ni stekla, nam pa je uspelo nekako prebiti njihov presing po celem igrišču. Nato je hitro naša igra v napadu padla, saj nismo zdržali tempa igranja obrambe po celem igrišču z igralci, ki so v povprečju dvakrat mlajši od nas. Pomanjkanje kondicije in netreniranje pa to razliko še poveča. Tako smo zgubljali žoge pri prenosu, če pa smo žogo le prenesli, pa ni bilo dovolj koncentracije v zaključku napada. Toliko zgrešenih zicerjev skozi celo tekmo še nismo doživeli.

V prvi četrtini je pri gostih dominiral Rakovec Tomaž z dvema trojkama in tremi zadetimi koši iz igre, kar je pomenilo, da je dal enako točk kot naša cela ekipa. Razlika se je drastično povečala v drugi četrtini, kjer so nas gostje nadigrali kar za 18 točk. Med strelce so se dobesedno vpisali vsi, ki so stopili na parket, dve trojki pa je zadel Rakovec Matic. Pri Hurikanih so zadeli le Milošič, Kulovec in Topolinjak.

Razlika je bila ob polčasu že zelo velika, kljub temu pa smo Hurikani zbrali dovolj moči in v tretji četrtini nakazali, da bi morda lahko igrali bolje proti tej mladi ekipi. Zemljič, ki so ga v tem delu igre velikokrat ustavili z osebno napako, je v tretji četrtini zadel pet prostih metov, trojka Valcla pa nas je popeljala do razlike vsega osem točk. Nekoliko smo pritisnili na nasprotnika v obrambi, vendar so potem dobro zadevali proste mete. Med gosti je bil najbolj natančen najboljši strelec na tekmi Rakovec Matic. Našemu najboljšemu strelcu Dvoršaku je uspelo bolje zadeti izpod koša in izsiliti kakšno osebno napako. Vse to je bilo torej dovolj, da smo eno četrtino na tekmi dobili prepričljivo z desetimi točkami razlike. Vendar česa več kot to res nismo zmogli.

Zadnjo četrtino so gostje s prepričljivo igro v obrambi in hitrimi protinapadi ter zadeto trojko Vrabiča spet povišali že tako visoko vodstvo za sedem točk. Tako smo Hurikani še eno tekmo izgubili z veliko razliko in vse kaže na to, da trenutno ne zmoremo igrati konkurenčne košarke v tej ligi. Mogoče pa si bi morali spremeniti ime v Sapice J. Gostom iz Haloz smo športno čestitali, pijače pa jim žal nismo ponudili, ker nismo bili prepričani, če je to dovoljeno JJJ.

Zapisal DV.

Povej naprej ...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja