Triler v Črešnjevcu v zadnji sekundi pripadel gostom iz Starš

11. 12. 2017 ob 20:20

@KK Črešnjevec

Ekipa1234T
KK Črešnjevec1816122369
KK Starše813252571

Statistika

Poročilo

V ponedeljek zvečer sta se v šestem krogu druge PARKL lige v Črešnjevcu srečali domača ekipa in gostujoča ekipa iz Starš. Pri domači ekipi so manjkali pomembni členi v ekipi Andrej, Boštjan, Sandi in Damir, tako da se nas je vneto segrevalo vsega šest domačih igralcev, gostov pa je bilo na segrevanju deset.

V prvih desetih minutah smo domači z ekipno igro narekovali ritem igre in si pred drugo četrtino priigrali deset točk naskoka. V drugi četrtini smo domači prestavili še v višjo prestavo ter v šestnajsti minuti tekme povedli za 23 točk pri izidu 34:11. Sledil je pričakovan rahel padec v naši igri, ki so ga gostje izkoristili ter se v zadnjih štirih minutah pred odmorom z delnim izidom 10:0 približali na za njih znosnih trinajst točk zaostanka.

Črešnjevec

Tretjo četrtino je z lepim vtekanjem in uspešnim polaganjem za nas odprl domači GM Tomi, ampak gostom se je v tej četrtini odprl met za tri točke, tako da so nas celotno četrtino neumorno uspešno lovili, kar je pomenilo, da sta bili ekipi pred zadnjo četrtino poravnani pri rezultatu 46:46. Pri gostih nas je v tej četrtini presenetil Vodušek, ki je v teh desetih minutah prispeval vseh svojih deset točk na tekmi. Zadnja četrtina je bila zelo izenačena, ekipi sta se velikokrat izmenjali v vodstvu, žal sta se pri izidu 51:52 za goste dobrih šest minut pred koncem tekme na sredini igrišča nesrečno z glavama zaletela domači borec Uroš in gostujoči borec Luka. Ob tej priložnosti želim obema čimprejšnje uspešno okrevanje. Po desetminutni prekinitvi v kateri sta bila oba poškodovanca zakrpana za prevoz v Maribor se je tekma nadaljevala. Sledilo je ponovno izmenjavanje v vodstvu, vendar pa smo se domači nekako uspeli malo rezultatsko odlepiti gostom kakšno minuto pred koncem pri rezultatu 66:62. Dobrih šest sekund pred koncem tekme je Kac z zadeto trojko goste popeljal v vodstvo za točko pri rezultatu 67:68. Domači smo porabili vse minute odmora, tako da smo izvajali avt pod svojim košem. Žogo smo ekspresno prenesli v napadalno polovico, Beno je lepo vtekal s strani ter na veliko veselje domačih položil za vodstvo 69:68. Gostom je ostala kakšna dobra sekunda, ekspresno so izvedli avt pod svojim košem, žogo je dobil Vodišek, ki je očitno preveč gledal Kecmana 😛 ter zadel nekje s svoje polovice s svoje trojke od table v zadnji sekundi tekme za zmago gostov iz Starš. Pri domačih je bil z 28 točkami najboljši strelec Beno, dvoštevilčni točkovni izkupiček pa so prispevali še Tomi, Matic in Žiga. Pri gostih je bil z 24 točkami najboljši strelec Kac, z 18 točkami mu je sledil PARKL-ov Kecman Vodišek, dvoštevilčna pa sta bila še Vodušek in Ajhmajer.

Po tekmi smo se igralci obeh ekip dobili še na regeneraciji na našem standardnem šanku ob zdravilnem hmeljskem in grozdnem napitku.

Gostom iz Starš se zahvaljujemo za dobro, trdo moško, borbeno in korektno tekmo. Nam pa ne preostane drugega kot da v enomesečnem premoru saniramo vse poškodbe in se v polni postavi januarja odpravimo na gostovanje v Cirkovce, kjer bomo upam da ponovili lansko lepo zmago v vseh treh polčasih 😛 .

Ž.P.

1 odziv

  1. Stanislav pravi:

    Zdaj pa še samo rečte, da noben ni snemal zadnje minute?! >.<

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja